Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Ovaj program više nije aktivan

Studijski program - Odsek za saobraćaj, mašinstvo i inženjerstvo zaštite

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Mašinstvo, Saobraćaj, Zaštita na radu, Inženjerstvo, Zaštita od požara,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

1. Zaštita životne sredine i održivi razvoj

Studijski program master strukovnih studija Zaštita životne sredine i održivi razvoj je zasnovan na savremenom kurikulumu, odnosno savremenim nastavnim planovima koji prate trendove na polju zaštite životne sredine i koji su usklađeni sa savremenim konceptom održivog razvoja.

Osnovni cilj studijskog programa je da se na savremen i kvalitetan način, kroz teorijsku i praktičnu nastavu obrazuju strukovni master inženjeri zaštite životne sredine. Studijski program usmeren je ka sticanju znanja i veština koje omogućavaju temeljno poznavanje i razumevanje sistema zaštite životne sredine.

Cilj realizacije studijskog programa jeste obrazovanje stručnjaka za uspešno obavljanje inženjerskih poslova i aktivno uključivanje u procese rada u javnim i privatnim sistemima koji se bave zaštitom i kontrolom kvaliteta vazduha, vode i zemljišta, upravljanjem otpadom i implementacijom koncepta održivog razvoja u praksi. 

Studijski program je usmeren na permanentnu saradnju sa privrednim i društvenim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine od zagađenja kako bi se sagledali realni problemi okruženja u cilju osavremenjavanja sadržaja i metoda nastavnog procesa.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni master inženjer zaštite životne sredine

2. Bezbednost saobraćaja i organizacija saobraćaja i transporta

Studijski program Bezbednost u saobraćaju i organizacija saobraćaja i transporta predstavlja sintezu praktičnih znanja i veština koje su savremenom strukovnom inženjeru saobraćaja potrebne za efikasno rukovođenje poslovima organizacije saobraćaja i transporta, regulisanja i bezbednosti saobraćaja i analizu i informisano donošenje odluka za unapređenje efikasnosti saobraćajno-transportnih procesa.

Nastavni plan studijskog programa obrađuje savremene trendove u saobraćajnom inženjerstvu, u okviru kojeg se detaljnije izučavaju propisi i standardi u saobraćaju i transportu, špedicija i logistika, preventivne aktivnosti u bezbednosti saobraćaja, analiza, uviđaji i veštačenje saobraćajnih nezgoda, upotreba informacionih tehnologija, upravljanje saobraćajnom infrastrukturom i ponašanje u radnom okruženju.

Osnovni cilj studijskog programa jeste da student razvije sposobnost kritičkog i analitičkog razmišljanja i dostigne viši nivo kompetentnosti u struci i poslovnoj komunikaciji.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni master inženjer saobraćaja

3. Mašinsko inženjerstvo – Studije po KMS i DMS *

Studijski program Mašinsko inženjerstvo obezbeđuje sticanje znanja na nivou strukovnog inženjera mašinstva sa bližim usmerenjima u područjima rada koji se odnose na Kompjutersko projektovanje i CNC sisteme (konstrukcija alata i pribora; projektovanja tehnoloških procesa, operativnog upravljanja konvencionalnim i CNC tehnologijama; organizacija i priprema proizvodnje i kontrole kvaliteta proizvoda; nabavke, prodaje i upravljanja proizvodnjom – modul M1), po klasičnom i po dualnom modelu obrazovanja (modul M3) ili Grejnu, rashladnu i procesnu tehniku (izvođenje i održavanje instalacija: grejanja, provetravanja i industrijske ventilacije; distribucije fluida cevnim vodovima; regulisanje strujnih i toplotnih procesa, zatim instalacija u širokom spektru procesnih postrojenja i prehrambene industrije kao i razumevanje poslova koji se odnose na eksploataciju i održavanje termotehničkih, termoenergetskih i procesnih postrojenja – modul M2), po klasičnom i po dualnom modelu obrazovanja (modul M4).

Svrha studijskog programa je da studentu pruži teorijsko i praktično znanje u oblasti kompjuterskog projektovanja i CNC sistema i grejne, rashladne i procesne tehnike (ali i srodnih i energetskih grana industrije), da proizvede strukovne inženjere da razumeju postavljene složene tehničke problema, da efikasno primene stečena znanja u industrijskim pogonima i energetskim sistemima, inženjere koji će efikasno koristiti literaturu, zakone, standarde, internet i druga komunikaciona sredstva u cilju saradnje na rešavanju problema i koji će da prate savremena tehnička i tehnološka dostignuća.

Svrha modula M3 i M4 po dualnom modelu obrazovanja je da se studenti kroz predmete „učenje kroz rad“ još u toku studiranja praktično osposobe za rad.

Studijski program je racionalno postavljen tako da je pripremni deo nastave za oba modula zajednički, a usmeravanje se vrši kroz uže stručne predmete koji se međusobno razlikuju po modulima.

Odbranom završnog rada student stiče diplomu obima 180 ESPB – bodova, sa stručnim nazivom Strukovni inženjer mašinstva.

 

* KMS – Klasični model studija; DMS – Dualni model studija
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog