Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Postoji 20 razloga zbog kojih je Fakultet savremenih umetnosti pravo mesto za vas

Na Fakultetu savremenih umetnosti dobijate praktična i teorijska znanja koja će vam pomoći da ostvarite svoj pun umetnički potencijal i predstavite ga javnosti na najbolji način.

U vezi sa tim, postoji 20 razloga zbog kojih je školovanje na Fakultetu savremenih umetnosti pravi izbor za talentovanu osobu kao što ste vi.

 

1. Obrazovanje po jedinstvenom principu umetničkog školovanja

Školovanje umetnika 21. veka predstavlja jedan od najodgovornijh zadataka, a Fakultet savremenih umetnosti ima jasnu viziju i proverene metode kojima postiže svoje ciljeve, a zatim ih prevazilazi.

Na ovoj akademiji postignuta je ravnoteža između tradicionalnih umetničkih veština starih majstora i savremene tehnologije koja se u umetnosti sve više koristi.

Tako se formiraju novi, autentični autori koji tokom školovanja stiču mnogobrojne alate i mogu da biraju na koji način će najbolje realizovati svoje ideje.

Saznajte više

Gluma ALUM

 

2. Stvaranje umetnika koji će obeležiti 21. vek

Početak je najbitniji i od njega zavisi uspeh vaše karijere. Kako biste postali jedan od velikana savremene umetnosti, morate da dobijete pravo obrazovanje.

Možda se baš vaše ime nađe u sledećoj antologiji najznačajnijih umetnika svih vremena. Možda će se upravo po vašoj životnoj priči snimiti film. Ponosni smo što će u vašoj biografiji biti naznačena Akademija lepih umetnosti i multimedija kao mesto na kom je sve počelo, na kom ste se razvijali i napravili svoje prve korake na umetničkoj sceni.

Saznajte više

 

3. Razvoj karijere već tokom studija

Kako biste konkurisali za posao u kulturnim institucijama ili u poznatim firmama koje se bave dizajnom, prijavili se na audicije za predstave i filmove ili godišnje programe galerija, potrebno je da imate bogat portfolio u kom se nalazi prikaz projekata koje ste realizovali.

Ovo je jedna od najvećih prepreka u karijeri svakog umetnika, jer oni često nemaju mogućnost da izvedu svoje prve projekte, na osnovu kojih će dobiti dalje angažovanje. Mnogi tada odustaju.

Zbog toga Fakultet savremenih umetnosti stavlja akcenat na izvođenje realnih projekata koji se prikazuju u javnosti. Studenti po završetku FSU-a iza sebe već imaju veliki broj realizovanih radova, uloga i projekata, a samim tim i vernu publiku. Nakon studija, oni u kontinuitetu nastavljaju da ređaju uspehe.

Saznajte više

 

4. Učešće u aktuelnim kulturnim dešavanjima

Da biste se probili na umetničkoj sceni, pored vašeg kvaliteta i autentičnosti, važno je da budete u toku sa dešavanjima i da stvarate mrežu kontakata.

Javno predstavljanje i uključivanje u kulturne događaje je redovna praksa koju Fakultet savremenih umetnosti organizuje za svoje studente. Kroz izložbe, pozorišne predstave, projekte i učešće na festivalima, stičete nova iskustva, a ujedno stupate u kontakt sa značajnim ličnostima u umetničkom svetu.

Saznajte više

Izložba ALUM

 

5. Digitalna znanja koja pomeraju granice umetnosti

Korišćenje savremene tehnologije u umetnosti ne predstavlja trenutni trend već obeležava početak nove epohe umetničkog stvaralaštva.

Postoje mnogi načini na koje umetnici koriste savremene tehnologije. Oslanjaju se na njih u procesu izrade radova, tokom pripreme i produkcije, a sve češće tehnologiju direktno implementiraju i u svoje koncepte i instalacije kako bi dobili pun efekat i na najbolji način preneli svoju ideju.

Drugim rečima, digitalne veštine potrebne su svakom umetniku kako bi mogao da bude savremen, aktuelan i uticajan, kao i da bi bio sposoban da pomera granice umetnosti i ljudske misli.

Saznajte više

 

6. Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati

Za dizajnere koji žele da postignu uspeh u samostalnom radu, kao i za one koji žele da se zaposle u nekoj od najpoznatijih kompanija, veliki značaj imaju prestižni Adobe i Autodesk sertifikati koji svedoče o vašim veštinama u oblasti dizajna, obrade videa, slike, 3D modelovanja i animacije.

Nakon završetka studija na Akademiji lepih umetnosti i multimedija, moći ćete da polažete za sticanje ovih cenjenih sertifikata, a prvo polaganje je za vas kao studente FSU-a potpuno besplatno.

Saznajte više

 

7. Pripreme za internacionalnu karijeru

Vrhunska umetnička dela šire univerzalne vrednosti i brišu granice. Međutim, kako biste se probili na svetskoj umetničkoj sceni morate da steknete odgovarajuće obrazovanje koje će vas za to pripremiti i otvoriti vam vrata svetskih pozorišta, galerija, kulturnih institucija i kompanija koje se bave dizajnom.

Fakultet savremenih umetnosti je jedini umetnički fakultet na kom studenti glume slušaju predavanja na engleskom jeziku, i zbog toga jednako uspešno mogu da igraju pozorišne i filmske uloge na ovom jeziku kao da im je maternji.

Nakon, a često već i tokom školovanja, oni imaju priliku da učestvuju na internacionalnim audicijama i dobiju neke od uloga koji će ih proslaviti na svetskom nivou.

Saznajte više

 

8. Besplatno korišćenje materijala i multimedije

Svakodnevica na Fakultetu savremenih umetnosti je veoma dinamična i puna novih ideja do kojih studenti dolaze u saradnji sa profesorima.

Kako biste mogli da ih realizujete i da stvarate slobodno, obezbeđeni su vam svi potrebni materijali i oprema, bez obzira na to koji odsek ste izabrali.

Na raspolaganju su vam radni prostori, računari, Adobe i Autodesk softveri, slikarski materijali, modeli, kostimi, šminka, rekviziti, stručna literatura, i svi drugi resursi, a na vama je da ih maksimalno iskoristite za razvijanje svojih veština, znanja i kreativnosti.

Saznajte više

 

9. Praksa na eduTV

Ukoliko vas interesuje kamera, montaža, produkcija i postprodukcija slike i zvuka, na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da steknete najnaprednija znanja iz ovih oblasti kao i stručnu praksu na prvoj edukativnoj televiziji u Srbiji, eduTV-u.

Bez obzira na to da li ste upisali studije glume, likovnih umetnosti, dizajna ili menadžmenta umetničke produkcije i medija, eduTV vam daje mogućnost da naučite sve veštine potrebne da postanete kompletan umetnik.

Iskoristite priliku jer je Fakultet savremenih umetnosti jedini fakultet koji svojim studentima nudi mogućnosti kao što je učenje iz iskustva istaknutih stručnjaka u realnim uslovima rada na televiziji, kroz emisije uživo i korišćenje najsavremenije opreme.

Pored toga, svi vaši reprezentativni projekti, emisije, filmovi i drugi video-materijali biće emitovani na eduTV, kao i prilozi o vašim izložbama, predstavama i drugim uspesima. Takođe, moći ćete da radite i projekte za Obrazovnu televiziju – eduTV, prvu non-profit edukativnu TV stanicu u Srbiji i regionu.

Saznajte više

 

10. Tehnologija u nastavi

Da bi znanja i veštine koje studenti stiču bila u skladu sa težnjama našeg doba, potrebno je da oni na raspolaganju imaju sve alate koji će im u tome pomoći. Fakultet savremenih umetnosti je zbog toga studentima obezbedio najsavremenije okruženje, a u nastavi se koristi najnovija tehnologija.

Amazon Echo, interaktivne table, Samsung Gear VR, tablet uređaji, Google aplikacije, elektronska biblioteka Ebrary samo su neki od gedžeta koje studenti FSU-a koriste svakodnevno za učenje, istraživanje i stvaranje.

Saznajte više

 

11. DL platforma – online podrška učenju

Fakultet savremenih umetnosti je jedini umetnički fakultet koji svojim studentima obezbeđuje online podršku učenju. Studenti svih odseka imaju mogućnost da stiču dodatna znanja koja mogu pronaći na jedinstvenoj DL platformi. Sve što vam je potrebno je internet konekcija i svi materijali za učenje su vam dostupni 24 sata dnevno.

Takođe, ukoliko ste sprečeni da prisustvujete nekom predavanju, imate dve mogućnosti da to nadoknadite putem DL platforme. Prva je da pratite live stream predavanja u realnom vremenu, a druga da naknadno pronađete predavanje koje ste propustili ili koje želite ponovo da pogledate u arhivi snimljenih sadržaja.

Saznajte više

 

12. Predanost profesora: „Volim da predajem koliko volim da stvaram”

Profesori Fakulteta savremenih umetnosti vole svoj posao. Pored toga što prenose svoja znanja i iskustva oni uživaju i u kreativnom procesu koji dele sa studentima. Kroz interaktivna predavanjima i razgovore, profesori i studenti međusobno razmenjuju ideje, razvijaju koncepte i inspirišu jedni druge.

U takvoj atmosferi vlada entuzijazam koji je dragocen, i zbog toga studenti i njihovi mentori ostaju bliske kolege i saradnici i nakon završetka školovanja.

Saznajte više

 

13. Šansa da se zaposlite na Fakultetu savremenih umetnosti

Najbolji studenti imaju priliku da postanu deo stručnog tima Fakulteta savremenih umetnosti. Ukoliko pokažete izuzetnu posvećenost učenju i profesionalnom usavršavanju, već tokom master studija možete da postanete jedan od stručnih saradnika fakulteta.

Izuzetni studenti doktorskih studija imaju mogućnost da postanu asistenti i na taj način podele svoje znanje sa novim generacijama, prenesu svoje veštine i naprave prvi korak ka uspešnoj akademskoj karijeri.

Saznajte više

 

14. Paketi studija bez konkurencije

Po anketama samih studenata, usluge i kvalitet obrazovanja Fakulteta savremenih umetnosti ne mogu da se porede ni sa jednim drugim fakultetom.

Pogodnosti koje dobijate ne samo da vam obezbeđuju vrhunsko obrazovanje, sve potrebne materijale i mogućnost da razvijete svoje potencijale i postanete prepoznatljivi po svom kvalitetu, već su paketi studiranja koje možete izabrati prilagođeni finansijskim mogućnostima talentovanih studenata.

Pogledajte sadržaj paketa studija i uverite se sami.

Saznajte više

 

15. Studentski portal i sistem automatskog obaveštavanja

Putem Studentskog portala preuzimate održana predavanja i vežbe, kao i potrebne nastavne materijale koji su u vezi sa održanim časovima. Preko ovog portala, takođe, pratite svoje rezultate na kolokvijumima, testovima provere znanja, kao i konačne rezultate ispita sa poenima stečenim u pojedinim predispitnim aktivnostima i ukupnim rezultatima.

Svaku važnu informaciju u vezi sa vašim studijama na Fakultetu savremenih umetnosti, kao što su datumi otključavanja online materijala, prijave ispita, početka ispitnog roka, polaganja ispita, objave konkursa itd, dobićete na studentski mejl.

Saznajte više

 

16. Treninzi i seminari Centra za razvoj karijere

Centar za razvoj karijere je organizaciona jedinica kompanije LINK group čiji je cilj da studente Fakulteta savremenih umetnosti pripremi za profesionalno napredovanje i siguran početak umetničke karijere, da ih poveže sa poslodavcima i da im pruži podršku u sticanju onih znanja i veština koje su potrebne u savremenom svetu.

Većina drugih fakulteta i škola nije u mogućnosti da ponudi ovo svojim studentima.

Fakultet savremenih umetnosti organizuje ove seminare za vas i omogućava vam učešće potpuno besplatno, sa iskrenom željom da proširite svoje znanje i naučite nešto novo i korisno, što će vam obezbediti uspešnu budućnost.

Saznajte više

 

17. LINK2job: Vaša prečica do sigurnog zaposlenja

LINK2job sajam zapošljavanja, iza kog stoji Centar za razvoj karijere (CCD), pomoći će vam da predstavite sva svoja znanja stečena na FSU-u i stupite u kontakt sa renomiranim poslodavcima, institucijama i kompanijama.

Ovo je idealna prilika da proširite svoju mrežu kontakata i pronađete radna mesta koja biste najviše voleli. LINK2job sajam vam omogućava da predstavljanjem svog rada, CV-ja i portfolija, ugovorite intervjue na licu mesta. Takođe, dobićete vredne savete u vezi sa traženjem posla: od toga kako da privučete pažnju poslodavca, kreirate ubedljivu radnu biografiju, pa do toga kako da što brže steknete neophodno radno iskustvo.

Saznajte više

 

18. Preuzmite veštine potrebne za uspeh

Ne mislimo samo na vaše stručne veštine, već vam pomažemo da razvijete i one dodatne, prenosive veštine koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri.

To su takozvane transverzalne veštine. Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, samopouzdanje i druge.

Upravo zbog toga, pokrenuli smo LINK Mentorship Support Program koji će vam za dva meseca rada sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere, kroz zanimljive radionice i treninge, omogućiti da sve ove veštine razvijete kod sebe i unapredite ih.

Saznajte više

 

19. Dostupnost profesora

Uspešna i kontinuirana interakcija između profesora i studenata je temelj uspešnog i efikasnog učenja. Profesori Fakulteta savremenih umetnosti su na raspolaganju studentima za sva pitanja kako uživo, posle predavanja ili na konsultacijama u dogovorenim terminima, tako i elektronskim putem.

Komunikacija sa profesorima se vrši putem mejla u bilo koje doba dana ili online, kroz chat sesije. Chat konsultacije se održavaju u zakazanim terminima, prisustvuju im svi zainteresovani studenti i pored interakcije u realnom vremenu, pružaju mogućnost naknadnog pregleda istorije konsultacija, koje na taj način postaju vredan izvor informacija za svakog studenta.

Saznajte više

 

20. Sadržaji LINKeduTV-a besplatno tokom trajanja školovanja

Želimo da vam studiranje na Fakultetu savremenih umetnosti bude što zanimljivije. Što praktičnije. I što korisnije. Zbog toga studenti FSU-a dobijaju besplatan pristup programu i svim materijalima prve online edukativne televizije na ovim prostorima – LINKeduTV-a.

U LINKeduTV paketu pronaći ćete sve što vam je potrebno da upotpunite svoje znanje i učinite ga interesantnijim, a ujedno ćete naučiti i mnogo novih korisnih stvari.

Kroz kratke videe i live streamove možete da pratite najaktuelnije sadržaje iz 12 oblasti: marketinga, IT-ja, ekonomije, menadžmenta, programiranja, dizajna, animacije, škola, CAD, fotografije, videa i biznisa.

Saznajte više
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog