Prijemni.rs
Maturang




Studijski program - Opšti smer

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Prirodne nauke, Društvene nauke,

Vrste studija: Opšte

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Smederevska Palanka

Učenici koji još nisu doneli odluku o svom budućem profesionalnom i stručnom opredeljenju, a sebe vide u širokom pojasu intelektualnih mogućnosti i sigurni su da žele i više i dalje, najbolje je da upišu opšti tip gimnazije. Najjednostavnije rečeno, opšti tip gimnazije vam pruža mogućnost da po njegovom završetku budete pripremljeni za izazove studiranja koje pruža fakultet bilo kojeg profila.

Ravnomernom zastupljenošću, kako prirodnih i društvenih nauka, tako i matematike i tri jezika, opšti tip gimnazije čini učenika osposobljenim za svaki oblik studiranja i daljeg napredovanja, uz dobro osnovu stečenu opštim obrazovanjem koje je uvek od velike koristi za svaki oblik intelektualne nadgradnje.

Primarni cilj naše gimnazije je da primenom savremenih metoda podučavanja, kvalitetnom nastavom i potpunom usredsređenošću na želje i ambicije naših učenika, pružimo zavidno obrazovanje i budemo njihova sigurna karta za ulazak na željene fakultete, a samim tim im omogućimo da ostvare svoje ambicije u daljem profesionalnom razvoju.

Opšti smer pruža učenicima mogućnost da nakon njegovog završetka budu pripremljeni za fakultete svih profila.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog