Prijemni.rs
Maturang
  • Ti imaš ciljeve, mi imamo opcije! Studiraj Elektronski!


Ukoliko svoju budućnost vidiš u IT sektoru i ukoliko si spreman da u svakom momentu napreduješ i nadograđuješ sebe, Elektronski fakultet u Nišu je pravo mesto. Kako bismo poboljšali uslove za naše studente, iz godine u godinu se trudimo da dosegnemo još više i da vidimo još dalje. Rezultat toga jeste ulaganje u znanje, ulaganje u budućnost i ulaganje u studente.

Elektronski fakultet je za samo nekoliko godina proširio svoje kapacitete, otvorili smo Startap centar u našoj zgradi, a posle dugo godina ostvarena je ambicija iz davnih dana. Otvorena je Višenamenska laboratorijska lamela, u kojoj će sadašnji, ali i budući studenti, uz pomoć svojih profesora, moći da nadograde svoje znanje, ali i aktivno učestvuju i idu u korak sa savremenim trendovima u nauci.

Kako bi povećao stručni, akademski kadar i aktivno učestvovao u razvoju IT sektora Republike Srbije, Elektronski fakultet u Nišu ove godine na osnovne akademske studije upisuje 540 studenata. Od tog broja čak 480 najuspešnijih na prijemnom ispitu finansiraće se iz budžeta Republike Srbije, dok će samofinansirajućih studenata biti 60. Način na koji nam se možeš pridružiti jeste dobro odrađen prijemni ispit iz matematike.

Predaja dokumenata za upis kandidata može se izvršiti i na šalteru Službe za studentska pitanja u periodu od 21. do 26. juna 2021. godine, u vremenu od 8 do 15 časova.

Prijemni ispit se polaže 1. 7. 2021. godine, od 11 sati.

Pre prijemnog Elektronski organizuje pripremnu nastavu za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija. Ove godine je pripremna nastava besplatna i organizuje se iz predmeta Matematika.

Pripremna nastava organizovaće se u periodu od 14. 6. do 25. 6. 2021. godine preko platforme MS Teams. Prijava za pripremnu nastavu je obavezna i može se izvršiti popunjavanjem podataka na linku ispod u periodu do 10. 6. 2021. godine.  

Prijava za pripremnu nastavu. 

Osnovne akademske studije na našem fakultetu traju četiri godine i obuhvataju studijski program ELEKTROTEHNIKA I RAČUNARSTVO sa modulima:

  • Računarstvo i informatika;
  • Elektroenergetika;
  • Elektronske komponente i mikrosistemi;
  • Elektronika sa podmodulima (od četvrtog semestra): Elektronska kola i embeded sistemi i Multimedijalne tehnologije;
  • Komunikacije i informacione tehnologije sa podmodulima (od petog semestra): Komunikacije i obrada informacija i Sistemsko inženjerstvo i radio-komunikacije;
  • Upravljanje sistemima.

Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 89.000,00 dinara i može se platiti u 8 mesečnih rata. Školarina za studente strane državljane iznosi 2.000 evra.

Detaljnije informacije o svemu možete naći na našem sajtu.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: