Preuzmi Maturang aplikaciju
Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4

Opšte informacije - Fakultet za evropske pravno-političke studije (FEPPS)

FEPPS studenti

 

Izabrati FEPPS znači istovremeno izabrati i sadašnjost i budućnost, i svoju zemlju i njenu evropsku perspektivu.

 

O fakultetu

Fakultet za evropske pravno-političke studije (FEPPS) je visokoškolska ustanova nedržavnog karaktera, osnovana 2005. god. Prva generacija studenata je upisana 2006. godine. Fakultet ima studije prava (pravni smer) i studije politikologije (smer političkih nauka). U akademskoj 2017/2018. godini Fakultet upisuje studente na prvu, drugu, treću i četvrtu godinu osnovnih, kao i na prvu i drugu godinu master akademskih studija.

 

Zašto izabrati FEPPS?

U opštoj ponudi studija na visokoškolskim ustanovama u AP Vojvodini i Republici Srbiji, FEPPS je poseban po tome što je:

 • jedini fakultet za istovremene studije nacionalnog prava i prava EU u zemlji;
 • jedini fakultet za politikološke studije u AP Vojvodini;
 • jedini fakultet koji obrazuje pravnike i politikologe tako da se podjednako dobro mogu snalaziti i u "nacionalnoj" i u "evropskoj" pravnoj, odnosno politikološkoj struci.   

FEEPS

 

Studije

Osnovne akademske studije politikologije (180 ESPB) traju tri godine (akademski naziv „politikolog“) a uslov za upis jezavršena srednja škola u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju.

Master akademske studije politikologije (120 ESPB) traju dve godine (akademski naziv „master politikolog“). Studije mogu upisati studenti koji su završili osnovne akademske studije politikologije (osnovne studije političkih nauka), prava, ekonomije, sociologije, filozofije, psihologije i drugih humanističkih i društvenih nauka. Ako su osnovne studije trajale četiri godine, studenti odmah upisuju drugu godinu master studija.

 

Akreditacija

Fakultet i svi studijski programi na njemu su akreditovani kod Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Republike Srbije. Na osnovu saglasnosti Komisije za akreditaciju i Republičkog saveta za razvoj univerzitetskog obrazovanja, kao i rešenja br. 612-00-489/2004-04 Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije, Sekretarijat za obrazovanje Autonomne Pokrajine Vojvodine je dozvolu za rad dao svoim rešenjem br. 106-022-00719/2005-01 kojim je utvrdio da su ispunjeni kadrovski, prostorni, tehnički i drugi propisani uslovi za rad Fakulteta.

 

Prostorni uslovi i druge pogodnosti studija

Pristup studentima je individualan, a obrazovni proces se odvija u malim grupama i uz stalnu pomoć mentora, u skladu s Bolonjskom deklaracijom. Nastava se u celini odvija u Novom Sadu, na adresi Narodnog fronta broj 53.

FEEPS

 

Čemu FEPPS?

Na početku trećeg milenijuma Evropa se nalazi u završnoj fazi ostvarivanja vekovnog sna mnogih generacija njenih žitelja. Ekonomski, politički, kulturni, pravni i drugi integracioni procesi u Evropi će u narednim godinama dovesti do sveopšte integracije svih zemalja u Evropi, uključujući i našu, u okviru Evropske unije.

Zbog toga moderne i perspektivne pravničke studije će u budućnosti morati u celini imati dva bazična oslonca. Jedan je nacionalno pravo naše zemlje, a drugi harmonizovano i jedinstveno pravo EU. Slična situacija je i u političkoj, odnosno politikološkoj sferi. Nastavni planovi i programi FEPPS-a su upravo sačinjeni tako da uspešno odgovaraju na oba navedena zahteva.

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog