Prijemni.rs
Maturang
Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Novi B Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4

Opšte informacije - Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj”

Za svoj viševekovni uspešni prostveno-obrazovni rad Gimnazije je često dobijala najviša drušvena priznanja. Ovde ćemo nabrojati samo neke od njih : Orden Svetog Save I reda Kraljevine Jugoslavije 1935. godine, Orden zasluga za narod I reda F.N.R. Jugoslavije 1960. godine, Orden rada s crvenom zastavom SFR Jutoslavije 1985. godine, Vukovu nagradu Kulturno-prosvetne zajednice Srbije 1970. godine, Novembarsku nagradu Saveza organizacija fizičke kulture Srbije 1971. godine, Spartakovu nagradu 1972. godine, Nagradu punoletstva „25. maj“ 1972. godine, Nagradu oslobođenja Vojvodine 1985. godine, Oktobarsku nagradu grada Novog Sada 1984. godine, Zlatnu plaketu za obrazovanje „Biramo najbolje“ 2002. godine, Pohvalnicu najboljoj srednjoj školi za rezultate postignute u školskoj 2002/03. godini i Nagrada „Dr Đorđe Natošević“ Skupštine AP Vojvodine za 2006.

U Gimnaziji danas postoje četiri smera: prirodno-matematički, društveno-jezički, smer za učenike talentovane za matematiku i opšti smer. Od 2007. godine u sastavu Gimnazije nalaze se i ogledna odeljenja sedmog i osmog razreda osnovne škole. Gimnazija je opremljena sa tri savremena informatička kabineta i specijalizovanim kabinetima za matematiku, fiziku, hemiju i biologiju sa pratećim labaratorijama, školskom bibliotekom sa 30000 naslova, svečanom salom i fiskulturnom dvoranom. Od vannastavnih aktivnosti u školi rade horska i orkestarska sekcija, dramska sekcija na francuskom jeziku, recitatorska sekcija, ekološki klub, debatni klub, uredništvo školskog lista „Skamija“ (osnovan 1972. godine), lingvistička radionica, psihološka sekcija, hemijska i biološka sekcija, likovna sekcija i informatička sekcija. Već godinama se realizuje kulturna razmena profesora i učenika sa Gimnazijom iz Slanog (Češka), a od ove godine započinje se isti oblik saradnje sa moskovskom gimnazijom „Elada“.

Vekovi su prohujali. Razne države, generacije učenika i profesora ostavile su svoj trag u večnosti time što su se sebe ugradili u razvoj ove škole. Možda bi zato bilo najprikladnije završiti ovaj tekst stihovima Jovana Živojnovića: „Što ljubav stvori, to vekove broji i broji čitav neizmeran niz“.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog