Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Odaberi pravi put svoje karijere

Odaberi pravi put svoje karijere 01.07.2020

Karijeru opredeljuje izbor studija. Mnogi imaju svoje želje, interesovanja u vezi sa oblašću kojoj žele da se posvete i studiraju je, ali često nedostaju i neke konkretne informacije da olakšaju tu životnu odluku, kako bi se izbegla lutanja do idealnog, a traženog i isplativog zanimanja.

detaljnije


NOVITETI ZA NOVO VREME

NOVITETI ZA NOVO VREME 24.06.2020

Fakultet za 21. vek, u skladu sa svojim sloganom, predstavlja još jednu modernizaciju u periodu upisa. Nakon interaktivnih inovativnih projekata Brendator i Vuseum, koji su privukli pažnju, u fokus interesovanja su došle i SMART SLUŠAONICE. Modernizovan sistem izvođenja nastave očekuje sve studente MEF-a.

detaljnije
Upiši Elektronski fakultet u gradu naprednih tehnologija

Upiši Elektronski fakultet u gradu naprednih tehnologija 09.06.2020

Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu od daleke 1960. godine, kada je ideja osnivanja ovakve institucije zaživela u praksi, zahvaljujući entuzijazmu i naporima privrednika i istaknutih nastavnika i naučnih radnika sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, do danas, kada sa ponosom obeležava 60 godina postojanja i uspešnog rada, postao je velika porodica studenata, nastavnika, saradnika, istraživača i vannastavnih radnika

detaljnije

Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet

Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet 02.06.2020

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu vodeća je visokoobrazovna i naučnoistraživačka ustanova iz oblasti hemijskih tehnologija u zemlji i regionu. U svojoj dugoj i izuzetno bogatoj tradiciji ostvarili smo svetski priznate naučne, stručne i pedagoške rezultate. Sada je došao red na novu generaciju brucoša 2020/21. da se upiše na TMF, primi i usvoji znanja, te da zajedno razvijamo fakultet i profesiju. 
 

detaljnije

Studentski život na TMF-u

Studentski život na TMF-u 27.05.2020

Studiranje na Tehnološko-metalurškom fakultetu, pored akademskog obrazovanja, pruža priliku studentima da se usavršavaju kroz mnogobrojne vannastavne aktivnosti i na taj način upotpune svoje karijerno profilisanje, izgrade lične veštine i sklope nova prijateljstva. Unapređenje organizacionih veština, saradnja sa upravom (profesorima i dekanskim kolegijumom), rad na poboljšanju uslova studiranja, kao i učestvovanje na raznim projektima, samo su neke od aktivnosti u kojima studenti učestvuju u okviru Studentskog parlamenta.

detaljnije

UPIŠITE DRŽAVNU VISOKU TEHNIČKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU I POSTANITE INŽENJER STRUKOVNIH STUDIJA

UPIŠITE DRŽAVNU VISOKU TEHNIČKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU I POSTANITE INŽENJER STRUKOVNIH STUDIJA 25.05.2020

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu je državna obrazovna institucija sa tradicijom dužom od 60 godina. Kao jedna od vodećih visokoškolskih ustanova, sa 10 akreditovanih studijskih programa na osnovnim i 2 na master strukovnim studijama, Škola funkcioniše u skladu sa evropskim obrazovnim standardima navedenim u Bolonjskoj deklaraciji, a diploma dobijena po završetku studiranja međunarodno je priznata.
 

detaljnije


Upis nove generacije

Upis nove generacije 19.05.2020

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u školskoj 2020/2021. godini upisuje 700 studenata sa 220 budžetskih mesta u prvu godinu osnovnih strukovnih studija.

detaljnije


KONKURS ZA UPIS STUDENATA

KONKURS ZA UPIS STUDENATA 14.05.2020

Tehnički fakultet u Boru je objavio Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2020/2021. godini.
 

detaljnije


DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE

DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE 12.05.2020

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. 

detaljnije