Prijemni.rs
Maturang
 • Metropolitan univerzitet u Beogradu
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154


Opšte informacije

Univerzitet Metropolitan u svom sastavu ima tri fakulteta i organizuje programe osnovnih akademskih studija, prema Bolonjskoj deklaraciji, u trajanju od četiri godine (240 ESPB). Prostire se na dve lokacije i to u Beogradu na adresi Tadeuša Košćuška 63 (Sportski centar „25. maj“ na Dorćolu), kao i u Nišu na adresi Svetog Cara Konstantina 86.

Na Univerzitetu Metropolitan realizuju se savremeni studijski programi koji nakon školovanja kreiraju stručnjake iz tri oblasti: menadžmenta, informacionih tehnologija i dizajna. Svaki program je definisan da obezbedi znanja, veštine i kompetencije na visokom akademskom i profesionalnom nivou.

Studenti se tokom studiranja uče da na najbolji način steknu veštine za rešavanje praktičnih problema, da razmišljaju, budu kreativni i inovativni. Akcenat se stavlja na praktična i primenljiva znanja.

10 RAZLOGA ZAŠTO UPISATI UNIVERZITET METROPOLITAN

 1. Zato što „Student u centru pažnje“ nije samo parola! - Program, dinamika, metodologija rada, ispiti i vannastavne aktivnosti, u potpunosti su prilagođeni studentima.
   
 2. Najtraženiji studijski programi i savremen način studiranja – Metropolitan postavlja svoje ciljeve na osnovu svetski prihvaćenih standarda, nudeći obrazovanje za budućnost, za dolazeće tehnologije i nove zahteve tržišta.
   
 3. Brzo zaposlenje po diplomiranju – Na osnovu stečenih teorijskih i praktičnih znanja tokom studiranja, studenti su spremni da se upuste u poslovne vode i odmah nakon diplomiranja pronađu posao u struci, zahvaljujući priznatoj diplomi.
   
 4. Izbor između tradicionalnih i internet studija – Studenti imaju mogućnost da studiraju na tradicionalan način ili da studiraju na daljinu – putem interneta. Tradicionalni i internet studenti koriste istu literaturu, koja se nalazi na savremenom ISUM sistemu, stoga je i diploma stečena studiranjem putem interneta izjednačena diplomi stečenoj na tradicionalnoj nastavi.
   
 5. Primena stečenog teorijskog znanja za rešavanje praktičnih problema – Pored teorijskog znanja, studenti stiču i praktična znanja koja se odnose na rešavanja konkretnih poslovnih problema i koja im omogućavaju da lakše usavrše sebe i pripreme ih za poslove koji im predstoje.
   
 6. Efektan i interaktivan rad u malim grupama – Nastava na našem Univerzitetu obavlja se u malim grupama uz interaktivan rad između profesora i studenata.
   
 7. Najatraktivnija lokacija sa odlično opremljenim prostorom – Metropolitan univerzitet se nalazi na atraktivnoj lokaciji (Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“) u odličnom prostoru sa računarski opremljenim, klimatizovanim učionicama i obezbeđenom brzom internet vezom.
   
 8. Profesori, predavači i administracija uvek su dostupni studentima – Intenzivna komunikacija između administracije, profesora i studenata odvija se i uživo i putem elektronske pošte i video konferencija (Skype), tako da studenti u kratkom roku dobijaju odgovore na sva svoja pitanja.
   
 9. Partnerstvo sa vodećim kompanijama – Partneri našeg Univerziteta su Microsoft, Oracle, IBM, Apple i druge svetke kompanije, što studentima daje šansu da budu u koraku sa novim dostignućima ovih kompanija.
   
 10. Raznolik studentski život – Pored redovne nastave, studentima su dostupne i vannastavne aktivnosti poput takmičenja, putovanja, žurki, humanitarnih organizacija, sportskih aktivnosti i svih ostalih aktivnosti koje čine studentski život kompletnim.

 

Univerzitet Metropolitan je razvio Centar za razvoj karijere s ciljem da svojim studentima izađe u susret i pomogne im da na pravom mestu obave stručnu praksu, kao i da lakše pronađu posao u struci. Iz godine u godinu, nastavljamo da nižemo uspehe. Svaki naš student je naša preporuka i najveće priznanje našem ulaganju u kadrove. Univerzitet Metropolitan je izuzetno ponosan na:

 • Studentkinje AdaJAMM tima, svetske prvakinje sa Microsoft Imagine Cup's 'Woman's Athletics App Challenge 2013 zahvaljujući aplikaciji „Playground“.
 • Tim studenata Fakulteta informacionih tehnologija, koji su postali svetski prvaci na najprestižnijem svetskom takmičenju ThinkQuest koje organizuje kompanija ORACLE.
 • Na to što je prvi u Srbiji uveo i dobio dozvolu za rad od Ministarstva prosvete koja uključuje i izvođenje nastave na daljinu - preko Interneta i to zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje.
 • Global Game Jam – Univerzitet Metropolitan je prvi domaćin ovog planetarnog takmičenja u jugoistočnoj Evropi.
 • Osvojena dva II mesta na Menadžerijadi 2013. i 2014. godine
 • Osvojeno I mesto na FTN Challenge-u 2013. Godine

 

Metropolitan
Univerzitet Metropolitan je specifičan i po načinu studiranja jer primenjuje eLearning platformu za elektronsko učenje - LAMS. Svaki student prilikom upisa dobija username i password za pristupanje personalizovanom nalogu na kojem se nalaze materijali u elektronskom obliku, predviđeni prema nastavnom planu i programu određenog smera.

Pogledajte detaljnije informacije i tutorijal putem linka.


Informacione tehnologije, digitalna umetnost i menadžment su oblasti koje su postale neophodne u današnjem globalnom društvu. Brzi tehnološki napredak i digitalna transformacija uticali su na sve aspekte naših života i otvorili vrata ka brojnim mogućnostima. Studiranje ove oblasti pruža vam priliku da budete deo ovog razvoja i da steknete znanje i veštine potrebne za uspeh.

Tokom studiranja informacionih tehnologija, digitalne umetnosti i menadžmenta, upoznaćete se sa različitim oblastima i konceptima. Učićete o računarstvu, programiranju, upravljanju projektima, digitalnom marketingu, dizajnu, komunikaciji i mnogo više. Kroz praktične projekte, sticanje praktičnog iskustva i saradnju sa vrhunskim stručnjacima, izgradićete temelje za vašu buduću karijeru.

Karijerne mogućnosti diplomiranih studenata

Diploma u informacionim tehnologijama, digitalnoj umetnosti i menadžmentu otvara vrata ka širokom spektru različitih delatnosti. Stručno znanje i veštine pomenutih oblasti su veoma tražene u raznim industrijama. IT je neophodan u svim sektorima, digitalne umetnosti kreativno izražavaju ideje, a menadžment donosi uspeh. Sticanje specijalizovanih veština otvara vrata ka raznovrsnim mogućnostima zapošljavanja. Iskoristite priliku da se pridružite digitalnoj transformaciji i ostvarite svoj profesionalni potencijal.

Web developer

Kao web developer, imaćete priliku da kreirate funkcionalne i vizuelno privlačne veb-stranice i aplikacije. Možete raditi kao deo razvojnog tima u IT kompanijama, digitalnim agencijama ili se čak odlučiti za samostalni rad. Vaša kreativnost i tehničke veštine će vam omogućiti da stvarate interaktivne digitalne doživljaje i prilagodite ih potrebama klijenata. Mogućnosti za napredak uključuju specijalizaciju u određenim tehnologijama i preuzimanje vođstva na projektima.

Digitalni marketinški menadžer

U digitalnom dobu, digitalni marketing je ključan za uspeh kompanija. Kao digitalni marketinški menadžer, bićete odgovorni za kreiranje strategija digitalnog marketinga, vođenje kampanja na društvenim mrežama, optimizaciju veb-stranica za pretraživače (SEO) i analizu podataka. Možete raditi u digitalnim marketinškim agencijama, e-trgovini ili čak započeti sopstveni posao. Mogućnosti za napredak uključuju vođenje marketinškog tima, preuzimanje odgovornosti za ključne kampanje i upravljanje budžetima.

UX/UI dizajner

UX (User Experience) i UI (User Interface) dizajneri su odgovorni za kreiranje korisničkih iskustava i dizajn interfejsa veb i mobilnih aplikacija. Kombinujući estetiku i funkcionalnost, oni stvaraju intuitivne i privlačne digitalne proizvode. Možete raditi u IT kompanijama, dizajnerskim agencijama ili kao samostalni dizajner. Mogućnosti za napredak uključuju vođenje dizajnerskih timova, učestvovanje u projektima velikih brendova i širenje svojih veština na nove platforme.

IT projektni menadžer

IT projektni menadžeri igraju ključnu ulogu u uspešnoj implementaciji tehnoloških projekata. Oni su odgovorni za planiranje, koordinaciju i vođenje projekata, kao i za upravljanje timovima. Mogu raditi u različitim sektorima, uključujući IT kompanije, korporacije i vladine organizacije. Mogućnosti za napredak uključuju preuzimanje složenijih projekata, vođenje međunarodnih timova i napredovanje na rukovodećim pozicijama.

Digitalni strateg

Digitalni stratezi su odgovorni za kreiranje celokupne digitalne strategije organizacije. Oni analiziraju tržište, identifikuju ciljnu grupu, definišu ciljeve i predlažu načine za postizanje uspeha u digitalnom okruženju. Mogu raditi u korporacijama, marketinškim agencijama ili konsultantskim firmama. Mogućnosti za napredak uključuju vođenje digitalnih strategija za velike brendove, razvijanje inovativnih kampanja i uticaj na poslovne rezultate.

Prema istraživanju, oblast informacionih tehnologija, digitalne umetnosti i menadžmenta predviđa značajan rast zapošljavanja u narednim godinama. To znači da su vaše šanse za pronalaženje izuzetnog posla i ostvarivanje uspeha vrlo velike.

Ovo su samo neki od mnogih puteva koje možete izabrati nakon završetka studija. Studiranje informacionih tehnologija, digitalne umetnosti i menadžmenta pruža vam mogućnost da kombinujete svoju strast prema tehnologiji, kreativnosti i upravljanju kako biste ostvarili uspešnu karijeru. Iskoristite priliku da steknete znanje, veštine i kontakte koji će vam pomoći da ostvarite svoje želje i postanete uspešni u ovim oblastima.

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog