Prijemni.rs
Maturang
  • U petak 15. decembra održava se Međunarodna naučno-stručna konferencija Politehnika 2023 u organizaciji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd


Međunarodna naučno-stručna konferencija POLITEHNIKA 2023, u organizaciji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, održaće se 15. decembra 2023. godine u hotelu Hajat u Beogradu. Registracija učesnika počinje u 9 časova, a svečano otvaranje Konferencije je zakazano za 10 časova.
Konferencija se organizuje uz podršku Ministarstva prosvete, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva za evropske integracije, Konferencije akademija strukovnih studija Srbije, Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija, Privredne komore Srbije, Privredne komore Beograda, Društva arhitekata Beograda, Instituta za standardizaciju Srbije, Grada Požarevca i Turističke organizacije Grada Požarevca. Cilj konferencije je povezivanje stručnjaka i istraživača iz privrede, obrazovnih, naučno-istraživačkih ustanova i državnih ustanova. Pored toga, prezentovanjem naučnih i stručnih dostignuća očekuje se osnaženo povezivanje obrazovnih institucija i profesionalnog okruženja, kao i promocija dualnog programa studija u visokom obrazovanju. Međunarodni naučni odbor obuhvata članove iz 17 zemalja. Na konferencji se očekuje učešće preko 250 stručnjaka iz privrede i obrazovanja iz zemlje i inostranstva.

Na konferenciji biće predstavljena nova saznanja u 10 tematskih celina: Životna sredina i održivi razvoj, Bezbednost i zdravlje na radu i zaštita od požara, Smart sistemi menadžmenta, Grafičko inženjerstvo, Dizajn, Saobraćajno inženjerstvo, Biotehnologija, Mašinsko inženjerstvo, Mehatronika i Ekoturizam i ruralni razvoj.Pored prezentacija naučnih i stručnih radova po sekcijama biće održana četiri Okrugla stola sa temama iz biodizajna, bezbednosti hrane, CNC programiranja i razvoja turizma u Srbiji.

Generalni sponzor je Galeb Grupa, a konferenciju je sponzorstvima podržalo još 40 kompanija.

Konferencija Politehnika tradicionalno se održava od 2011. godine, prvo u organizaciji VŠSS Beogradska politehnika, a od 2019. godine u organizaciji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd. Po prvi put ove godine, od nacionalnog skupa sa međunarodnim učešćem, održava se kao međunarodna konferencija.

Sve informacije o konferenciji POLITEHNIKA 2023, uključujući i detaljan Program skupa mogu se pronaći na vebsajtu.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: