Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Opšte informacije - Računarski fakultet

Ko ako ne TI?

Postani vrhunski IT inženjer sa dobrom platom, sigurnim zaposlenjem i priznatom diplomom jednog od najboljih računarskih fakulteta kod nas. Na Računarskom fakultetu dobićeš kvalitetna, primenjiva i moderna znanja iz najtraženije oblasti današnjice. Učeći na najnovijim studijskim programima bićeš u mogućnosti da nađeš sigurno zaposlenje čak i pre diplomiranja.

Zašto baš RAF?

Kvalitetno i primenjivo znanje: sticaćete znanja i veštine neophodne za samostalni rad, ali i nastavak profesionalnog usavršavanja i naučno- istraživačkog rada.

Siguran posao: s obzirom na dinamiku razvoja IT-ja kod nas i u svetu, izabrali ste oblast u kojoj nema čekanja na posao. Na osnovu iskustva naših diplomiranih studenata, zaposlenje se najčešće nalazi još u toku studija u zemlji i inostranstvu.

Studijski programi po svetskim standardima i međunarodno priznati sertifikati: studijski programi prate svetske trendove u IT-ju, a stiču se znanja i veštine neophodne za dobijanje svetski priznatih sertifikata (Microsoft, Cisco, CompTIA, …).

Naučno-istraživački i praktičan rad: naši studenti stečena znanja odmah primenjuju na realnim projektima, a za one koji bi da se bave naučno-istraživačkim radom omogućeno je da učestvuju u istraživanjima naših eminentnih stručnjaka iz oblasti računarskih nauka, računarskog inženjerstva i informacionih tehnologija.

Besplatno školovanje: Računarski fakultet podržava mlade i talentovane programere tako što im omogućava besplatno četvorogodišnje školovanje, ukoliko imaju nagrade sa prestižnih domaćih i inostranih takmičenja.

Rad u malim grupama: na softverskim projektima obično zajednički radi grupa ljudi organizovana kao tim, zato naši studenti od početka studija savladavaju veštine efikasnog timskog rada.

Informator mozete preuzeti ovde.

Studije:

 1. Osnovne akademske studije
 2. Master studije
 3. Osnovne strukovne studije
 4. Doktorske studije

Akreditacija i dozvola za rad - 2020/21

U procesu reakreditacije 2020/21. godine Računarski fakultet je akreditovao 14 studijskih programa u tri naučna polja. 

Studijski programi Prirodno-matematičko polje Tehničko-tehnološko polje Umetničko polje
Naziv studijskog programa Zvanje koje se stiče Naziv studijskog programa Zvanje koje se stiče Naziv studijskog programa Zvanje koje se stiče
Osnovne strukovne studije     Informacione tehnologije Strukovni inženjer informacionih tehnologija i sistema    
Osnovne akademske studije Računarske nauke Diplomirani informatičar

Računarsko inženjerstvo

Diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva

Multimedijalni dizajn Diplomirani dizajner
Softversko inženjerstvo Diplomirani inženjer softvera
Master akademske studije Računarske nauke Master informatičar Računarsko inženjerstvo Master inženjer elektrotehnike i računarstva

Multimedijalni dizajn

Master dizajner
Master in Computational
Finance
Softversko inženjerstvo Master inženjer softvera
Master in Computer Science – Computational Finance Informacioni sistemi Master inženjer informacionih sistema
Doktorske studije Računarske nauke Doktor nauka – računarske nauke Računarsko inženjerstvo Doktor nauka – elektrotehnika i računarstvo Multimedijalni dizajn Doktor umetnosti – primenjene umetnosti I dizajn

 

O fakultetu

Računarski fakultet (RAF) se nalazi  pri Univerzitetu Union, osnovala je firma CET Computer Equipment and Trade iz Beograda 2003. godine i  prvu generaciju studenata upisao je školske 2003/04. godine.

Firma CET je takodje osnivač prve i jedine privatne Računarske gimnazije koja je počela sa radom školske 2005/2006. godine upisom prve generacije studenata u prvi razred. Takodje, u okviru kompanije CET, nalazi se škola računara kao i  dve izdavačke kuće: Portalibris i CET izdavačka kuća kompjuterske literature.

RAF je privatni fakultet na kome se studira računarstvo kao osnovna disciplina i nalazi se u samom srcu Beograda, u  Knez Mihailovoj ulici 6, VI sprat. Fakultet koji nudi znanje koje je odmah primenljivo, koje prenosi nastavnički kadar, koji osim akademskog poseduje i bogato praktično iskustvo. Pored osnovnih akademskih studija, RAF nudi master studije i doktorske studije, kao i osnovne strukovne studije.

Broj studenata u jednoj grupi na predavanjima (bez računara) je najviše 50, a na računarskim vežbama najviše 24, s tim da na jednom računaru na vežbama radi samo jedan student. Svi predmeti su jednosemestralni.

Računarski fakultet poseduje veći broj računarskih učionica i laboratorija sa najsavremenijom računarskom i komunikacionom opremom: preko 250 radnih stanica, zatim servere Dell iz Poweredge serije, i 5 HP Proliant blade servera. Pored toga, Računarski fakultet poseduje veći broj namenskih računara i opreme za infrastrukturnu podršku: server za video nadzor i video striming, web server, komunikacione uređaje u svakoj učionici i laboratoriji (Cisco, Allied Telesyn, Linksys, TrendNet), tačke pristupa za bežičnu mrežu, HP i APC UPS uređaje, optički link od 100Mb/s za permanentnu vezu sa ISP, itd.

Računarski fakultet poseduje veći broj računarskih učionica i laboratorija sa najsavremenijom računarskom i komunikacionom opremom: preko 250 radnih stanica, zatim servere 1 Dell T630 Poweredge 1 Dell T320 Poweredge wd my cloud ex4 i 5 HP Proliant BL460c blade. Laboratorija za računarske komunikacije ima namenske uređaje za izvođenje studijskih programa na svim nivoima stidija: 2 IBM xSeries servera, Cisco rutere, Cisco Catalystkomutatore, Cisco PIX Firewall i Cisco LightStream ATM switch. Pored toga, Računarski fakultet poseduje veći broj namenskih računara i opreme za infrastrukturnu podršku: server za video nadzor i video striming, web server, komunikacioni uređaji u svakoj učionici i laboratoriji (Cisco, Allied Telesyn, Linksys, TrendNet), tačke pristupa za bežičnu mrežu, HP i APC UPS uređaji, optički link od 100Mb/s za permanentnu vezu sa ISP, itd.

Broj upisanih studenata RAF-a od početka rada fakulteta 2003/04 godine broji preko 2000 studenata. Godine 2008. diplomirala je prva generacija studenata osnovnih akademskih studija, i svih 27 diplomiranih studenata RAF-a nije dugo čekalo na poziv od velikih svetskih i domaćih kompanija kao što su Google, Telekom Srbija, Fakultet za dizajn, Beogradska berza (sektor za IT), Spinaker, Sky Communications, Kablovski internet provajder Radijus Vektor, Halcom EBB. Ostali diplomci su se odlučili na dodatno usavršavanje u inostranstvu, kao što su master studije u Notingemu i Shefield-u.

Zašto upisati RAF?

 • Zato što daje znanje koje je odmah primenljivo
 • Zato što daje univirzitetsku diplomu
 • Zato što školuje studente po najnovijim studijskim programima
 • Zato što ima nastavnički kadar koji, osim akademskog, poseduje i bogato praktično iskustvo
 • Zato što ima najbolju računarsku opremu namenjenu studentima
 • Zato što ima najbolju i najjefikasniju studentsku službu
 • Zato što studenti imaju neograničen pristup fakultetskim resursima
 • Zato što stipendira najbolje studente

Akreditacija za naučnoistraživačku delatnost:

Odlukom Odbora za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj (021-01-61/113 od 22.09.2008.) Računarski fakultet Univerziteta Union akreditovan je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti jer ispunjava sve uslove propisane u članu 5 i članu 10 Pravilnika o vrednovanju naučnoistraživačkog rada.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog