Studijski program - Menadžment u gastronomiji
Podaci o studijskom programu
Kategorije na sajtu: Menadžment,
Vrste studija: Strukovne
Vežbaj online: Pokreni vežbu
Gradovi: Beograd
PROMO CENE ZA UPIS U ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU
- studije su namenjene svima koji su zainteresovani za sticanje znanja, veština i usavršavanja u oblasti gastronomije i hotelijerstva
- studenti će ovladati znanjima i veštinama gastronomije i menadžmenta u gastronomiji na najvišem nivou
- izuzetno veliki fond časova stručne prakse je prioritet programa
- poslovna informatika: obavezni deo programa je obuka u nekom od stručnih ugostiteljskih softvera
- internacionalni karakter posla i neophodnost poznavanja svetskih jezika sa stručnim ugostiteljskim vokabularom: u nastavnom programu nalaze se čak šest stranih jezika: engleski, nemački, italijanski, španski, francuski i ruski jezik
- poznati predavači iz oblasti gastronomije i hotelijerstva iz elitnih ugostiteljskih objekata Srbije, gostujući predavači iz inostranstva
- omogućeno usavršavanje onih koji su u radnom odnosu u oblasti gastronomije uz posebne pogodnosti za zaposlene
- mogućnost nastavka studija započetih na drugoj visokoškolskoj ustanovi, uz priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole
- mogućnost prekvalifikacije za studente koji su završili strukovne studije na drugoj visokoškolskoj ustanovi (priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole)
- obezbeđena sva potrebna literatura bez dodatnih troškova
- mogućnost priznavanja dela stručne prakse zaposlenim studentima u struci u skladu sa radnom pozicijom i upisanim studijskim programom
Napomena:
Škola zadržava pravo promene predmeta u skladu sa trendovima privrede, zdravstva ili nauke, interesovanjima studenata i objektivnim okolnostima.
Nastavni plan i program za studijski smer Menadžment u gastronomiji možete pogledati ovde.
U trendu prerastanja ugostiteljstva u domen umetnosti, osetivši potrebu tržišta rada za dodatnom radnom snagom u ovim oblastima, moduli hotelijerstvo, gastronomija i restoraterstvo imaju za cilj da mladim ljudima omoguće najbolju moguću obuku u HoReCa sektoru, onu koja će ih direktno uvesti u ovaj posao putem nastavnog programa koji je zasnovan na praksi i na najrelevantnijim i najsavremenijim svetskim iskustvima.
Nastavni programi kreirani su tako da odgovaraju i početnicima i onima koji su već zaposleni u ugostiteljstvu, a žele da se dodatno edukuju i obuče u ovim oblastima. Praksa iz ovih nastavnih programa ostvaruje se u Novom Sadu i Beogradu, gastronomskim prestonicama Srbije, ali i drugim biserima ugostiteljstva širom Srbije (Palić, Zlatibor, Fruška gora…).
Studijski program Menadžment u gastronomiji organizovan je tako da ima veoma veliki fond časova terenske nastave i stručne prakse (pripremna i letnja ferijalna praksa). Ove nastavne aktivnosti organizovane su od strane Škole, te postoji mogućnost njihovog obavljanja u zemlji ili inostranstvu za deo studenata, a na osnovu rang liste i intervjua sa ugostiteljskim objektima.
U većini ugostiteljskih objekata letnja ferijalna stručna praksa je plaćena!
Šta ćete praktično naučiti na studijama:
- organizacija rada i rukovođenje kuhinjom, restoranom i drugim ugostiteljskim objektima
- ovladavanje savremenim tehnikama i veštinama u gastronomiji
- inovacije u gastronomiji, posebno nacionalnim gastronomijama
- personalni menadžment kuhinje i restorana
- planiranje i izrada menija, karte pića i vinske karte
- osnove enologije, somelijerstva i uparivanje sa hranom
- ovladavanje principima zdrave i pravilne ishrane
- planiranje nabavke životnih namirnica i njihovo pravilno skladištenje i upotreba
- kontrola i kvalitet životnih namirnica
- planiranje događaja u ugostiteljstvu (ketering, banket, promocija, prijemi…)
- rad u stručnim ugostiteljskim softverima
- više stranih jezika sa stručnim ugostiteljskim vokabularom, itd.
Gde se obavlja stručna praksa i mogućnosti zaposlenja
Stručna praksa obavlja se u najuglednijim, poznatim restoranima, hotelima, vinskim kućama i drugim ugostiteljskim objektima u zemlji, sa mogućnošću obavljanja prakse i u inostranstvu, nakon koje će studentni imati brojne mogućnosti za zaposlenjem na najrazličitijim pozicijama, kao što su:
- šef kuhinje
- F&B (hrana i piće) menadžer
- rukovodilac restorana
- organizator keteringa
- rukovodilac u vinarijama i vinskim kućama
- rukovodilac u raznovrsnim specijalizovanim objektima iz oblasti ugostiteljstva (barovi, vinarije, kazina, kruzeri…) i dr.
Prilikom obavljanja stručne prakse u ugostiteljskom objektu, prilično je čest slučaj da poslodavac primeti vaše posebno zalaganje ili sposobnost i ponudi vam mogućnost zaposlenja!
Neke od Nastavnih baza u kojima se odvija stručna praksa:
- Courtyard by Marriott, Beograd
- Hotel Sheraton, Novi Sad
- Fruške Terme Resort & Residences, Vrdnik
- Hotel Mona Plaza, Beograd i Zlatibor
- Hotel Premier Aqua, Vrdnik
- Tija Pastry Shop, Novi Sad
- Vinska kuća Kovačević, Irig
- Vinarija Zvonko Bogdan, Palić
- Vinarija Vinum, Sremski Karlovci
Za kompletan spisak Nastavnih baza pogledajte link ovde.
1) popust za plaćanje unapred
Plaćanjem školarine u celosti za godinu koju student upisuje ostvaruje se popust u iznosu od 100 eur.
Student koji avansno uplaćuje osim tekuće školske godine i naredne školske godine ostvaruje pravo na:
- popust 10% na uplaćenu jednu narednu školsku godinu
- popust 12.5% na uplaćene dve naredne školske godine
2) porodični popust
U slučaju da se članovi uže porodice upišu istovremeno (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre), svako od njih ostvaruje popust od 15% na školarinu.
Porodični popust se ne primenjuje ukoliko je jedan od studenata u statusu ponovnog upisa iste godine.
Ovaj popust se primenjuje i u slučaju postojanja nekog drugog popusta, kao dodatni popust.
3) popust na paralelne studije dva studijska programa ili modula
Student koji studira paralelno dva studijska programa ili modula ICEPS-a u toku iste školske godine ostvaruje pravo na 30% popusta na školarinu programa koji drugi upisuje. Popust se odnosi samo na one školske godine u kojima student ima status aktivnog studenta (ne upisuje ponovo istu studijsku godinu, odnosno ne obnavlja godinu, nije u statusu mirovanja i sl.).
4) popust za članove Sindikata ili članove njihove uže porodiice (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre) sa kojima ICEPS ima potpisan ugovor o saradnji u iznosu od 100 eur
Potrebno je dostaviti potvrdu o članstvu u sklopu upisne dokumentacije.
Napomena: u slučaju da student ostvaruje pravo na dva ili više popusta istovremeno, u mogućnosti je da bira jedan od navedenih popusta.
Vesti o studiranju
-
Novoakreditovani master strukovni program na ICEPS-u!
Ukoliko želite da usvojite kvalitetno i praktično znanje u oblasti menadžmenta u zdravstvu, da budete spremni i dobro obučeni za adekvatan, efikasan i efektivan rad ili upravljanje u zdravstvenim ustanovama,…
05.06.2023 -
Osiguranje proizvodnje ispravnih i zdravstveno bezbednih namirnica
Osnovne strukovne studije Prehrambeno inženjerstvo i bezbednost hrane na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd osposobljavaju studente da planiraju, organizuju i sprovode proces proizvodnje hrane, kao i kontrolu kvaliteta procesa proizvodnje…
05.06.2023 -
ITHS nagrađuje osmake: Besplatno školovanje za najbolje učenike
Važne vesti za sve osmake koji žele da se školuju za najtraženija zanimanja današnjice dolaze nam iz Srednje škole za informacione tehnologije – ITHS.
05.06.2023
Saveti za polaganje prijemnog
-
Najbolje pripreme za upis na fakultet
Kvalitetne pripreme za prijemni ispit su izuzetno bitne kako biste upisali fakultet koji želite. Da biste na prijemnom ispitu prošli onako kako želite, neophodno je napravite dobar plan.
-
Ovo su zlatna pravila efikasnog učenja
Uspešno učenje nije privilegija genijalnih ljudi. Oni koji uče uspešnije samo primenjuju određene metode, tehnike i taktike.
-
Devet fraza koje pametni ljudi izbegavaju u razgovoru
Svima se dešava da kažu nešto što drugi pogrešno protumače. Razumevanje skrivenih značenja zahteva socijalnu svest, sposobnost da se razumeju emocije i iskustvo