Prijemni.rs
Maturang
  • Dan otvorenih vrata u subotu na Filozofskom fakultetu


(Preuzeto sa sajta 021 - 22.02.2018. )

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta održaće se u subotu, 24. februara od 10 do 14 časova.

Filozofski fakultet Novi Sad

Tom prilikom svi zainteresovani budući studenti moći će bliže da se upoznaju sa studijskim programima koje Fakultet realizuje, ali i sa njegovim radom i organizacijom.

Od 10 časova će biti organizovana dežurstva na svim odsecima, a od 11 časova će biti upriličen prijem za sve buduće studente u amfiteatru Fakulteta gde će ih pozdraviti dekanski tim i student prodekan, te će im biti predstavljen Fakultet i prezentovan kratki film o nekadašnjim studentima koji su danas uspešni i ostvareni ljudi na svim meridijanima.

Od 12 do 14 časova svaki odsek će organizovati grupni prijem za svoje buduće studente gde će im detaljno biti predstavljeni studijski programi i biti data uputstva za polaganje prijemnog ispita. Pored toga, moći će da prelistaju i udžbenike koje će koristiti tokom studija, kao i da razgovaraju sa aktivnim studentima i profesorima i saznaju sve što ih zanima u vezi sa studiranjem na Filozofskom fakultetu.

Pored svega navedenog, budući studenti i njihovi pratioci će moći da obiđu i pogledaju i interaktivnu izložbu "Filozofski fakultet u 21. veku" napravljenu u proširenoj realnosti. 

Filozofski fakultet realizuje 50 akreditovanih studijskih programa na sva tri nivoa studija, a od ove godine i prve dvopredmetne studije Engleski jezik i književnost sa drugom stranom filologijom (ruskom, francuskom ili nemačkom). U planu su i tri nova studijska programa.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: