Prijemni.rs
Maturang
  • Tehnološki fakultet u Leskovcu





Ovaj program više nije aktivan

Studijski program - Prehrambena tehnologija

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu:

Vrste studija: -

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Leskovac

I GODINA - ispiti
  1. Matematika
  2. Fizika 1,2
  3. Opšta hemija
  4. Inžinjersko crtanje
  5. Informatika i računarske komunikacije
  6. Engleski jezik 1,2
  7. Statističke i numeričke metode
  8. Neorganska hemija
  9. Elektrotehnika
  10. Elementi opreme u procesnoj industriji

 
II GODINA - ispiti
  1. Termodinamika
  2. Analitička hemija
  3. Organska hemija
  4. Opšta mikrobiologija
  5. Hemijsko-inžinjersko računanje
  6. Fizička hemija
  7. Marketing i menadžment
  8. Biohemija
  9. Mehaničke operacije
  10. Sirovine prehrambene industrije


 
III GODINA - ispiti
  1. Bioprocesno inženjerstvo
  2. Osnovi konzervisanja
  3. Enzimsko inženjerstvo
  4. Toplotne i difuzione operacije
  5. Izborni predmet 1 (3)
  6. Automatsko upavljanje procesima
  7. Procesna oprema
  8. Mikrobiologija hrane
IV GODINA - ispiti
  1. Projektovanje tehnoloških procesa
  2. Organizacija proizvodnje
  3. Zaštita životne sredine
  4. Kontrola i sistemi kvaliteta
  5. Izborni predmeti 2 (2)
  6. Industrijska praksa
  7. Izborni predmeti 3

 
Izborni predmeti 1:
Tehnologija slada i piva
Tehnologija vina i alkoholnih pića
Tehnologija mikrobnih organskih kiselina
Tehnologija mikrobne biomase
Bioprocesi u zaštiti okoline

 
Izborni predmeti 2:
Tehnologija voća i povrća
Tehnologija mesa
Tehnologija ugljenih hidrata i konditorskih proizvoda
Tehnologija prirodnih organskih proizvoda

 
Izborni predmeti 3:
Tehnologija žita i brašna
Tehnologija mleka i mlečnih proizvoda
Instrumentalna analiza
Hromatografske metode u organskoj analizi
Tehnologija bezalkoholnih pića
Tehnologija lekovitog i začinskog bilja
Tehnologija duvana
Tehnologija voda
Ambalaža i pakovanje
Energetika procesne industrije
Upravljanje kvalitetom
Toksikološki aspekti prehrambene industrije

 
 




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog