Preuzmi Maturang aplikaciju
Studentski domovi

 • Studentski centar Bor Ulica Kralja Petra Prvog 14, 19210 Bor

Studijski program - Metalurško inženjerstvo

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Metalurgija, Inženjerstvo,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Fizika, Hemija, Ekonomija, Matematika,

Gradovi: Bor

Studijski program Metalurško inženjerstvo realizuje se na prvom (nivou) stepenu (osnovne akademske studije), drugom stepenu (master akademske studije) i trećem stepenu (doktorske akademske studije).

Studije metalurgije na Tehničkom fakultetu u Boru takođe imaju dugu tradiciju. I na Odseku za metalurgiju, kao i na odseku za rudarstvo, nastava počela još 1961. godine. Diplomu inženjera metalurgije do sada je ponelo skoro 1000 studenata Fakulteta.

Na osnovnim studijama studijski program Metalurško inženjerstvo sada ima dva modula (profila): modul Ekstraktivna metalurgija i modul Prerađivačka metalurgija.

Završetkom prvog stepena akademskih studija studijskog programa Metalurško inženjerstvo stiče se stručni naziv „diplomirani inženjer metalurgije“.

Diplomirani inženjeri metalurgije za ekstraktivnu metalurgiju i master inženjeri metalurgije koji su se kroz izborne predmete usmerili ka ekstraktivnoj metalurgiji se zapošljavaju u topionicama i elektrolizama obojenih metala, železarama i čeličanama, u postrojenjima za valorizaciju sekundarnih metalnih sirovina, kao i u naučno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim ustanovama.

Diplomirani inženjeri metalurgije za prerađivačku metalurgiju i master inženjeri metalurgije koji su se kroz izborne predmete usmerili ka prerađivačkoj metalurgiji se zapošljavaju u livnicama, valjaonicama, kovačnicama, alatnicama, pogonima za termičku obradu metala, pogonima za proizvodnju i oblikovanje metalnih prahova (sintermetalurški pogoni), fabrikama žica, kablova, cevi i drugim fabrikama iz oblasti dobijanja i prerade legura crnih, obojenih metala i plemenitih metala, u odelenjima kontrole kvaliteta, u institutima za istraživanje i razvoj materijala i u drugim naučnim i obrazovnim ustanovama.

 

Informacije u vezi upisa na osnovne akademske studije na Tehničkom fakultetu u Boru možete dobiti putem sajta upis.tfbor.bg.ac.rs.
Vesti o studiranju

 • DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET
  Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni…
  20.05.2019

 • Upiši Elektronski u gradu elektronike! Upiši Elektronski u gradu elektronike!
  Niste sigurni šta ćete upisati, a želite posao u struci, i to odmah po završetku studija? Studiranje na Elektronskom fakultetu u Nišu pravi je izbor za vas.  
  20.05.2019

 • MPK raspisuje konkurs! MPK raspisuje konkurs!
  VISOKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ZA MENADŽMENT I POSLOVNE KOMUNIKACIJE RASPISUJE KONKURS ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU OSNOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI.  
  20.05.2019

Saveti za polaganje prijemnog