Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

  • Studentski dom Paviljon I Radoja Domanovića br.1

  • Studentski dom Paviljon II Radoja Domanovića br.1

  • Studentski dom Paviljon III Sloboda Branka Radičevića br.1

Opšte informacije - Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu

 

Zašto baš PMF u Kragujevcu?

Zbog stečene diplome koja je najbolji CV!

Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu je osnovan, kao Odeljenje Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu, 16. oktobra 1972. godine. Odeljenje je, 15. aprila 1976. godine, preraslo u samostalni Fakultet koji je, udruživanjem sa još pet fakulteta i dva instituta, postao jedan od osnivača Univerziteta Svetozar Marković, danas Univerzitet u Kragujevcu.

Fakultet je organizovan u okviru sledećih organizacionih jedinica:

  • Institut za matematiku i informatiku
  • Institut za biologiju i ekologiju
  • Institut za fiziku
  • Institut za hemiju

Tokom 50 godina rada, prateći razvoj nauke, obrazovanja, ali i potrebe tržišta, stvarali smo paralelno izvrstan profesorski kadar i smerove, a rezultati su vidljivi kroz karijere naših diplomiranih studenata kako kod nas, tako i u svetu.

PMF je stekao ugled na naučno-istraživačkom polju ne samo kod nas već i u svetu, kroz mnogobrojne projekte, prestižni međunarodni naučnii časopis, MATCH Communications in Mathematical and in Computer Chemistry ( Impact factor of MATCH for year 2020: 2.497 ), edicije međunarodnih monografskih izdanja Mathematical Chemistry Monographs i dva nacionalna naučna časopisa, Kragujevac Journal of Mathematics i Kragujevac Journal of Science. Nastavnici i saradnici Fakulteta su, takođe, autori više desetina monografija i udžbenika.

Zahvaljujući rezultatima nastavnog kadra sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerzitet u Kargujevcu se našao tri puta zaredom među 500 najbolje plasiranih visokoškolskih institucija u svetu za oblast Matematika na prestižnoj Šangajskoj listi.

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu se nalazi u ulici Radoja Domanovića 12, oko 100 metara udaljen od Studentskog doma i menze, u blizini Spomen parka Šumarice, ali i centra grada.

Web sajt

YouTube

Kontakti

Studijski programi

                    
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog