Preuzmi Maturang aplikaciju
   
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Opšte informacije - Fakultet za sport Beograd


Fakultet za sport

  O Fakultetu

Fakultet za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ iz Beograda, jedinstvena je ustanova iz oblasti visokog obrazovanja u regionu, čija je matična oblast isključivo sport. Fakultet realizuje nastavu na tri akreditovana studijska programa četvorogodišnjih Osnovnih akademskih studija, na nivou od 240 ESPB, za sticanje akademskih zvanja „diplomirani trener u sportu“, „diplomirani novinar u sportu“ i „diplomirani menadžer u sportu“ (Bachelor with Honours), kao i tri akreditovana studijska programa jednogodišnjih Master akademskih studija (60 ESPB), za sticanje akademskih zvanja „master trener u sportu“, „master menadžer u sportu“ i „master menadžer u turizmu i rekreaciji“

Cilj Fakulteta je da u skladu sa potrebama, interesima i razvojem savremenog sporta, tržištu ponudi visokoobrazovane sportske stručnjake, kompetentne za rad u svim segmentima sporta, koji će mu svojim ličnim karakteristikama i profesionalnim performansama doneti novu vrednost. Multidisciplinarni nastavni planovi, u svemu usklađeni sa Bolonjskojm konvencijom o visokom obrazovanju, i ispunjeni najviši materijalni standardi obezbeđuju uspešan nastavni proces, a uz veliku zastupljenost praktičnog rada u njegovoj realizaciji, garantuju da stečena diploma nije samo pravni akt, već i dokaz da se usvojeno znanje i  savladane veštine mogu realno primeniti u sportskoj praksi, odnosno na tržištu rada. 

Fakultet za sport je, u skladu sa članom 144. Zakona o sportu, vrhunskim i perspektivnim sportistima i sportskim stručnjacima, obezbedio posebne uslove studiranja, prilagođene njihovim profesionalnim obavezama, kako bi uz sportsku, mogli da izgrade i akademsku karijeru.

Košarkaši: Stefan Jović, Novica Veličković, Milan Mačvan, Marko Kešelj, Ognjen Jaramaz, Luka Pavićević, Bojan Popović, Vule Avdalović, Marko Gudurić, Nikola Rebić, Nikola Mišković...teniserka Olga Danilović, rvači: Davor Štefanek, Viktor Nemeš, Aleksandar Maksimović, rukometašice: Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Tomašević; vaterpolisti: Slobodan Nikić, Branislav Mitrović, Vladmiri Gojković, Jugoslav Vasović, Anto Vasović, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Lazar Dobožanov, Nikola Rađen, Aleksandar Toholj, Đorđe Lazić, košarkašica Nataša Kovačević; odbojkašice: Jelena Blagojević, Jovana Stevanović; fudbaleri: Mihajlo Pjanović, Savo Pavićević, Marko Petković; karatiskinje: Jovana Preković, Jovana Vulinović, kajakaš Marko Novaković, plivač Velimir Stjepanović, džudista Aleksandar Kukolj, rukometaš Momir Ilić, bokserka Nina Radovanović... samo su neki od vrhunskih sportista, osvjača brojnih medalja za Srbiju na najvećim takmičenjima koji su naši diplomci ili pohađaju osnovne ili master studije na našem Fakultetu.

 

Studiranje

Za vreme trajanja osnovnih akademskih studija studenti izučavaju predmete iz četiri naučna polja i trinaest naučnih oblasti. Kroz samostalan izbor fakultativnih i izbornih predmeta na drugoj i trećoj godini, student personalizuje svoje studije u pravcu ličnih želja i ambicija. 

Sistem nastave na Fakultetu za sport je formatiran po bolonjskoj matrici studija i podrazumeva interaktivnu nastavu u malim grupama, mentorski rad sa svakim studentom pojedinačno, organizovanje radionica, panela, seminara, klinika i kampova, izradu projekata i realizaciju praktične nastave. 

 

Praksa 

Stručnu praksu studenti realizuju u poslednjem mesecu završnog semestra u vodećim sportskim organizacijama i medijskim kućama, sa kojima Fakultet ima potpisan sporazum o saradnji. Ovaj vid nastave se realizuje u saradnji sa: Olimpijskim komitetom Srbije, Sportskim savezom Srbije, Paraolimpijskim komitetom Srbije, brojnim nacionalnim granskim sportskim savezima kao što su fudbalski, košarkaški, odbojkaški, vaterpolo savez Srbije i brojnim klubovima kao što su KK Partizan i KK Crvena zvezda kao i sa sportskim medijiskim kućama: Radio televizija Srbije i TV Arena sport. Na taj način, studenti imaju mogućnost da praktična znanja i iskustva usvajaju od najkompetentnijih domaćih i inostranih stručnjaka kako bi se, još za vreme studija, približili budućoj profesiji.

 

Orijentacija

Mogućnost školovanja na Fakultetu pruža se kandidatima sa završenim četvorogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem. Bivši i aktuelni sportisti i sportski stručnjaci, sportski radnici koji tragaju za adekvatnim obrazovanjem i svi koji imaju želju i volju da se profesionalno ostvare na sportskom tržištu, imaju svoje mesto na Fakultetu za sport.

Neformalno obrazovanje

 


Cilj

Cilj Fakulteta za sport je akademsko obrazovanje i stručno profilisanje studenata, budućih sportskih trenera, menadžera i novinara, koji će nakon okončanja studija biti spremni i sposobni za kreativan i produktivan rad u svojoj oblasti.
 

  Informacije za studente

STUDENTSKA SLUŽBA

Telefoni:

+381 11 404 40 60
+381 11 404 40 50

 

Otvorena vrata

Vrata Fakulteta su otvorena svim zainteresovanim budućim studentima i njihovim roditeljima, radnim danom od 09,00 do 17,00 h. Poseta je moguća i subotom od 10,00 do 16,00 h, uz prethodnu najavu na tel. 011/404 40 50 ili putem mejla info@fzs.edu.rs . Adresa je: Narodnih heroja 30/I, Novi Beograd.

 

Lokacija

 

Adresa:

FAKULTET ZA SPORT

Narodnih heroja 30/I,

11070 Novi Beograd 

Socijalne mreže
face  
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog