Prijemni.rs
Maturang
  • VISER upisuje studente na osam studijskih programa


Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu, u školskoj 2018/2019. godini, upisuje studente na prvu godinu osnovnih strukovnih studija na osam studijskih programa.

Studijski programi Visoke škole elektrotehnike i računarstva izrađeni su u skladu sa osnovnim zadacima i ciljevima škole i služe njihovom ispunjenju. Škola sistematično i efektivno planira, sprovodi, nadgleda, vrednuje i unapređuje kvalitet studijskih programa. 

Sadržaj kvalifikacija i diploma pojedinih vrsta i nivoa studija odgovaraju karakteru i ishodima učenja na studijskim programima. Studijski programi obuhvataju različite obavezne i izborne predmete. Manji broj predmeta na svakom smeru je obavezan, a većina je izborna. Kroz obavezne predmete obezbeđuje se sticanje neophodnih znanja i veština, a kroz izborne predmete obrađuju se oni sadržaji koji bliže odgovaraju potrebama i sposobnostima svakog studenta pojedinačno. 

Da bi koncept izbornih predmeta bio potpun postoji i mogućnost da student bira predmete sa drugih smerova. Takođe, kod obaveznih predmeta i jednog broja izbornih predmeta, student može da bira i nastavnika. Najzad, i u okviru većeg broja predmeta, student može da bira način kako će da ispuni svoje obaveze, dajući veći akcenat predispitnim ili ispitnim obavezama. 

Sloboda izbora započeta i postepeno povećavana od 1997. godine pokazala je sledeće prednosti:

  • sadržaj studija prilagođen je interesovanjima,
  • sposobnostima i potrebama studenta,
  • sadržaj studija može se prilagoditi potrebama pojedinih radnih mesta što pomaže nalaženju posla i brzom prilagođavanju radnom mestu,
  • bolja komunikacija sa nastavnicima,
  • rad u manjim grupama, jer pojedinačni predmet ne biraju svi studenti, itd.

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: