Prijemni.rs
Maturang
  • Upiši Tehnički fakultet u Boru i osiguraj svoju budućnost


Tehnički fakultet u Boru već preko 60 godina predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku organizaciju i instituciju od društvenog interesa u Istočnoj Srbiji. Pripada velikoj porodici fakulteta u sklopu Univerziteta u Beogradu.

Ove školske godine upisujemo čak 240 studenata, od toga 200 onih čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i 40 samofinansirajućih studenata. Prijava kandidata kreće 22. juna i trajaće do subote 25. juna 2022. godine u periodu od 08 – 14 časova.

Studijski program Na teret budžeta Samofinansirajući
Rudarsko inženjerstvo 33 7
Metalurško inženjerstvo 17 3
Tehnološko inženjerstvo 50 10
Inženjerski menadžment 100 20
Ukupno 200 40


Sve informacije o upisu možeš naći ovde.

Na Tehničkom fakultetu u Boru čeka te mogućnost školovanja za neka od najperspektivnijih zanimanja sutrašnjice, danas već traženih u celom svetu kao i u Srbiji. Dolaskom stranih kompanija otpočela je nova era investicija kao i stvaranja novih radnih mesta, čime je u velikoj meri povećana potražnja za inžinjerima koje školuje naš Fakultet. Kao primer kompanije sa kojom Tehnički fakultet u Boru ima izuzetnu saradnju može se navesti kompanija Serbia Zijin Copper.

Studenti završnih godina Tehničkog fakulteta u Boru, u okviru programa stručne prakse, redovno posećuju postrojenja i pogone kompanije Serbia Zijin Copper. Studenti završnih godina i apsolventi imaju mogućnost da potpišu ugovore o stručnom osbosobljavanju, kao i mogućnost zaposlenja po isteku ugovora. O uspešnosti saradnje govore i reči Mirjane Popadić, Rukovodioca sektora za ljudske resurse u kompaniji Serbia Zijin Copper: 

“Kompanija pruža priliku za zaposlenje svim studentima i učenicima srednjih škola, stručnih tehničkih škola u Boru, a takođe imamo saradnju sa Tehničkim fakultetom u Boru. Za tri godine regrutovali smo skoro 300 studenata i učenika koje angažujemo na osnovnoj stručnoj praksi u kompaniji gde uče i rade uz pomoć mentora. U toku stručne prakse neprekidno se vrši njihova evaluacija, prati njihov rad, učenje, odnos prema radnim obavezama, kolegama itd, nakon čega sektor za ljudske resurse osniva svoje mišljenje i većina učenika i studenata bude primljena u radni odnos”, objašnjava Popadić.

Ove godine započet je novi ciklus stručnog osposobljavanja. Na Tehničkom fakultetu u Boru je 30. maja 2022. godine priređena svečanost povodom uručenja ugovora o stručnom osposobljavanju studentima u kompaniji Serbia Zijin Copper. Prisutne su pozdravili Hu Chao, Rukovodilac Sektora za ljudske resurse i Dekan Tehničkog fakulteta u Boru prof. dr Nada Štrbac. Ugovori o stručnom osposobljavanju potpisani su sa 18 apsolvenata i studenata završne godine. Ugovore o stručnom osposobljavanju studentima je uručio Huang Zhaoyu, Direktor Sektora za ljudske resurse kompanije Serbia Zijin Copper i tom prilikom se zahvalio studentima i Tehničkom fakultetu na poverenju u ovu kompaniju i naglasio da očekuje nastavak dobre saradnje koja je uspostavljena sa našim fakultetom.

Svečanost povodom uručenja ugovora o stručnom osposobljavanju studentima u kompaniji Serbia Zijin Copper


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: