Prijemni.rs
Maturang
  • Akademija za poslovnu ekonomiju
Studentski domovi

  • Studentski centar Čačak Svetog Save 66


O Ustanovi

U centralnom delu Srbije, u moravičkom okrugu, ušuškan između planina Jelice, Ovčara, Kablara i Vujna živi grad Čačak, kroz koji protiče reka Zapadna Morava. Ovaj grad, s pravom može se smatrati jednim od školskih centara u našoj zemlji. Vraćajući se u blisku i dalju prošlost, naćiće se mnogobrojna svedočanstva o razvoju kulture i pismenosti na ovim prostorima.

Zahvaljujući bogatom istorijskom nasleđu u oblasti kulture i obrazovanja ne predstavlja iznenađenje što je Čačak u drugoj polovini xx veka postao i fakultetski grad. Početkom marta 2009. godine ovaj grad postao je bogatiji za još jednu visokoškolsku ustanovu.  

Visoka škola akademskih studija Akademija za poslovnu ekonomiju poseduje pažljivo odabrane obrazovne profile uz izrazito stručan i kompetentan profesorski kadar. Upravo to je razlog zašto se budući studenti sve više opredeljuju da studiraju na našoj Akademiji.

Prilikom koncipiranja studijskih programa na Akademija za poslovnu ekonomij, praćeni su aktuelni svetski trendovi u ekonomiji. Na ,Akademija za poslovnu ekonomiju postoje studijski  programi prvog i drugog stepena i to:

  • Poslovanje malih i srednjih preduzeća
  • Finansije i bankarstvo

Ovi studijski programi su u skladu sa prestižnim svetskim i evropskim univerzitetima. Savremeni koncept nastave, primenljiva znanja i visoko profesionalni nastavni kadar samo su neke od referenci Akademija za poslovnu ekonomiju.

Istraživanja vršena u visoko razvijenim tržišnim privredama pokazuju da su stope rasta zaposlenih u finansijama, računovodstvu i bankarstvu zajedno sa trgovinom, turizmom i informatikom, među najvišima u savremenom svetu, što objašnjava brži rast zaposlenosti u tercijarnom sektoru, koji obuhvata i oblast finansijskih usluga i bankarstvo. Vođena tim podacima, Akademija za poslovnu ekonomiju je osnovana da školuje kadrove iz oblasti finansija i bankarstva i malih i srednjih preduzeća.


Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog