Preuzmi Maturang aplikaciju


Opšte informacije - Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu

OČEKUJEMO VAS!


Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac je akreditovana visoka škola

Zahvaljujemo Vam na poverenju koje ste nam ukazali kao potencijalni student naše škole. Da naš indeks zaista ne poznaje granice, uverićete se ako pažljivo pročitate tekst koji sledi.

O školi

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu je državna škola sa dugogodišnjom tradicijom. Ove godine upisujemo 36. generaciju studenata.

Lokacija

Škola se nalazi u ulici Vlade Jovanovića br. 8, u užem centru gradskog jezgra. Za studente koji dolaze iz drugih mesta, dodatnu pogodnost predstavlja neposredna blizina autobuske i železničke stanice.

Obrazovna delatnost

Škola obavlja obrazovnu i izdavačku delatnost. Obrazovna delatnost Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu obuhvata akreditovane studijske programe osnovnih strukovnih studija kao i specijalističkih strukovnih studija.

Osnovne strukovne studije

 • Finansije, računovodstvo i bankarstvo
  • Modul: Finansije i računovodstvo
  • Modul: Finansije, bankarstvo i osiguranje
 • Menadžment biznisa i logistike
 • Turizam i ugostiteljstvo
 • Menadžment tehnologije hrane i gastronomije
 • Poslovna informatika i e biznis

 

Specijalističke strukovne studije

 • Studijski program Poslovna ekonomija i menadžment

Uslovi za upis

 Informacije o uslovima za upis na osnovne strukovne studije možete pogledati ovde.

Detaljne informacije o ovim studijskim programima možete pogledati u informatoru za studente.
 

 

 

Студирање на Високој пословној школи из угла наших студената!ЗНАЊЕ ЈЕ ОПЕТ У МОДИ! БУДИ "IN"!!!

Posted by Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac on четвртак 8. октобар 2015.

Obrazovanje po Evropskim standardima

Studijski programi usklađeni su sa Bolonjskom deklaracijom i evropskim sistemom obrazovanja.
Cilj usklađivanja sa evropskim sistemom obrazovanja jeste povećanje mobilnosti studenata u okviru jedinstvenog evropskog obrazovnog prostora i mogućnost nastavka studija i/ili priznavanja diploma u zemljama–članicama Evropske unije.

Međunarodna saradnja

Naša škola ima dugogodišnju saradnju sa inostranim obrazovnim institucijama. Između ostalog, izdvajamo saradnju sa:

 • Visokom strokovnom šolom iz Celja, Slovenija;
 • University of Greenwich Business School, London, United Kingdom;
 • Høgskolen i Bødo (Bodø Graduate School of Busines), Bodø, Norway;
 • Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ GmbH), Germany.

Evaluacija nastavnih planova i programa

Kao rezultat dugogodišnje međunarodne saradnje, studijski programi Visoke poslovne škole u Leskovcu pozitivno su ocenjeni od strane dveju nezavisnih inostranih obrazovnih institucija: Univerziteta u Griniču iz Velike Britanije i Univerziteta Bodø iz Norveške.

Učešće studenata u izradi projekata

Obrazovanje studenata obuhvata stručnu praksu kao i učešće u izradi studija i projekata vezanih za regionalni razvoj. Studenti i nastavnici Visoke poslovne škole u Leskovcu realizovali su veći broj projekata i studija u vezi sa razvojem turzima u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu u okviru programa regionalnog društveno–ekonomskog razvoja (RSDEP) koji finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju. Pored toga, nastavnici i studenti Visoke poslovne škole u Leskovcu imaju mogućnost neprestanog stručnog usavršavanja putem učešća na domaćim i međunarodnim seminarima, simpozijumima, naučno–stručnim skupovima i sajmovima.

Prostorije

Škola raspolaže jednim velikim amfiteatrom kapaciteta 302 mesta i sa dva manja amfiteatra kapaciteta od po 104 mesta, kao i sa većim brojem slušaonica ukupnog kapaciteta 340 mesta. U sastavu škole nalazi se biblioteka sa čitaonicom kapaciteta 30 mesta koja je opremljena sa deset računara permanentno povezanih na Internet preko kojih se može pristupiti elektronskoj biblioteci sa preko 600000 naslova.

Škola poseduje i računarski centar koji studenti mogu koristiti za fotokopiranje, skeniranje, narezivanje elektronskog materijala na CD/DVD i sl. i koji je opremljen sa pet računara, tri štampača i dva skenera. Nastava se izvodi upotrebom najsavremenijih nastavnih sredstava. Računarska učionica opremljena je sa 30 računara najnovije generacije koji imaju pristup Internetu.

Interna računarska mreža u kabinetu za informatiku koncipirana je poput interne računarske mreže preduzeća. Podelom studenata na veći broj grupa koje obavljaju pojedine funkcije u preduzeću (nabavka, prodaja, proizvodnja, finansije, računovodstvo …) vrši se njihovo osposobljavanje za obavljanje praktičnih poslova u „virtuelnom preduzeću“, pri čemu se međusobna komunikacija između pojedinih „službi“ vrši preko računarske mreže. Pored toga, škola poseduje i softver najnovije generacije za simulaciju tržišne utakmice između većeg broja virtuelnih kompanija.

Studenti se dele na veći broj grupa od kojih svaka grupa predstavlja menadžment jedne kompanije. Nadležnost za obavljanje pojedinih funkcija u okviru menadžment tima studenti biraju na bazi svog afiniteta (šef nabavke, šef prodaje, šef računovodstva, šef proizvodnje, šef finansija itd.).
Svaka „kompanija“ radi u svom kabinetu koji je opremljen računarom i fizički je izolovan od kabineta ostalih „kompanija“, čime se obezbeđuje nezavisnost u odlučivanju i autentičnost donesenih odluka. Naglasak je na timskom radu i zajedničkom donošenju odluka kroz diskusiju.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog