Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


FEFA fakultet: ZA SVET KOJI RAZUMEŠ!

FEFA fakultet: ZA SVET KOJI RAZUMEŠ! 04.05.2022

Ukoliko vam karijera u oblastima kao što su digitalna ekonomija, marketing i komunikacije, finansije, bankarstvo, ali i u oblastima inovativnog preduzetništva, ljudskih resursa, primenjene psihologije i kreativnih industrija zvuči izazovno, onda će vas priča o FEFA fakultetu sigurno zainteresovati.

detaljnije


PRIJAVITE SE NA KREATIVNI VIKEND ZA SREDNJOŠKOLCE NA FSU

PRIJAVITE SE NA KREATIVNI VIKEND ZA SREDNJOŠKOLCE NA FSU 18.04.2022

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine organizuje kreativne vikend radionice! Svi srednjoškolci, zaljubljenici u umetnost, koji žele da učestvuju na radionicama koje se održavaju 14. i 15. maja potrebno je da se što pre prijave i obezbede svoje mesto.

detaljnijeВисока пословна школа струковних студија „Чачак“ – мастер студије – Економија услуга

Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – мастер студије – Економија услуга 11.04.2022

Мастер студије – У првом конкурсном року у школској 2022/2023. години Висока пословна школа струковних студија „Чачaк” расписује конкурс за упис самофинансирајућих студената на мастер струковне студије смер Економија услуга.

detaljnije


Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – основне студије – Економија и бизнис

Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – основне студије – Економија и бизнис 11.04.2022

Основне студије – У првом конкурсном року у школској 2022/2023. години Висока пословна школа струковних студија „Чачaк” расписује конкурс за упис самофинансирајућих студената на прву годину основних струковних студија, на смер „Економија и бизнис”.

detaljnije


Kako se uspešno pripremiti za prijemni ispit?

Kako se uspešno pripremiti za prijemni ispit? 09.03.2022

Prijemni ispit je prvi susret maturanata sa budućim fakultetom, pa mu se ne pridaje bez razloga toliko značaja. Iako će vam mnogi reći da je to samo “zagrevanje” za ispite koji vas čekaju na fakultetu, ipak je jako važno da ga temeljno i marljivo pripremite.

detaljnije


Studije po tvojoj meri!

Studije po tvojoj meri! 03.03.2022

Odsek Visoka škole elektrotehnike i računarstva upisuje u prvu godinu osnovnih strukovnih studija ukupno 700 studenata od  čega su 210 na teret budžeta, na 8 akreditovanih studijskih programa:

detaljnije
Copywriting ili Content Writing - koja je razlika?

Copywriting ili Content Writing - koja je razlika? 10.02.2022

Iako su informacije koje konzumiramo putem interneta mahom vizuelni sadržaj, uz svaku fotografiju, animaciju i video na koji naiđete skrolanjem kroz društvene mreže nalazi se i tekst. Ovaj tekst je ponekad neupadljiv a ponekad dominantan.

detaljnije


Univerzitet u Novoj Gorici, Slovenija

Univerzitet u Novoj Gorici, Slovenija 03.02.2022

Studirati na Univerzitetu u Novoj Gorici znači studirati u živoj međunarodnoj atmosferi, u sigurnom i prijatnom studijskom okruženju tople i lepe submediteranske Goriške regije u zapadnoj Sloveniji, gde ćete se uskoro osećati kao kod kuće.

detaljnije


Moja EKOF priča

Moja EKOF priča 18.01.2022

U razgovoru sa Anastasijom Lončarević, studentkinjom četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, saznali smo koje su prednosti studiranja u Srbiji na engleskom jeziku i kako je moguće dobiti dve diplome.

detaljnije
5 trikova za učenje koji funkcionišu

5 trikova za učenje koji funkcionišu 14.12.2021

Kad se ispitni rok približi, a gradivo kao da se udvostručava samo od sebe, svi potežu za receptima za brže pamćenje. Postoje neki opšte prihvaćeni metodi kao što je podvlačenje ili izvlačenje beleški, samo treba biti pažljiv da udžbenike ne pretvorimo u bojanke, a beleške u džepne romane.

detaljnije