Prijemni.rs
Maturang
  • Otkrij budućnost, upiši Elektronski


Elektronski fakultet iz Niša već preko 60 godina predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku organizaciju i instituciju od društvenog interesa koja uspešno prati razvoj elektrotehnike i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ove školske godine upisujemo čak 540 studenata, od toga 480 onih čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i 60 samofinansirajućih studenata. Jedini uslov da nam se pridružite jeste dobro odrađen prijemni ispit iz matematike i dovoljan broj bodova iz škole u ukupnom zbiru.

Kada student upiše naš fakultet, na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo, primenom visoko postavljenih standarda kvaliteta nastave, priznatim u zemlji i inostranstvu, obrazovaće se za profesiju inženjera elektrotehnike i računarstva, u skladu sa potrebama privrede, ekonomije i društva u celini. Po završetku studija student dobija zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva.

Važno je istaći da su inženjeri elektrotehnike i računarstva veoma traženi na tržištu rada, te nije redak slučaj da naši studenti i pre diplomiranja započnu svoju profesionalnu karijeru. Mnoge kompanije sa kojima Elektronski uspešno sarađuje imaju stalno otvorene konkurse za inženjere elektrotehnike i računarstva, a dobri studenti dobijaju preporuke profesora za rad u firmama. Takođe, sve veći broj kompanija našim studentima nudi stipendije i plaćene stručne prakse. Najbolji studenti imaju i tu mogućnost da nastave svoje usavršavanje i da se bave naučnim radom na našem fakultetu.

Elektronski fakultet je vodeći u realizaciji projekata Evropske unije u okviru studentske mobilnosti. Značajan broj naših studenata jedan semestar ili celu školsku godinu provodi na nekom od prestižnih evropskih univerziteta, što za njih predstavlja neprocenjivo međunarodno iskustvo. Takođe, veliki broj studenata iz inostranstva semestar ili čitavu godinu provedu na našem fakultetu. Tu su i studentske stručne ekskurzije, posete sajmovima tehnike u zemlji i inostranstvu, posete privrednim subjektima, drugim fakultetima i institutima.

Kao što se iz svega navedenog može videti, studiranje na Elektronskom fakultetu u Nišu otvara zaista niz novih mogućnosti, jer se samo dobrim radom rađaju nove ideje, uspeh zavisi isključivo od truda i zalaganja, a oni koji sanjaju velike stvari zasigurno mogu ostvariti najviše ciljeve i obezbediti sebi svetlu budućnost. 

Mi smo tu da vas podržimo!


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: