Preuzmi Maturang aplikaciju


Prijemni ispit i uslovi za upis - Univerzitet u Novoj Gorici

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2020/2021 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

Konkurs i rokovi za upis

Državljani EU:

Državljani ostalih država:

1. poziv: 2. februar – 30. mart 2019

2. poziv: 22. – 29. avgust 2019

3. poziv: 26 – 27 septembar 2019 (do 12.00 CET)

1. poziv: 2. februar – 30. mart 2019

2. poziv: 1. maj – 1. jul 2019

3. poziv: 1. avgust – 1. septembar 2019

4. poziv: 26. – 27. septembar 2019 (do 12.00 CET)

 

O Univerzitetu

Univerzitet u Novoj Gorici je najmlađi slovenački univerzitet koji je osnovan 1995. godine kao prva međunarodna postdiplomska škola u Sloveniji.

Univerzitet ostvaruje osnovne, master i doktorske studije različitih naučnih polja – tehničko-tehnoloških, prirodnih, humanističkih, umetnosti i biotehnologije.

U sastavu ima pet fakulteta:

 • Fakultet za životnu sredinu,
 • Poslovno-tehnički fakultet,
 • Fakultet za prirodne nauke,
 • Fakultet za humanistiku,
 • Postdiplomski fakultet.

Pored nabrojanih fakulteta, u sastavu Univerziteta se nalaze i Visoka škola za vinogradarstvo i vinarstvo i Akademiju umetnosti.

Svi studijski programi su akreditovani i urađeni po principima Bolonjske deklaracije. Univerzitet u Novoj Gorici je istraživačko i međunarodno orientisan i poznat po visokom kvalitetu studija u široj međunarodnoj regiji. Najsavremeniji i praktičko orientisani programi, odlične istraživačke kapacitete s uključivanjem studenta u istraživanje i projekte, i individualni pristup prema studentima su najveće prednosti univerziteta. Kvalitet se reflektuje i u odličnim rezultatima različitih međunarodnih rang-listi i evaluacija (186. mesto u svetu u Round University Ranking – RUR 2017, odlični rezultati u sistemu U-Multirank u 2015, 2016 i 2017 i slično). 

 

Zašto studirati na Univerzitetu u Novoj Gorici?

 • Univerzitet u Novoj Gorici je mlada i ugledna visokoškolska institucija s odličnim rezultatima različitih međunarodnih rang-listi i evaluacija (186. mesto u svetu u Round University Ranking – RUR 2017, odlični rezultati u sistemu U-Multirank u 2015, 2016 i 2017 i slično), odličnost, posebno na području istraživanja, je bila prepoznata i od strane Evropske komisije (Scientific Output and Collaboration of European Universities – izveštaj 2017-20011).
 • Prednosti univerziteta su i najsavremeniji i praktičko orientisani programi s mnogo prakse, odlične istraživački kapaciteti s uključivanjem studenta u istraživanje i projekte.
 • mogućnost dvojne master diplome na programu Životna sredina s Univerzitetom Ca’ Foscari iz Venecije (Italija)
 • Odlična razmera u broju profesora i studenata (max. 1 : 4), koja omogućava individualni pristup prema studentima.
 • Posebni uslovi za studente sportiste (individualni programi i dodatni uslovi)
 • mogućnost e-učenja na programima na daljinu
 • Svi studijski programi su urađeni po principima Bolonjske deklaracije, akreditovani i kompatibilni sa programima istih usmerenja na inostranim univerzitetima.
 • Uključivane studenata u istraživanje već tokom studija, dostupnost najsavremenijih istraživačkih centrara i laboratorija univerziteta za sve studente.
 • Studenti su uključeni u praktične projekte na kojima stupaju u kontakt s budućim poslodavcima.
 • Odlična lokacija Nove Gorice – na granici s Italijom, blizina mora i planina (Alpi), mnoge mogućnosti za različite sportove, uključujući i adrenalinske sportove, blizina Ljubljane (max. 1,5 sati), Venecije (max. 1,5 sati).
 • Za sve osnovne (osim Digitalnih umetnosti i prakse na Akademiji za umetnost) i većinu master studija državljani Srbije ne plaćaju školarinu (međudržavni sporazum između ministarstava).
 • Besplatni lokalni prevoz u gradu Nova Gorica sa okolinom.

 

Studijski programi

Osnovne studije: 

 

Prijemni ispiti i uslovi za upis

Nema prijemnih ispita, osim na Akademiji umetnosti. Uslovi za upis su različiti za svaki studijski program, i informacije o njima možete pronaći u odeljku studijski programi.

 

Kontaktiraj ustanovu

Adresa: Vipavska cesta 13, Rožna Dolina, Nova Gorica, Slovenija 

Tel: +386 5 33 15 234 ili +386 5 90 99 717

E-mail: info@ung.si, informacije oko upisa: studentska.pisarna@ung.si

Poseti sajt: www.ung.si

 

Informacije o smeštaju za studente

http://www.ung.si/en/study/student-guide/student-homes/

Studentska kancelarija Univerziteta u Novoj Gorici:

T: +386 5 33 15 234 ili +386 5 90 99 717

E: studentska.pisarna@ung.si
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog