Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Tehnologija pametnih zgrada: Novi studijski program na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd

Tehnologija pametnih zgrada: Novi studijski program na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd 01.04.2024

Pametne zgrade su ključni segment savremenog urbanog razvoja, transformišući način na koji živimo, radimo i intereagujemo sa okruženjem. Na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd akreditovan je nov studijski program Tehnologija pametnih zgrada, osmišljen tako da studentima pruži temeljno razumevanje ove dinamične oblasti, sa fokusom na primenu najnovijih tehnologija.

detaljnije


Priprema za prijemni

Priprema za prijemni 21.03.2024

Priprema za prijemni ispit predstavlja ključni trenutak u životima budućih studenata, a uspeh na ovom ispitu može odrediti pravac njihove akademske i profesionalne karijere. 
 

detaljnije


Zašto upisati fakultet?

Zašto upisati fakultet? 18.03.2024

Upis na fakultet je, bez sumnje, jedan od ključnih trenutaka u životu svakog mladog čoveka, te predstavlja veliki korak ka ostvarivanju profesionalnih snova i ambicija. Ali šta čini ovaj proces toliko fascinantnim i u isto vreme izazovnim?

detaljnijeO školovanju u zemlji i inostranstvu na “Putokazima“

O školovanju u zemlji i inostranstvu na “Putokazima“ 14.03.2024

Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi“ priređuje se od 21. do 23. marta, u Hali “Master“ Novosadskog sajma. Namenjen je profesionalnoj orijentaciji učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola. U istom terminu, prvi put, biće priređen Sajam gejminga pod nazivom NS GAMING WEEK.

detaljnije


Zanimljive činjenice o studiranju

Zanimljive činjenice o studiranju 13.03.2024

Studiranje donosi skup izazova i avantura, pogotovo onima koji tek kreću na fakultet. Mnogo je pitanja i nepoznanica, ali s pravim pristupom strahovi mogu biti ublaženi.

 

detaljnije
PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA

PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA 01.03.2024

Ovog puta vam predstavljamo jedno zanimljivo iskustvo i put kroz studije studenta i demonstratora u nastavi na MEF fakultetu, Nikole Bajića, koji vas može motivisati da tokom studija učestvujete u programu razmene studenata.

detaljnijePITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA

PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA 01.02.2024

Među pričama naših studenata u ovoj rubrici, našla se i priča jedne profesionalne sportistkinje koja uspeva da uskladi obaveze na fakultetu i naporne treninge koji su deo njene profesije. Ova uspešna mlada devojka se zove Ivana Nedeljković, profesionalna je odbojkašica i student MEF fakulteta. 

detaljnije

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd sa partnerima iz Španije i Turske učestvuje u Erazmus+ projektu strateškog partnerstva „The Agripreneurship! MAPs for NEETs“

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd sa partnerima iz Španije i Turske učestvuje u Erazmus+ projektu strateškog partnerstva „The Agripreneurship! MAPs for NEETs“ 09.01.2024

Rešavanje krize nezaposlenosti i omogućavanje mladima da uđu na tržište rada jedan je od glavnih prioriteta na Agendi razvoja UN, EU i nacionalnih programa mnogih zemalja. Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd (ATSSB) razvija dobru praksu uključivanja visokoškolskih ustanova u razvoj digitalnih resursa za usavršavanje mladih koji nisu zaposleni, niti su u procesu obrazovanja ili obuke, u cilju povećanja njihove zapošljivosti.

detaljnije