Preuzmi Maturang aplikaciju
   


Studijski program - Engleski jezik i književnost

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Filologija,

Vrste studija: Akademske

Na prijemnom se polaže: test znanja iz engleskog jezika i test znanja iz srpskog jezika

Vežbaj online: Srpski jezik i književnost, Engleski jezik,

Gradovi: Kosovska Mitrovica

Studije engleskog jezika i književnosti studentima pružaju priliku da se upoznaju sa engleskim jezikom i anglofonim književnostima, od njihovog nastanka do 21. veka, uz izučavanje istorije i kulturnih specifičnosti zemalja u kojima se govori engleski jezik.

Završetkom studija u trajanju od četiri godine student dobija 240 ESPB bodova i stiče mogućnost za upis na master akademske studije.

Izučavanjem jezika studenti se upoznaju sa teorijskim osnovama fonetike i fonologije, gramatikom engleskog jezika i pravilnom upotrebom gramatičkih i fonoloških struktura, uz sticanje uvida u razvoj lingvistike i njenih disciplina, morfologije, sintakse, semantike i leksikologije.

Književni predmeti upoznaju studente sa istorijom i teorijom književnosti, kao i sa tematskim i žanrovskim okvirima, istorijskim kontekstima i kulturološkim okolnostima u kojima su nastajala značajna dela anglofonih književnosti, uz neophodno izučavanje veza sa savremenim okolnostima, pravcima i tendencijama.

Stečena znanja iz oblasti engleskog jezika, književnosti i metodike nastave engleskog jezika studente pripremaju za rad u nastavi engleskog jezika, poslove prevođenje, kao i za obavljanje brojnih drugih poslova koji zahtevaju odlično poznavanje engleskog jezik, književnosti i kulture.

 

Preuzmite raspored predmeta po semestrima i godinama studija za studijski program prvog nivoa studija

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog