Prijemni.rs
Maturang
  • Visoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku
Studentski domovi

  • Studentski centar Čačak Svetog Save 66 

Studiranje tehničkih nauka pruža izvanredne mogućnosti za perspektivnu karijeru u tehnološki naprednom svetu. Ova oblast obuhvata širok spektar disciplina kao što su informatika, inženjering i matematika. Tokom studija, studenti stiču temeljno znanje i veštine potrebne za rešavanje složenih tehničkih problema.

Diplomirani studenti tehničkih nauka imaju širok izbor karijernih mogućnosti u industrijama kao što su informaciona tehnologija, telekomunikacije, inženjering, energetika, avijacija i drugim. Ove industrije pružaju brojne mogućnosti za napredak, razvoj i visoke zarade.

Gde mogu da rade studenti tehničkih nauka?

Kada su u pitanju mogućnosti zapošljavanja, nakon završetka studija tehničkih nauka postoji veliki izbor različitih industrija. Diplomirani studenti mogu da rade u IT industriji, telekomunikacijama, inženjeringu, energetici, pa čak i u avio-industriji. Te industrije nude povoljne šanse za napredak i za dobru zaradu.

Softverski inženjer

Kreiranje i održavanje softverskih aplikacija i sistema u kompanijama razvoja softvera, kao što su tehnološki startapovi, softverske kompanije ili velike korporacije.

Inženjer za veštačku inteligenciju

Razvoj i implementacija algoritama i modela za mašinsko učenje i duboko učenje u rastućoj oblasti veštačke inteligencije radi automatizacije procesa i optimizacije poslovanja.

Inženjer za elektroniku

Dizajniranje, razvoj i testiranje elektronskih komponenti, sistema i uređaja u industriji elektronike.

Data analitičar

Analiza i interpretacija velikih količina podataka radi pružanja ključnih uvida za donošenje poslovnih odluka u raznim industrijama.

Projekt menadžer

Planiranje, organizacija i upravljanje tehničkim projektima kako bi se osigurala uspešna implementacija i isporuka.

Diplomirani studenti tehničkih nauka takođe imaju priliku za istraživanje, razvoj, preduzetništvo ili akademsku karijeru. Tehničke nauke su tesno povezane s modernom tehnologijom, od pametnih telefona i autonomnih vozila do veštačke inteligencije i IoT-a (internet stvari). Studiranjem ovih nauka postajete deo dinamičnog sveta koji oblikuje budućnost.

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog