Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Šta dobijate studiranjem na ITS-u? 

17 razloga da upišete ITS

Saznajte zbog čega iz godine u godinu sve više studenata poklanja poverenje ITS-u.

 

1. Garancija kvaliteta – zaposleni diplomci.

Od osnivanja škole 2006. godine do danas čak 92,86% diplomaca je ostvarilo uspeh u svojoj karijeri, od čega je:

 • 85.44% zaposleno (u struci),
 • 7.42% nastavilo školovanje.

Činjenica da veliki broj naših diplomaca radi u struci najveća je preporuka i uspeh za jednu školu.

 

2. ITS diplome priznate širom sveta.

Naš diplomac Nenad Brkić iz Švajcarske, koji je završio program Informacione tehnologije kaže da mu je u Švajcarskoj priznata diploma ITS-a, i to bez potrebe za prevodom, a takođe mu je priznat nivo obrazovanja po švajcarskom sistemu školovanja (FH ili Fachhochschule).

Kristini Naumović, koja je diplomirala na studijskom programu Informacione tehnologije, diploma ITS-a omogućila je nastavak studija u inostranstvu. Trenutno je na masteru u okviru programa Erasmus Mundus u Nemačkoj.

Diplomac ITS-a Vladimir Koković takođe je diplomirao na studijskom programu Informacione tehnologije, a diploma ITS-a priznata mu je prilikom upisa na master studije na Univerzitetu u Liverpulu.

Njegov kolega sa istog smera, Velid Ali je, zahvaljujući diplomi ITS-a, nastavio školovanje na master studijama na Univerzitetu u Izmiru, u Turskoj.

 

3. Studije u sistemu velike korporacije Comtrade.

Studenti ITS-a su konstantno u realnom poslovnom okruženju. U stalnom su kontaktu sa oko 1000 visokostručnih inženjera, koji sa puno uspeha rade posao za koji se oni školuju. Drugim rečima, upućeni su u sve ono što ih čeka nakon završetka studija: uključeni su u njihov rad, detaljno upoznaju poslovne procese, kroz dosta prakse na tekućim projektima Comtrade-a.

 

4. Najtraženiji studijski programi današnjice, ali i sutrašnjice.

Sektor informacionih tehnologije predstavlja ogroman potencijal za razvoj privrede u čitavom svetu, a ulaganje u njega je jedan od najvećih ekonomskih prioriteta današnjice. U 2014. godini, a kako pokazuju istraživanja i nadalje, poslovi iz ove oblasti biće najtraženiji i najplaćeniji na tržištu rada, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Više od dve trećine svih objavljenih oglasa za posao u oblasti informacionih tehnologija tokom tekuće godine godine bili su za programere. Od ostalih zanimanja skoro podjednako su bili zastupljeni dizajneri, sistem administratori, SAP specijalisti, IT tehničari, administratori mreža, administratori baza. Znanje i zvanje za bilo koje od pomenutih zanimanja stiče se na ITS-u.

 

5. Savremena praksa na ITS-u.

S obzirom na toliku potražnju stručnjaka iz svih oblasti informacionih tehnologija, studentima ITS-a se još tokom studiranja otvaraju vrata za profesionalno usavršavanje i potencijalno zaposlenje. To je moguće jedino ako škola ima ostvarenu saradnju sa privredom u zemlji i van nje, ako je na izvoru informacija, ako u nastavi koristi najnovije tehnologije i ako u izvesnoj meri može da utiče na rešenja u informacionim tehnologijama na globalnom nivou.

Mi to možemo, Mi to i činimo, svakodnevno.

✓ Android aplikacija za upravljanje robotom.

U obrazovnim ustanovama konstantno postoji problem prakse; na ITS-u to nije slučaj. Kroz izuzetno naprednu i inovativnu praksu, studenti svakodnevno nadograđuju svoja znanja, dobijaju nova i aktivno se pripremaju za uspešnu karijeru koja ih očekuje.

Poslednja u nizu je praksa pod nazivom „Izrada Android aplikacije za upravljanje robotom koji rešava Rubikovu kocku”. U pitanju je projekat izrade rešenja koje će omogućiti korisniku da, koristeći svoj Android uređaj, kontroliše kretanje i ponašanje LEGO robota. Pogledajte kako izgleda rešenje ove neuobičajene i veoma napredne prakse, jedinstvene čak i u svetskim okvirima.

 

✓ Studenti ITS-a razvijaju sjajne aplikacije.

Konkretan primer stečenog znanja su i sjajne aplikacije koje su razvili studenti ITS-a na projektu „Front end koncepti za web i mobilne aplikacije”. Studenti su razvijali vizuelni identitet i funkcionalnost, a cilj je bio da se karakteristike i ograničenja mobilnih i tablet uređaja prilagode nameni aplikacije.

 

Tesla tablet ITS6. ITS TESLA tableti za svakog studenta.

Svaki student dobija svoj ITS TESLA uređaj sa unapred instaliranim aplikacijama, koje se koriste u nastavnom procesu ITS-a. Zahvaljujući ovim tabletima i savremenom pristupu obrazovanju, studentima su dostupne različite obrazovne aplikacije, brzi pristup internetu i interaktivna nastava.

Sve što vam je potrebno sada se nalazi na jednom mestu i možete im pristupiti gde god da se nalazite. Korišćenje tablet računara u nastavi je novi koncept obrazovanja, koji na najbolji način olakšava saznavanje, učenje, kao i rešavanje određenih zadataka. Studentima omogućava pravovremeno informisanje, kao i efikasniju komunikaciju sa profesorima koji su im dostupni online, 24 časa dnevno.

 

7. Oprema i uslovi studiranja na svetskom nivou.

Za svoje studente obezbedili smo odlične prostorne i tehničke uslove. Prostor objedinjuje više laboratorijskih sala opremljenih računarima i drugom opremom, kabinete za teorijsku nastavu i prateće sadržaje. Za vannastavne aktivnosti tu su i sportski tereni, bazen, restoran i IT klub. Posebno izdvajamo salu sa 36 novih Apple računara najnovije generacije.

Pogledajte detaljnije kako je opremljen ITS.

 

8. Po čemu se još razlikujemo od drugih škola?

Čitav proces učenja na ITS-u zasnovan je na korišćenju najsavremenije računarske i komunikacione tehnologije. Tabla i kreda ne postoje na ITS-u. Ne postoje ni razna obaveštenja okačena po zidovima škole, niti redovi u studentskoj službi.

Maksimalna ušteda vremena za studente:

U nastavi na ITS-u se koriste interaktivne table. Nastavni materijali su posle svakog časa dostupni na studentskom portalu. Materijalima za učenje možete pristupiti i putem Android aplikacije. Prijava ispita vrši se online preko Studentskog portala. Studenti automatski dobijaju na mejl podsetnik o početku prijava, prijavljenim ispitima. Rezultate ispita takođe možete pogledati od kuće.

Sve navedeno ostvaraje se korišćenjem autentičnih softverskih rešanja, informacionog sistema škole, Studentskog portala, Platforme za podršku učenju, kao i Android aplikacije ITS.

 

9. LINK Leaders Park i LINK Cafe za užitak u učenju.

ITS neprestano ulaže u razvoj prostora za edukaciju kako bi stvorio okruženje koje će studentima pružiti maksimalnu slobodu u učenju, dozvoliti spontanu razmenu ideja i pomoći u ostvarenju uspeha. Zato smo za studente napravili LINK Leaders Park i u okviru njega LINKcafé kao mesta na kojima će i van učionice biti u društvu najboljih, okruženi pozitivnim, ambicioznim i uspešnim ljudima prošlosti i sadašnjosti. Jer, upravo tu je njihovo mesto – među najuspešnijima!

LINK Leaders Park

 

10. Zvanična obuka za Google sertifikate.

googleNa ITS-u možete potpuno besplatno da se pripremite za polaganje Google sertifikacionih ispita i da postanete stručnjak za online oglašavanje i digitalni marketing.

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Google, ITS ima ekskluzivno pravo da organizuje Google Academy obuku za sticanje zvaničnih Google AdWords i Google Analytics sertifikata.

Google Academy treninzi održavaju se u prostorijama ITS-a, zatvoreni su za javnost i vode ih sertifikovani Google treneri.

U toku školovanja dobijate besplatan pristup ovim obukama, na kojima ćete steći znanja o osnovama i naprednim aspektima korišćenja Google alata za oglašavanje i analitiku, i imati jedinstvenu mogućnost da sertifikujete stečeno znanje.

 

11. Mentorship Support Program.

LINK Mentorship Support Program namenjen je studentima ITS-a koji planiraju da unaprede svoj položaj kako na tržištu i sebi obezbede superioran položaj. Osmišljen da im pomogne da dođu do posla koji žele, unapređenja i veće zarade, nadasve zadovoljstva sobom, program predstavlja pravi način da dopune znanja i usavrše veštine koje su stekli tokom školovanja.

Ovaj program omogućava sticanje transverzalnih veština, ključnih za uspešno obavljanje posla, ali i za sticanje konkurentskih prednosti, atraktivnih za buduće poslodavace ili poslovne partnere.

Praktične radionice vode mentori programa, visokocenjeni stručnjaci u oblastima svojih ekspertiza. A one su preduzetništvo, liderstvo, razvoj ličnih veština, planiranje karijere i slične poslovne vrline. Treninge vode i najuspešniji ljudi iz privrede, isključivo oni koji su postigli velike lične uspehe i ostvarili značajan profit.

 

12. Apprentice Program.

Pokrenuli smo LINK Apprentice Internship Program – program podrške poslovnom uspehu studentima ITS-a, kako bismo im pomogli u ostvarenju profesionalnih ciljeva i skratili put do cilja. Budući da svaki poslodavac, a pogotovo oni za koje bi većina volela da radi, traži u najmanju ruku minimalno radno iskustvo, svojim studentima obezbeđujemo ne samo CV ispunjen relevantnim referencama i rutinu u radu, već i ono najvrednije – savete i tajne profesionalaca u svojim strukama.

Link ApprenticeSigurni u znanje koje smo preneli svojim studentima, u njihov kvalitet i talenat, trudimo se da upotpunimo započeti proces edukacije kroz rad u kompaniji LINK group, osnivaču ITS-a, ali i mogućnost zaposlenja na duže staze.

 

13. CCD i partnerstvo sa poslodavcima.

U želji da svojim studentima omogućimo siguran posao, uspešnu karijeru i uživanje u korišćenju stečenih stručnih veština, konstantno ostvarujemo brojne saradnje i partnerstava sa velikim brojem kompanija na globalnom nivou. Uz pomoć Centra za razvoj karijere, ITS uspešno sarađuje sa velikim brojem domaćih i stranih poslodavaca. Na taj način, naši studenti imaju mogućnost bržeg i lakšeg pronalaženja idealnog posla.

Studenti ITS-a su prioritetno obavešteni o novim konkursima u najuspešnijim kompanijama i, na taj način, odlično startno pozicionirani u odnosu na druge kandidate.

Pogledajte listu kompanija sa kojima je ITS potpisao protokol o saradnji i koje danas zapošljavaju naše studente.

 

14. LINK Business Incubator, program podrške pokretanju biznisa studentima ITS-a.

Inovatorstvo je oduvek zahtevalo podršku na pravi način. LINK BI – Business Leadership for Digital Economy je jedinstvena šansa za studente ITS-a da odmah po završetku školovanja pokrenu sopstveni biznis. Svi naši studenti koji imaju originalnu biznis ideju, a nemaju potreban kapital i ostala sredstva mogu na ovaj način pokrenuti svoj biznis.

Opširnije možete pogledati na sledećem linku.

 

15. Prva škola koja ima svoju televiziju – LINKeduTV.

U želji da upotpunimo i obogatimo školovanje na ITS-u, našim studentima smo omogućili potpuno besplatan pristup prvoj online televiziji na ovim prostorima – LINKeduTV. Reč je o edukativnoj televiziji čiji je primaran cilj da našim studentima pomogne u usavršavanju kroz sticanje korisnih veština i izgradnji uspešne karijere..

Kategorije koje preovlađuju na LINKeduTV su: nauka i prosveta, kultura, menadžment, IT, biznis, ekonomija, karijera, marketing, dizajn itd.
LINK edu TV

 

16. Posvećenost obrazovanju – devotogodišnji ciklus obrazovanja.

Primarna misija naše škole jeste neprekidno ulaganje u najnaprednije savremene vaspitno-obrazovne procese, jer duboko verujemo da je upravo kvalitetno obrazovanje ključ za bolji život naših savremenika, ali i generacija koje tek dolaze. Zato je najvažniji cilj ITS-a da svojim studentima pruži školovanje koje će za njihovu budućnost predstavljati najbolji mogući izbor.

Posvećenost obrazovanju ogleda se i u osnivanju četvorogodišnje Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, čime ITS omogućava i najmlađima da, već od prve godine srednje škole, na najbolji mogući način zakorače u svet informacionih tehnologija i opšteg obrazovanja, čiji je značaj prenebregnut u kurikulumu većine srednjoškolskih obrazovnih institucija. Pokretanjem specijalističkih i master studija zaokružuje se ciklus obrazovanja iz oblasti informacionih tehnologija u trajanju od 9 godina.

 

17. Doživotna garancija znanja i otvorenost.

Završeno školovanje predstavlja veoma važan, ali ne i jedini korak u sticanju znanja i izgradnji uspešne karijere u budućnosti. ITS obrazovanje shvata kao kontinuirani, neprekidni aspekt svakodnevnog života. Upravo zato će vam znanje koje ITS pruža dati najbolje moguće rezultate.

Informacije, pogotovo u stalno rastućoj oblasti informacionih tehnologija, svakodnevno zastarevaju. Svaki novi dan vam nudi bezbroj mogućnosti za nova usavršavanja. Zato smo uporni da ta nova znanja svakodnevno prenosimo našim studentima, kako sadašnjim tako i onima koji su već završili ITS.

Informacije, pogotovo u stalno i veoma intenzivno rastućoj oblasti informacionih tehnologija, svakodnevno zastarevaju. Ono što znate danas, sutra već morate proveriti, jer su IT i onlajn svet organizam koji stalno eveoluira i menja se. Svaki novi dan vam nudi bezbroj novih znanja i mogućnosti. Naša je obaveza da ova znanja sistematizujemo, upoređujemo sa prethodnim i predviđamo buduće promene, Zato smo uporni da sve što saznamo svakodnevno prenosimo našim studentima, kako sadašnjim tako i onima koji su već završili ITS.

Ne prestajemo da brinemo o svojim studentima i nakon što diplomiraju. Prijateljstvo i saradnja sa koji su uspešno trajali 3 godine, ne završavaju se dodelom diplome. Dokle god ste radoznali i željni da učite, i dok god imate mogućnosti za to, možete i treba da se usavršavate i napredujete. Mi vam uvek stojimo na raspolaganju, jer smatramo da je u tome ključ uspeha! A uspeh je ono svaka škola treba da vam garantuje.

 

Ako još uvek niste odlučili šta ćete da studirate, razmislite o ovoj opciji.

Da studirate u velikoj korporaciji, imate najbolje uslove studija uz dosta prakse, u dinamičnoj i zanimljivoj oblasti – oblasti informacionih tehnologija, sa visokim procentom zaposlenja posle školovanja i mogućnosti pokretanja sopstvenog biznisa.

Bilo bi nam drago da nas posetite i uverite se i sami.

Imate pitanja? Pozovite studentsku službu ITS-a od 9 do 17h na 011/7856-116.

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog