Prijemni.rs
Maturang
  • Za upis Biomedicine treba bar 96 bodova


(Preuzeto sa sajta 24 sata - 26.06.2013. )

(Preuzeto sa sajta 24 sata - 26. 06. 2013. )

Prijem dokumenata za upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu počinje danas. Zainteresovani kandidati moći će da se prijave do 29. juna, svaki dan od 9 do 13 sati. Oni koji žele da upišu Biomedicinsko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu, prema rezultatima od prošle godine, moraće da osvoje minimum 96,20 boda da bi „upali" na budžet.

PRIJEMNI - Studiranje biomedicinskog indženjerstva od ove godine je moguće i na Fakultetu tehničkih nauka, gde očekuju veliku navalu studenata zbog novih IT smerova čiji su stručnjaci veoma traženi na tržištu rada.

Upis na fakultete

- Oni koji završe Biomedicinsko inženjerstvo moći će da se zaposle u klinikama, univerzitetima i kompanijama čija je delatnost razvoj, proizvodnja, održavanje i distribucija medicinske opreme. Studenti Softverskog inženjerstva i informacionih tehnologija naučiće da programiraju u više programskih jezika i kompetentno projektuju složene softverske sisteme u različitim oblastima – kaže Marija Nenadović, potrparolka FTN-a.

Jedan od najtraženijih fakulteta u Novom Sadu je i Poljoprivredni fakultet, gde je za upis Agroekologije i zaštite životne sredine i Pejzažne arhitekture bilo potrebno oko 92,5 bodova za budžet. Iako je za upis na budžet Pravnog fakulteta u prvom krugu bilo potrebno 92,62 boda, na samofinansiranje je mogao da se upiše svako ko je položio prijemni, jer je slobodnih mesta ostalo i u drugom upisnom krugu.

- Želim da upišem sociologiju. Dobro sam se spremila, a i čula sam da prošle godine nije bilo mnogo teško, niti velika navala. Iz škole imam oko 35 bodova, tako da mislim da mi neće biti teško da upadnem na budžet – kaže buduća brucoškinja Snežana Cvijović.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: