Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Cambridge Lower Secondary program

Internacionalno priznate kvalifikacije i temeljne pripreme za visoko obrazovanje prema najvišim internacionalnim standardima od velike su važnosti u daljem pripremanju dece za uspešnu profesionalnu budućnost. Zbog ovakvih aspiracija i želje da se učenicima pruže najkvalitetnije znanje i resursi, Cambridge International je, pored akreditacije za srednjoškolski Cambridge program, akreditovao International School za program Cambridge International Lower Secondary, čime se International School afirmiše kao škola sa najvišim standardima u obrazovanju.

Cambridge International Lower Secondary program akreditovan je od strane Cambridge Assessment International Education – EA034 i uz verifikaciju Ministarstva prosvete rešenjem 022-05-203/2018-07 od 25. 8. 2020. dobijena je dozvola za sprovođenje nastave i testiranja po Cambridge International Lower Secondary nastavnom planu i programu, čime se učenici na adekvatan način usavršavaju i pripremaju za polaganje testova za Cambridge preduniverzitetske kvalifikacije AS i A nivoa.

Cambridge International Lower Secondary nastavni plan i program predviđen je za učenike uzrasta 11–14 godina za razrede Year 7, Year 8 i Year 9, odnosno za učenike koji su završili 5. razred osnovne škole ili Cambridge International Year 6. Ovaj program priprema učenike za sledeće korake u njihovom obrazovanju, pružajući im direktno priključivanje Cambridge akademskom putu, koji je u potpunosti prilagođen njihovom uzrastu.

Bogat kurikulum za veće mogućnosti

Cambridge International Lower Secondary program ističe se svojim širokim rasponom predmeta i načinima na koje ih prezentuje učenicima, oblikujući znanje tako da učenici razviju znatiželju prema informacijama i dugoročnu ljubav prema učenju, i priprema ih da lakše nastave srednjoškolsko obrazovanje po Cambridge programu. Program nudi 10 predmeta, koje učenici mogu da izaberu, među kojima su glavni engleski, matematika i nauka, uz fokus na najkorišćenije strane jezike poput španskog, čime se potencira multilingvalnost škole.

Cambridge International Lower Secondary program je usmeren na dete, razvija kompetencije učenika, njihovo znanje, kreativnost, životne veštine i donosi opšte blagostanje. Učenici koji pohađaju ovaj program razvijaju fundamentalne veštine koje će im biti potrebne za uspeh van škole, upravo zbog toga što im personalizovan program otvara mnogobrojne mogućnosti za dalji razvoj na polju obrazovanja.

Zahvaljujući ne samo akreditaciji najviših ustanova već i našem inovativnom i progresivnom pristupu prenošenju znanja i resursima koje koristimo u obrazovnom procesu, program je prepoznat od strane školskih institucija širom sveta. Učenici škola u kojima se primenjuje Cambridge International Lower Secondary program mogu biti sigurni u to da će njihove kvalifikacije biti vrednovane kroz njihovo obrazovanje u matičnoj zemlji i inostranstvu.

Pročitajte po čemu se ovaj program razlikuje od drugih, kao i 10 razloga zašto da svoje dete upišete na Cambridge International Lower Secondary program.

Otvorena vrata najboljeg obrazovanja širom sveta

International School u okviru Cambridge International Lower Secondary programa priprema učenike za polaganje ICT i IGCSE ispita, koji se odvijaju na narednom nivou školovanja, u Upper Secondary razredima. Nastavnici pažljivo prate progres učenika i koncept testiranja na ovom programu zasnovan je na principu davanja pozitivne povratne informacije o veštinama učenika koje žele da razviju. Učenici u skladu sa svojim napredovanjem polažu Progression testove, koji ocenjuju njihovo znanje u datom trenutku i pružaju uvid u slabije i jače strane učenika, dok se na kraju Cambridge International Lower Secondary programa polaže Checkpoint test iz osnovnih Cambridge predmeta, kao i ICT test iz poznavanja informacionih tehnologija.

Učenici će tokom školovanja na Cambridge International Lower Secondary programu nastavu pratiti isključivo na engleskom jeziku, bez upliva maternjeg jezika, što poboljšava njihove komunikacione veštine sa nastavnicima i vršnjacima – upravo da bi na što efikasniji način usavršili jezik koji im je potreban za školovanje u inostranstvu.

Po završetku Cambridge International Lower Secondary programa učenici su opremljeni kompetencijama prema najvišim međunarodnim standardima, a istovremeno mogu da steknu globalno prepoznate kvalifikacije koje im otvaraju vrata najprestižnijih svetskih srednjih škola, univerziteta, a kasnije i kompanija.

Pogledajte sve beneficije Cambridge obrazovanja.

» Saznajte više o Cambridge Lower Secondary planu i programu
» Saznaje više o testiranju i ispitima
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog