Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Prijemni ispit i uslovi za upis - ITHS - Srednja škola za informacione tehnologije

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2024/2025 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

IT srednja škola koja garantuje sigurnu budućnost!

Prijavite se na vreme i obezbedite svom detetu školovanje budućnosti po sniženim cenama samo do kraja marta.

ITHS nije obična srednja škola, već mesto gde se ljubav i talenat učenika za rad na računaru pretvaraju u siguran put ka uspešnoj karijeri. I to na najmoderniji mogući način.

Rad u malim grupama, mentorska nastava, savršeni uslovi za rad i rekreaciju, prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog pojedinačnog učenika ono je što školovanje u ITHS-u izdvaja od ostalih srednjih škola i garantuje praktično, savremeno i primenljivo obrazovanje.

Zato obezbedite mesto na vreme, ostvarite popust i osigurajte uspešnu budućnost svom detetu.

Investirajte u budućnost

Školovanje na ITHS-u pruža mogućnost nastavka školovanja na bilo kom tehničkom i prirodno-matematičkom fakultetu u Srbiji i inostranstvu, ali i brzog zaposlenja. Dakle, možete postati inženjer ili zaposleni profesionalac sa visokom platom i sigurnom pozicijom.

Izbor srednje škole će uticati na vaše dete u svim aspektima. Ono što je navažnije jeste to da obrazovanje bude kvalitetno, ali i da se tokom školovanja steknu praktična znanja. Pored znanja koje će pomoći vašem detetu da napravi temelje svojoj perspektivnoj IT karijeri, ono će postati i kvalitetan čovek.

Zašto je ITHS pravi izbor za vaše dete?

Da li ste znali da više od 90 odsto poslova zahteva poznavanje neke od IT veština?

Informatička pismenost postaje osnov obrazovanja, poput čitanja i pisanja. Prema rezultatima istraživanja sajta Infostud, najplaćeniji posao imali su upravo IT stručnjaci na visokim pozicijama. ITAcademy je uradila istraživanje gde možete videti kolike su plate programera u Srbiji po programskim jezicima.

Naša škola prva je i jedina u Srbiji za obrazovanje IT tehničara, koji, osim stručnih znanja, stiču i temeljno opšte obrazovanje. ITHS radi po planu i programu koji ispunjava najviše standarde kvaliteta, a po završetku školovanja učenici stiču primenljiva IT znanja i veštine. Učenje je podržano primenom najnovijih tehnologija, kao što su tablet uređaji, interaktivne table, elektronski dnevnici.

Učenici provode vreme u jedinstvenim, posebno dizajniranim učionicama, a sale za učenje i druženje podređene su njihovim potrebama i kreirane da daju maksimalne rezultate, uz lako i zanimljivo učenje.

Uz sve to, učenje je interaktivno, kreativno i zanimljivo, jer su ITHS profesori vrhunski stručnjaci u svom poslu, neprestano pronalaze nove, drugačije načine prenošenja znanja i nastoje da znanje koje učenici usvajaju bude praktično i primenljivo.

Ukoliko dete upišete u Srednju školu za informacione tehnologije – investirali ste u njegovu sigurnu budućnost.

Izaberite jedan od profila u ITHS-u

Elektrotehničar informacionih tehnologija

Obrazovni profil koji osposobljava učenika za učešće u izradi softverskih aplikacija, za kreiranje i razvijanje baza podataka, statičkih i dinamičkih veb-prezentacija i održavanje i proveru sigurnosti informacionih sistema.

Administrator mreža

Cilj obrazovnog profila Administrator mreža jeste osposobljavanje učenika za postavljanje aktivne i pasivne mrežne opreme, umrežavanje računarske opreme i održavanje računarskih mreža.

Elektrotehničar multimedija

Učenicima ovog profila pružamo kombinaciju znanja koja omogućavaju kreativno izražavanje kroz kombinovanje zvuka, slike, animacije i videa.

Tehničar mehatronike

Obrazovni profil Tehničar mehatronike učenicima pruža multidisciplinarne veštine koje su sаvršen spoj mаšinstvа, elektrotehnike, аutomаtike, progrаmirаnjа i informаcionih tehnologijа.

Elektrotehničar telekomunikacija

Obrazovni profil nastao je iz sve veće potrebe za kvalifikovanim kadrom u oblasti telekomunikacija i potrebe da obrazujemo stručnjake koji će moći da idu u korak sa ubrzanim razvojem tehnologije i novih vidova komunikacije.

Elektrotehničar računara

Na obrazovnom profilu Elektrotehničar računara obrazuju se tehničari za rad na hardveru i softveru, tj. elektrotehničari koji se bave održavanjem elektronike samog računara ili realizacijom programa na računaru. Nastava se odvija po planu i programu iz 1993/1994.

Koga tražimo

Naša vrata su otvorena svim osnovcima koji vole računare i koji žele da idu u korak sa novim i savremenim tehnologijama. Zbog raznih načina plaćanja i olakšica koje naša škola nudi, obezbeđena je mogućnost školovanja svima koji žele da se usavršavaju u ovoj oblasti. Naša škola omogućava svojim đacima da ljubav prema IT tehnologijama pretoče u životni poziv i budu uspešni u svojoj budućoj profesiji.

Školovanje u ITHS-u okrenuto je, na prvom mestu, sticanju praktičnih i odmah primenljivih znanja. Učenici koji žele zaposlenje odmah nakon srednje škole, ali i mogućnost nastavka studiranja, mogu da budu sigurni da je upravo ovo škola koju traže.

Gde se nalazimo

Nalazimo se u Comtrade tehnološkom centru na Novom Beogradu, ulica Savski nasip 7.

Kontaktirajte nas na broj telefona +381 (0)11 4011 216 ili elektronskim putem: office@iths.edu.rs.

Prijavite se.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog