Prijemni.rs
Maturang
  • Vreme pred nama nosi velike i ozbiljne izazove


Mladi ljudi su zahvaljujući novim vidovima komunikacija, već u budućnosti, a to znači da su o najvažnijim temama često informisaniji od svojih roditelja i nastavnika. Srednjoškolcima je kristalno jasan problem oko klimatskih promena, prate korak tehnološkog razvoja, imaju jasnu sliku o potrebama i promenama tržišta. Zato se sam po sebi nametnuo trend da se maturanti sve češće odlučuju za studiranje iz prirodno-matematičkih oblasti.

Zašto je tako?

Odgovor je jednostavan, matematika, fizika, hemija, biologija, ekologija, informatika, su nauke koje regrutuju najveći broj zanimanja koji će rešavati probleme, pružati najtraženije usluge, stvarati nove materijale, unapređivati proizvodnju, lečenje, komunikaciju.

I ono najvažnije, štititi planetu.

Na pitanje zašto baš PMF u Kragujevcu, odgovor je lak!

Zato što iako organizovani po zasebnim institutima, mi međusobno sarađujemo i kod studenata razvijamo svest o sinbiozi, sinergiji, široj slici posmatranja sveta i davanja odgovora kroz konkretna rešenja. Za nas je podjednako važno da kod svakog studenta stvorimo čvrst teorijski temelj, ali pre svega, da ih naučimo da razmišljaju i sve naučeno primene u realnim, zadatim uslovima.

Da li uspevamo u tome?

DA! 

  • Stručnost, znanje i ugled naučno-nastavnog kadra, njihovo pozicioniranje na domaćim i svetskim naučnim listama je potvrda da naši studenti imaju privilegiju da stiču znanje od najboljih. (Dva akademika, visokorangirani naučni časopisi, tri puta zaredom pozicioniranje na Šangajskoj listi, međunarodni projekti od izuzetnog značaja...)
  • Uspešne karijere naših diplomiranih studenata sa svih instituta, u zemlji i svetu. Zato je PMF ispravan izbor za studiranje i odlično pozicioniranje za stvaranje dobre karijere, odlično plaćenog posla i života koji je daleko izvan zone nesigurnosti i neizvesnosti.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: