Prijemni.rs
Maturang
  • Upišite UI/UX Dizajn na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd i oblikujte budućnost digitalnih platformi


U današnje vreme, kada digitalni proizvodi postaju neizostavni deo našeg svakodnevnog života, nikada nije bilo važnije razumeti kako korisnički interfejs (UI) i korisničko iskustvo (UX) oblikuju način na koji doživljavamo i koristimo te proizvode. Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd nudi inovativni studijski program UI/UX Design koji je specijalizovan za obučavanje budućih stručnjaka koji će kreirati intuitivne i privlačne digitalne interakcije.

UI/UX dizajn je proces kreiranja interfejsa za softverske proizvode, veb stranice ili aplikacije sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva i olakšavanja interakcije između korisnika i proizvoda. UI (User Interface) dizajn fokusira se na izgled i stil, uključujući raspored elemenata, boje i tipografiju, dok UX (User Experience) dizajn teži ka optimizaciji korisničkog iskustva kroz jednostavnost korišćenja, efikasnost i zadovoljstvo tokom interakcije sa proizvodom. UI/UX dizajneri rade na razumijevanju potreba korisnika, kreiranju prototipova, testiranju dizajna i prilagođavanju za najbolje moguće korisničko iskustvo.


Na studijskom programu UI/UX dizajn studenti će se upoznati sa najnovijim trendovima i digitalnim tehnologijama, učiti o psihologiji korisnika i kako pristupiti dizajniranju tako da korisnik bude u centru pažnje. Kroz praktične projekte i saradnju sa partnerima iz privrede, studenti će imati priliku da dizajniraju veb sajtove, mobilne aplikacije i slično, razvijajući svoje veštine i portfolio koji će ih izdvojiti na tržištu rada nakon završetka studija. 


Studirajući UI/UX Design na Akademiji, budući studenti će biti deo zajednice koja teži inovacijama i kontinuiranom učenju. Naši predavači su iskusni profesionalci koji su spremni da prenesu svoje znanje i iskustvo, osiguravajući da svaki student dobije potrebnu podršku na svom putu ka uspehu. 

Ne propustite priliku da postanete dizajner u ovoj savremenoj i zanimljivoj oblasti koja oblikuje način na koji svet funkcioniše. Prijemni ispit i upis se očekuje u julu 2024. godine za novu generaciju studenata koji su spremni da izazovu sebe i svet oko sebe. Pridružite nam se na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd i započnite svoj put ka uspešnoj karijeri u UI/UX dizajnu.

O pripremama za prijemni ispit i o samom prijemnom ispitu možete se dodatno informaisati na veb sajtu Akademije.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: