Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Saznajte sve o Univerzitetu u Novoj Gorici


Na granici sa Slovenijom i Italijom, između Jadranskog mora i Alpa, nalazi se Univerzitet u Novoj Gorici. Sa svojih 400, 450 studenata, može se reći da je relativno mali univerzitet, ali kroz svoju dvadesetšestogodišnju istoriju pokazao je i nastavlja da pokazuje odlične rezultate na globalnom nivou. Njegova istraživačka izvrsnost zabeležena je širom sveta, a zajedno sa snažnom međunarodnom orijentacijom, visokokvalitetnim studijskim programima koji spajaju teoriju i istraživanje sa praksom, te posebnom predanošću nastavnog osoblja studentima, privlači sve veći broj studenata.

Ono što studenti posebno vole kada uče kod nas jesu naš individualni pristup i rad u malim studijskim grupama. U našim predavaonicama studentima se ne obraćamo nikakvim generičkim i bezličnim frazama kao što je kolega/koleginice, već imenima, jer profesori poznaju sve svoje studente poimence. Zapravo ih toliko dobro poznaju da ih mogu savetovati i predložiti svakom studentu aktivnosti ili projekte koji bi im pomogli da u potpunosti razviju svoje talente.

Izvrsna prilika za bavljenje projektima i istraživačkim radom zapravo je jedna od naših najvećih prednosti, a takva je i praktična orijentacija naših studijskih programa. Praktični plasmani, rad na zajedničkim projektima i druge zajedničke aktivnosti s poslovnim partnerima ili drugim organizacijama u Sloveniji ili inostranstvu pružaju studentima ne samo dragoceno iskustvo već i korisne kontakte za buduću profesionalnu karijeru, kao i nove mogućnosti zapošljavanja. Izuzetno smo ponosni što 93% naših diplomiranih studenata zapravo pronalazi posao u roku od jedne godine posle završetka studija.

Posebnu brigu vodimo o određenim grupama studenata sa specifičnim potrebama. Pre svega, mi smo univerzitet koji studentima sportistima nudi prilagođene načine studiranja. Štaviše, Univerzitet u Novoj Gorici je jedno od registrovanih evropskih mesta za talente (European Talent Point) i neguje kontinuiranu predanost visokomotivisanim studentima. Naša fleksibilnost ogleda se i u različitim pristupima poučavanju i mogućnostima onlajn-učenja, što je danas od velike važnosti.

Kao međunarodno orijentisani univerzitet, sa udelom naših međunarodnih studenata koji prelazi 50%, potpuno smo svesni važnosti međunarodnog iskustva, koje je studentima potrebno na globalizovanom tržištu rada, stoga podstičemo naše studente da učestvuju u međunarodnim mobilnostima. Međunarodno iskustvo o kome pričamo možete steći upisom na jedan od studijskih programa koji nudi mogućnost dvojne diplome na drugom renomiranom univerzitetu u inostranstvu.

Studirati na Univerzitetu u Novoj Gorici znači studirati u živoj, međunarodnoj atmosferi, u sigurnom i prijatnom studijskom okruženju tople i lepe submediteranske Goriške regije u zapadnoj Sloveniji, gde ćete se uskoro osećati kao kod kuće.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, moći ćete da uživate ​​u svim blagodatima statusa studenta u Sloveniji, poput subvencionisane studentske prehrane i prevoza, studentskih prilika za posao, ostalih studentskih popusta, mogućnosti stipendiranja ili čak studija bez školarine na mnogim dodiplomskim i magistarskim studijama. Studirajte ako ste državljanin Republike Srbije, jedne od zemalja EU ili bilo koje druge države koja ima sporazum sa Slovenijom o neplaćanju školarine.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Poslovno-tehnički fakultet održava online info dan na engleskom jeziku – 9. 3. 2021, u 15 časova. Ne propustite!

Lista studijskih programa Univerziteta u Novoj Gorici (2021/22)

Sve o prijavi i upisu pronađite na linku.
Prednosti studiranja na Univerzitetu u Novoj Gorici 
Više o Univerzitetu u Novoj Gorici: www.ung.si 

Prijavno-upisna služba UNG-a
Studentska kancelarija
Imejl-adresa: studentska.pisarna@ung.si 
Tel.: +386 5 33 15 234, +386 5 90 99 717

Međunarodna i projektna kancelarija UNG-a (za međunarodne razmene)
Koordinator za mobilnost: gđa Jana Beguš
Imejl-adresa: jana.begus@ung.si
Tel.: +386 5 62 05 829
-----------------------------------------------------------------------------------------

Facebook
Zvanična FB stranica UNG-a

Instagram
Instagram UNG-a

LinkedIn
LinkedIn UNG-a

YouTube
YouTube UNG-a
 

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: