Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Adaptacija budućih brucoša na fakultet posle srednje škole

Adaptacija budućih brucoša na fakultet posle srednje škole 19.04.2023

Sistem funkcionisanja srednje škole i fakulteta je veoma različit. Počevši od terminologije koja se koristi, obaveze slušanja predavanja, načina provere znanja. Mnogi studenti, pored ovih direktno vezanih promena, podnose i neke životne promene, poput menjanja mesta stanovanja, započinjanje samostalnog života i mnoge druge. Zbog važnosti početnog perioda studiranja, neophodno je da se uspešno adaptirate na novonastale uslove.

detaljnije
Da li sadašnji maturanti imaju dovoljno informacija da donesu važnu životnu odluku?

Da li sadašnji maturanti imaju dovoljno informacija da donesu važnu životnu odluku? 14.03.2023

Pred sadašnjim maturantima je poslednja godina srednje škole, ali i momenat donošenja važne životne odluke – koji fakultet upisati. Izgubljeni  između  saveta roditelja, prijatelja, profesora, svojih želja i situacije na tržištu rada, mnogi učenici nisu sigurni čemu da se priklone i kako da odluče. Testovi profesionalne orijentacije, kao i testovi interesovanja, ličnosti i opšte kulture, maturantima mogu pomoći da odaberu  fakultet  koji im najviše odgovara

detaljnije

Cell One – Learning Capsule: Za ultimativno obrazovno iskustvo 21. veka

Cell One – Learning Capsule: Za ultimativno obrazovno iskustvo 21. veka 09.12.2022

Više od 15 godina – od prve DL platforme za učenje na daljinu, preko najsavremenije edukativne tehnologije u učionicama i live streama, do najnaprednijih metodičkih pristupa – institucije LINK edu Alliance nadmašuju aktuelne svetske standarde kada je reč o učenju za 21. vek. Sada je vreme da odemo korak dalje!

detaljnije
Studirajte Primenjenu matematiku

Studirajte Primenjenu matematiku 02.09.2022

Primenjena matematika je važna grana matematike koja kombinuje matematička znanja, programiranje i znanja iz specifične oblasti primene. Tamo gde teorijska matematika više ne može da pomogne, stupaju na scenu metode približnog rešavanja problema, optimizacije i simulacije.

detaljnije