Prijemni.rs
Maturang
  • Učiteljski fakultet Univerziteta Educons


Istorijat

Učiteljski fakultet osnovan je 2014. godine i nalazi se u sklopu Univerziteta Educons. Tokom tri godine postojanja, ovaj prvi privatni akreditovani studijski program za obrazovanje učitelja stekao je poverenje akademske zajednice, ali i velikog broja studenata. 

S obzirom na to da savremeno društvo zahteva  sticanje funkcionalnih, primenljivih znanja, kao i atraktivnost nastavnih planova, studijski program Učiteljskog fakulteta usklađen je sa tendencijama sličnih obrazovnih institucija širom sveta. Cilj ovakve moderne koncepcije  je sticanje visokih kompetencija, profesionalnih znanja i veština potrebnih za uspešno obavljanje učiteljske profesije u savremenom društvu. 

Učiteljski fakultet Educons

Studijski program Razredna nastava namenjen je onima koji žele da postanu učitelji koji će svojom kreativnošću, stručnošću i tolerancijom učestvovati u procesu vaspitanja i obrazovanja dece 21. veka. Istovremeno, ovaj program interesantan je i za one koje privlače inspirativni, odgovorni i dinamični poslovi u srodnim obrazovnim institucijama – ustanovama kulture i medija. Jedan od značajnih ciljeva jeste razvijanje kritičke svesti o proceni sopstvenog rada, istraživanje različitih mogućnosti za dalje unapređivanje teorijskih i praktičnih znanja u skladu sa zahtevima razvoja savremenog društva koje podrazumeva značaj stalnog usavršavanja i obrazovanja. 

Opširnije informacije o studijskom programu možete naći na sajtu.

 

Zbog čega odabrati Učiteljski fakultet?

Zbog toga što Učiteljski fakultet omogućava sticanje širokog obrazovanja i usvajanje visokih moralnih vrednosti neophodnih za uspešno obavljanje učiteljske profesije i artikulisan odnos pojedinac – društvo.

 

 

Zbog toga što je učiteljski poziv oduvek smatran značajnim, uzvišenim i plemenitim.

Obrazovno-vaspitna delatnost je izuzetno složen i društveno važan segment stoga se, u poslednje vreme, ističe neophodnost visoke profesionalnosti i odgovornosti učitelja, kao i dragocenost ove profesije u kreiranju boljeg sveta!

Više informacija o upisu može se dobiti na sajtu Univerziteta Educons (http://www.educons.edu.rs/), putem e-maila (info@educons.edu.rs) ili na kontakt telefon info centra: +381 21 4893 610 i studentske službe Univerziteta: +381 21 4893 602; 4893 622; 4893 638.

Prijemni ispiti održaće se u sedištu Univerziteta Educons u Sremskoj Kamenici (Vojvode Putnika 85-87), u sledećim terminima: 24. jun, 02. i 08. jul 2016. godine u12h.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: