Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Mogućnost prakse u ERSMUS kancelariji u Alanji

Sa univerziteta u Alanji je ATUSS dobio poziv da se studenti i svršeni studenti (diplomirali tokom 2022. godine na oba nivoa studija) mogu prijaviti za odlazak na stručnu praksu preko ERASMUS+ programa KA 103. Praksa traje 3 meseca, radi se u ERASMUS kancelariji univerziteta, a troškovi se pokrivaju preko projekta KA103.

Poziv možete pogledati OVDE>>>, prezentaciju za mobilnost možete pogledati OVDE >>>.

Prijave se šalju na email u konkursu, a ako se dobije angažman, sledi prikupljanje dokumentacije. Koraci su isti kao za sve ostale mobilnosti.

Promocija studentske mobilnosti


Dragi studenti,
U okviru Erasmus+ Dana, na Odseku Visoka škola elektrotehnike i računarstva, u petak 14.10.2022.godine u svečanoj sali u 12 časova održaće se promocija mogućnosti odlaska studenata na stručne prakse preko Erasmus+ programa mobilnosti KA103, KA 131 i KA171.
Na promociji će studenti naše, ATUSS, akademije, koji su se upravo vratili sa obavljenih praksi u Mađarskoj, Češkoj i Portugaliji predstviti svoja iskustva i utiske.
Vidimo se u petak!

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA 103 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 01. oktobar 2022. godine do popune mesta
ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: 01.oktobar 2022 do popune mesta
PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA103 odlazne studentske mobilnosti za obavljanje stručne prakse


Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 21. mart – 30. april, 2022. godine
ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: 30. april, 2022. godine do 23:59 časova
PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM NA SLEDEĆU ADRESU: ljiljanap@viser.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA131 mobilnost


Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

Javni poziv za ERAZMUS+ razmenu studenata i nastavnog osoblja – projekti mobilnosti

U okviru ERAZMUS+ programa - međunarodne kreditne mobilnosti - raspisuje se konkurs za mobilnost studenata i zaposlenih Akademije tehničko-umetničkih studija, Odseka Visoka škola elektrotehnike i računarstva za akademsku 2021/2022. godinu.

Odsek Visoka škola elektrotehnike i računarstva nudi 10 odobrenih stručnih praksi za studente i 5 odobrenih mobilnosti za zaposlene. Sve mobilnosti moraju biti realizovane do kraja letnjeg semestra 2022. godine. Informacije o dužini trajanja mobilnosti za studente i nastavno osoblje, zemljama u kojima se može realizovati mobilnost, kao i finansijskoj podršci tokom mobilnosti, mogu se pronaći ovde: link

Informacije o uslovima i dokumentima potrebnim za prijavu studenata na ovaj konkurs se nalaze na sledećoj adresi: https://www.viser.edu.rs/stranica/prijavljivanje

(Dokument pod nazivom „Ugovor o stručnoj praksi“ studenti prilikom prijave na konkurs popunjavaju samo u onim stavkama koje su u stanju da popune u ovoj fazi)

Detalji vezani za status studenata tokom obavljanja prakse i priznavanje međunarodne mobilnosti mogu se naći na sledećoj adresi:https://www.viser.edu.rs/stranica/mobilnost

Studenti i zaposleni zainteresovani za mobilnost mogu se javiti sa eventualnim pitanjima u vezi konkursa na adresu mobility@viser.edu.rs.

Detaljni uslovi bodovanja i odabira kandidata za međunarodnu mobilnost, kako za studente, tako i za zaposlene, definisani su pravilnikom Škole koji možete pronaći na sledećem linku: https://www.viser.edu.rs/uploads/2019/03/pravila_uslovi_selekcija_kandidata_medjunarodna_mobilnost.pdf

Prijava za mobilnosti traje do 28. juna, 2021. godine u 24h. Sve prijave, kako za studente, tako i za zaposlene, moraju biti do naznačenog roka poslate na adresu mobility@viser.edu.rs. Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Kandidati će biti obavešteni o statusu svoje prijave putem mejla najkasnije 3. jula, 2021 godine. Rok za podnošenje eventualne žalbe na rezultate procesa selekcije je 10. jul 2021. godine.

Zainteresovani za mobilnost (kako studenti, tako i zaposleni) treba samostalno da pronađu i potvrde mogućnost obavljanja mobilnosti u evropskim zemljama. Centralni pretraživač za stručne prakse u EU nalazi se na sledećem linku https://erasmusintern.org/.

U Vodiču za studentsku mobilnost, koji se nalazi i na internet stranici škole, možete pronaći niz korisnih informacija u vezi sa mobilnostima za studente: https://www.viser.edu.rs/uploads/2021/01/Vodi%C4%8D_za_studentsku_mobilnosti.pdf.

Zaposleni mogu posetiti druge visokoškolske ustanove kao gostujući predavači ili pak učestvovati u obuci koju organizuje ustanova domaćin. Zaposleni takođe samostalno kontaktira ustanove za koje je zainteresovan ili koje imaju otvorene pozive za realizaciju projekata mobilnosti. Ustanove koje bi potencijalno bile zainteresovane da budu domaćini možete pronaći i među projektnim partnerima VIŠER-a na stranici: https://www.viser.edu.rs/partnerstva.

NAPOMENA: Mobilnosti se moraju realizovati uz poštovanje svih epidemioloških mera koje su na snazi u državi institucije prijema. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, postoji mogućnost da mobilnosti budu realizovane virtuelno ili da budu otkazane.

IAESTE - stručna praksa u inostranstvu u toku 2020. godine

Raspisan je IAESTE konkurs za studente tehničkih i prirodnih nauka za stručnu praksu i usavršavanje u inostranstvu u toku 2020. godine. Od ove godine mogu se prijaviti i studenti 1. i 2. godina Master studija Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu. 

Kandidati IAESTE konkursa treba da ispunjavaju sledeće uslove:

da imaju status studenta u ovoj školskoj godini; 
da im je prosečna ocena od početka studija veća od 7,50; 
da vladaju jednim od sledećih stranih jezika: engleskim, francuskim, nemačkim, italijanskim ili španskim; 
da nisu stariji od 28 godina.
Neophodno je popuniti ON-LINE PRIJAVU (pogledati Sugestije za popunjavanje prijave), a zatim predati uverenje o položenim ispitima i podneti indeks na uvid u prostorijama IAESTE-a svakog radnog dana od 11 do 15 časova zaključno sa 27.12.2019. godine.

Detaljnije informacije pogledati na linku OVDE >>>
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog