Prijemni.rs
Maturang
  • Odaberi pravi put svoje karijere


Karijeru opredeljuje izbor studija. Mnogi imaju svoje želje, interesovanja u vezi sa oblašću kojoj žele da se posvete i studiraju je, ali često nedostaju i neke konkretne informacije da olakšaju tu životnu odluku, kako bi se izbegla lutanja do idealnog, a traženog i isplativog zanimanja. Ako se pitaš šta bi bilo dobro studirati, a da ti to obezbedi radno mesto i da se ujedno i svi oblici ulaganja u studije isplate po zaposlenju, uključujući lako dolaženje do posla i lepu platu, odgovore možeš pronaći u nastavku. 

Brojne inovacije i tehnološki razvoj izazvali su promene oko nas, ali i nas samih i naših navika. S pojavom interneta došlo je do povezanosti i integracije na globalnom nivou i do pojave novih zanimanja i radnih mesta. Komunikacija, prodaja, generalno marketing prebacuju se na internet i razvijaju se i u virtuelnom svetu. 

Razni poslovni procesi se sve češće automatizuju. Bliži se vreme kada će skoro polovina poznatih poslova biti zamenjena veštačkom inteligencijom. Predviđa se da će radna snaga sve manje biti potrebna i da će je zameniti mašine. Kako tehnološki razvoj brzo pomera granicu između radnih zadataka koje obavljaju ljudi i onih koje izvode mašine i algoritmi, radna snaga na globalnom tržištu prolazi kroz velike transformacije i sve su aktuelniji programi prekvalifikacija i pripreme za nova, tražena radna mesta.

U poslednje dve decenije informacione tehnologije doživljavaju procvat i preuzimaju primat kao sektor razvoja svake zemlje. Stručnjaci za IT će i u budućnosti biti vrlo traženi, jer je oblast informacionih tehnologija stub inovacija i razvoja. Osim programera, vrlo su traženi analitičari informatičke bezbednosti jer je bezbednost podataka na internetu sve značajnija tema. Poslovi iz oblasti IT-ja su već godinama izglasani kao najpoželjniji na svetu.

Osim polja informacionih tehnologija, kojima je cilj ubrzanje, automatizacija poslovnih procesa, tu su zanimanja koja teško da mogu i da će se ikada moći podvrgnuti isključivo radu mašina.

Menadžment i biznis nalaze se pri vrhu oblasti koje se danas izučavaju. Sastoje se iz mnogo podoblasti i samim tim nude širok spektar mogućnosti za zaposlenje i dalje usavršavanje. To su oblasti koje spadaju u primenjene discipline i kojima je fokus na rešavanju konkretnih problema u organizaciji. Još uvek se organizacija poslovanja i donošenje odluka ne mogu zamisliti bez ljudi. Prema trendu, profesija menadžera će i dalje biti pri vrhu najtraženijih. 

Marketing spada u jednu od oblasti menadžmenta. Kako je sve zastupljeniji digitalni marketing, i marketing aktivnosti su postale vrlo merljive. Poželjne osobine marketara, kod kojih su u fokusu potrebe i želje potrošača, jesu kreativnost, inovativnost, ali i analitičnost.

Visoka škola modernog biznisa (MBS – Modern Business School) nudi osnovne akademske studije iz oblasti poslovnog menadžmenta, marketing menadžmenta, menadžmenta poslovne informatike, menadžmenta organizacione bezbednosti, kao i master akademske studije iz oblasti menadžmenta u uslužnom biznisu. 

Ukoliko želiš da obogatiš svoje znanje i spremno dočekaš poslovne izazove, pogledaj ponudu stručnih kurseva koje je pripremio MBS. Pohađanje ovih kurseva će ti biti na raspolaganju besplatno kao studentu MBS-a. To je samo jedan od razloga da svoje visoko obrazovanje započneš ili nastaviš u Visokoj školi modernog biznisa i ostvariš svoje poslovne i životne ciljeve.
 
Visoka škola modernog biznisa (MBS – Modern Business School)
Terazije 27, Beograd
011/41-20-700
063/353-366

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: