Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Opšte informacije - Visoka škola modernog biznisa - MBS

Visoka škola modernog biznisa

Modern Business School - MBS

Postavi visoke ciljeve, postani akademski menadžer

 

MBS je akronim za “Modern Business School”. Visoka škola modernog biznisa te priprema za savremeno, dinamično tržište na kome u skladu sa razvojem tehnologije brzo nastaju nova zanimanja.

Zašto da upišeš baš MBS?  

Svet se brzo menja, trendovi traju kratko i firme moraju da prate brzi razvoj tržišta kako bi na njemu opstale. Da bi se ovo ostvarilo, kompanija na raspolaganju mora imati vrhunske programere, dizajnere, pisce, analitičare tržišta, analitičare baza podataka. Jedan ovako šarolik tim potrebno je da predvodi verziran menadžer koji je odličan lider, sposoban da prepozna potencijal u ljudima i moderira rad većih i manjih grupa profesionalaca iz različitih branši. MBS obučava studente da budu upravo takvi menadžeri!

STUDIJSKI PROGRAMI

Studijski programi su kreirani po uzoru na aktuelne evropske standarde u visokoškolskom obrazovanju, a diploma MBS-a priznate je i u inostranstvu. 

OSNOVNE STUDIJE - MENADŽMENT U SAVREMENOM BIZNISU

Osnovne studije traju tri godine nakon kojih se stiče zvanje Menadžer - bachelor  (180 ESPB).
Na trećoj godini studija imaš priliku da se opredeliš za jedan od tri  modula. Odabirom modula postaješ stručnjak za jednu konkretnu granu menadžmenta.

Marketing menadžment – Postani marketing stručnjak. 

Sa promenama na tržištu dolaze i novi izazovi. Moderan biznis mora da ima jednako upečatljivo prisustvo online kao i u realnom svetu. Za brendiranje, praćenje, a u idealnom slučaju i postavljanje viralnih trendova, odgovoran je Marketing menadžer

Poslovni menadžment – Rukovodi najuspešnijim kompanijama. 

Moderan biznis podrazumeva kolaboraciju različitih vrsta ljudi koji su eksperti u različitim oblastima, ali koji uz pomoć izvrsnog lidera uspešno sarađuju ka ostvarenju zajedničkog cilja. Da bi jedan tim efektivno radio zajedno, potrebno je koristiti team building tehnike, komunikacione veštine i facilitovane brainstorming sesije – da bi se ovo realizovalo u praksi, potrebno je u organizaciji imati odličnog Poslovnog menadžera

Menadžment poslovne informatike – Upravljaj IT sektorom.

IT menadžer je ključna figura u svim industrijskim granama – poslovanje je kompjuterizovano, umreženo, sa javnim prisustvom na internetu – što ne može da funkcioniše bez odličnog IT tima koga predvodi iskusan menadžer poslovne informatike

MASTER STUDIJE - MENADŽMENT U USLUŽNOM BIZNISU 

Kroz MBS-ov master program, upoznaćeš se sa različitim aspektima i modelima savremenog vođenja usluga. Steći ćeš veštine koje će ti omogućiti da se lako prilagođavaš dinamičnim tržišnim promenama. Master program ti nudi najaktuelnija znanja iz oblasti menadžmenta, marketinga, korporativne uprave, finansija i elektronskog poslovanja.

AKREDITOVANE STUDIJE PO EVROPSKIM STANDARDIMA

MBS je osnovan od strane Digifactum akademije iz Beča. Studije na MBS-u kreirane su po uzoru na aktuelne evropske standarde. Osnovne akademske studije traju tri godine, a na trećoj godini imaš priliku da odabereš modul studija koji te najviše interesuje i time se uže specijalizuješ za konkretnu oblast menadžmenta. Master studije traju dve godine. Program je akreditovan i studije imaju evropski sklop 3+2, pa kao diplomirani menadžer možeš lako nastaviti usavršavanje u inostranstvu.

BRŽE DO DIPLOME

Osnovne studije na MBS-u traju tri godine, što znači da naši studenti brže dolaze do diplome sa kojom već mogu visoko da se plasiraju u potrazi za poslom u svojoj struci, u našoj zemlji kao i u inostranstvu. Završene osnovne studije daju ti uslov za upis mastera kako kod nas, tako i u bilo kojoj državi Evropske unije.

STUDENT U CENTRU

MBS se nalazi na odličnoj lokaciji – u samom centru Beograda. Studije zanimljivim čini dinamično okruženje fakulteta. Naši studenti su u centru svih dešavanja. Povrh toga što je atraktivna, lokacija je i praktična – do MBS-a se lako stiže i fakultet se lako pronalazi.

USAVRŠAVANJE: DODATNI KURSEVI I RADIONICE

Na MBS-u se redovno održavaju dodatna predavanja gostujućih stručnjaka, izborni kursevi i radionice posvećene aktuelnim temama i dodatnim veštinama koje će studente osposobiti za aktivno učešće na tržištu posle studija. Dodatni kursevi i radionice se našim studentima ne naplaćuju.

MODERAN PRISTUP

Sva predavanja su snimljena – studenti predavanja mogu da prate uživo u našim dobro opremljenim učionicama, putem livestream prenosa, ili da snimak predavanja pogledaju kasnije kada im obaveze to dozvole. Ovakav pristup je fleksibilan i omogućava studentima da usklade studije i sa drugim obavezama kao što su na primer posao ili vannastavne aktivnosti.

DOSTUPNE I KVALITETNE STUDIJE

MBS studentima pruža savremeno obrazovanje po dostupnim cenama. Školarina se plaća u 12 rata, a skriveni troškovi ne postoje: školarina uključuje upis, overu semestra, stručnu literaturu i pristup svim događajima na MBS-u kao što su gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka, radionice, konferencije, Studentski klub i tome slično.

KREATIVNOST I PREDUZETNIŠTVO

Želimo da podržimo kreativnost i preduzetnički duh svojih studenata. Iz tog razloga, MBS omogućava studentima da steknu različita iskustva pohađanjem stručnih praksi, razmena studenata, kao i van nastavnim aktivnostima pri samom fakultetu – na primer, studeni imaju priliku da učestvuju u izradi promotivnih materijala za fakultet, pišu za MBS blog, bave se fotografijom, organizuju konferencije… MBS studentima nudi zaokruženo studentsko iskustvo koje podrazumeva praktičnu primenu znanja, razvoj kreativnosti, priliku za rad na individualnim interesovanjima i hobijima, i zabavu!

STRUČNA PRAKSA

Da bi danas neko bio uspešan u poslu, samo posedovanje akademskog znanja nije dovoljno. Ono što se traži jeste praktična primena tog znanja u realnim poslovnim situacijama – dakle, iskustvo.
MBS se trudi da svojim studentima obezbedi što veći broj kvalitetnih i plaćenih stručnih praksi koje mogu nesmetano da se obavljaju uz studije. Studenti tako stiču bitna iskustva, zarađuju novac i čine prve korake ka zaposlenju.
 

 

Kontakt

Adresa: Terazije 27, IV sprat, 11000 Beograd 

Telefon:+381 11 4120-700 

Fax:+381 11 4120-701 

Web sajt: www.mbs.edu.rs

E-mail: office@mbs.edu.rs

Facebook: www.facebook.com/mbs.edu.rs
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog