Prijemni.rs
Maturang
  • American University in Bulgaria AUBG

AUBG

 

SMARTVERSITY: Priključi se putu uspeha sa AUBG

Ukoliko želiš da stekneš kvalitetno univerzitetsko obrazovanje u jednoj aktivnoj i veseloj zajednici, a uz to se i pripremiš za uspešnu karijeru bilo gde u svetu, onda je Američki univerzitet u Bugarskoj, AUBG Univerzitet, pravo mesto za tebe.

AUBG nudi visokokvalitetno američko obrazovanje gde se nastava odvija na engleskom jeziku, a kada završite univerzitet dobijate i U.S. i evropsku diplomu. AUBG je akreditovan od strane iste institucije koja akredituje i prestižne fakultete poput Harvard-a, MIT-a i Yale-a.

 

Uslovi školovanja i mogućnosti

Studenti imaju priliku da u atmosferi akademske izvrsnosti steknu veštine koje prevazilaze sva očekivanja. Kroz svestran i fleksibilan raspored predavanja, AUBG priprema mlade ljude za karijere sutrašnjice. Predavači su  uspešni i visoko cenjeni profesionalci koji dolaze iz najboljih škola u SAD, EU i širom sveta, koji kreiraju kulturu akademskih vrednosti i promovišu globalnu perspektivu.

AUBG

Na AUBG univerzitetu studenti mogu da dožive pravo isksutvo američkog koledža, obzirom da su uključeni u raznovrsne razmene znanja uz činjenicu da su okruženi studentima iz preko 40 zemalja sveta. Najvažnije od svega je da liberalno holistički pristup školovanju prati i život u kampusu i priprema buduće diplomce univerziteta za izuzetna postignuća širom sveta - veoma visok procenat studenata AUBG, već svega nekoliko meseci nakon diplomiranja, se zaposli ili biva uključen u neke od poslovnih aktivnosti na univerzitetu na kom su završili studije.

Šta je to što iskustvo i obrazovanje koje se stiče na AUBG univerzitetu čini tako posebnim i ispunjujućim? Studenti na ovom univerzitetu dobijaju priliku da usklade svoja interesovanja i buduće planove tako što sami kreiraju svoj akademski program kroz vrlo fleksibilan i svestran raspored. Studenti mogu da koriste razne mogućnosti koje im ovakav vid školovanja pruža i mogu izabrati i komplementarne predmete i discipline koja se nadovezuju na njihovu osnovnu oblast studiranja, čime proširuju svoje karijerne opcije. Moguće je kombinovati dva obavezna i dva izborna predmeta – i sve to bez dodatnih troškova.

AUBG

 

Školarine i stipendije

AUBG ima pristupačne cene ali i opcije poput stipendija i drugih finansijskih pomoći. Studenti se ohrabruju da dosegnu svoj pun potencijal bez obzira na to odakle dolaze. Upravo iz ovog razloga, većina njih dobija neku vrstu finansijske podrške.

 

Studentski život na AUBG

Na AUBG studenti imaju mogućnost da vode akademsko uspešni i zadovoljavajući život. Ovo je ponajviše zbog činjenice da svi studenti žive, studiraju i rade zajedno na najmodernijem američkom kampusu. Univerzitetski kompleks je smešten u Blagoevgradu, malom i živahnom univerzitetskom gradu koji je na udaljen na sat vremena vožnje od glavnog grada Sofije. Kampus je veoma udoban i sa mnogo zelenila, gde se mogu naći akademske i stambene zgrade, sportski tereni, prostorije za ručavanje i pozorište.

Svi oni koji su u potrazi za ispunjenim i bogatim životom van amfiteatra, neće biti razočarani. Na raspolaganju su raznolike i svestrane vannastavne aktivnosti kao i više od 40 studentskih organizacija i zajednica u koje svi zainteresovani studenti mogu da se učlane. Pored ovoga, AUBG studentima nudi i mogućnosti da učestvuju u raznim programima razmene studenata. Učesnici programa razmene mogu da biraju između 300 Univerziteta i to uz finansijsku pomoć AUBG Univerziteta.

AUBG

 

Akreditacija

Akreditovana i u Evropskoj uniji i u Sjedinjenim Američkim Državama, diploma AUBG Univerziteta je propusnica ka svetu, a to dokazuju i bivši studenti koji rade za svetske kompanije i koji svoje zadovoljstvo Univerzitetom ocenjuju ocenom 6.24 od ukupno 7.00.

 

Ukoliko vam je potrebno više informacija ili savet oko izbora studija, popunite ovaj upitnik, pa će vas kontaktirati neko od mentora za studije u inostranstvu iz Via Academice.

American University in Bulgaria AUBG – diploma koja svuda otvara vrata

 


AUBG – American University in Bulgaria sa sedištem u Blagoevgradu osnovan 1991. godine, prva je američka institucija koja je počela da se bavi liberal arts u celoj Istočnoj Evropi. 

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog