Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

15 pravila za efikasnije učenje

15 pravila za efikasnije učenje 30.08.2021

Ko ne bi voleo da uči brzo i efikasno, a da mu ostane vremena i za druge stvari? Ali, nažalost, učenje zahteva puno energije, ličnog angažovanja i vremena.

detaljnijeProbudi pobednika u sebi!

Probudi pobednika u sebi! 30.06.2021

Ovogodišnja tema SportBizz-a je „Probudi pobednika u sebi”, a on će se realizovati 13. i 14. jula. Cilj projekta jeste da učesnici suštinski razumeju sportski menadžment i način njegove primene u svim sferama života kroz interakciju sa najvećim sportistima i sportskim stručnjacima, a ujedno i da se zabave.

detaljnije


Šta rade IT menadžeri?

Šta rade IT menadžeri? 18.06.2021

Idealan IT menadžer treba da poznaje poslovne procese i da ima razvijen preduzetnički duh, da uspešno upravlja ljudima, njihovom efikasnošću i motivacijom. IT menadžeri svakodnevno organizuju i koordinišu rad čitavog tima, i prepoznaju i prate sve novine na IT tržištu.

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru – Inženjerski menadžment

Tehnički fakultet u Boru – Inženjerski menadžment 07.06.2021

Na osnovnim akademskim studijama, na studijskom programu Inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru u školskoj 2021/2022. godini ostala su upražnjena mesta za upis 100 studenata na teret budžeta i 20 samofinansirajućih. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine, od 8 do 14 časova, a lista prijavljenih kandidata biće objavljena u subotu, 26. juna 2021. godine, u 16 časova.

detaljnijeMašinski fakultet u Nišu

Mašinski fakultet u Nišu 02.06.2021

Kao jedini mašinski fakultet na području jugoistočne Srbije, punih šest decenija uspešno ostvaruje svoju trostruku delatnost, koju čine: obrazovna delatnost, naučnoistraživačka delatnost i saradnja sa privredom. Bili smo, jesmo i bićemo jedan od glavnih pokretača obrazovnog, naučnog, privrednog i društvenog razvoja Niša i jugoistočne Srbije, bez obzira na izazove i teškoće koje nosi budućnost.

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru – Tehnološko inženjerstvo

Tehnički fakultet u Boru – Tehnološko inženjerstvo 02.06.2021

Na osnovnim akademskim studijama, na studijskom programu Tehnološko inženjerstvo, Tehničkog fakulteta u Boru u školskoj 2021/2022. godini raspisan je konkurs za upis 50 studenata na teret budžeta i 10 samofinansirajućih. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine od 8 do 14 časova (sreda, četvrtak, petak i subota), a lista prijavljenih kandidata (spisak kandidata za polaganje ispita) objaviće se u subotu, 26. juna 2021. godine, u 16 časova.

detaljnije


Visoka ICT škola: Više od studija

Visoka ICT škola: Više od studija 01.06.2021

Dualni model studija na studijskom programu Poštansko-logistički sistemi! Cilj dualnog modela studija je usavršavanje, sticanje znanja, veština, sposobnosti i stavova, odnosno poslovnih kompetencija u skladu sa studijskim programom i standardom kvalifikacije, kao i realnim potrebama tržišta rada.

detaljnije
Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste

Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste 28.05.2021

Dve vodeće IT obrazovne ustanove u regionu, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS i Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, proslavljaju Dan škole i tim povodom poklanjaju posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile: do 395 evra popusta za upis na određene studijske programe ITS-a, kao i upis u ITHS sa popustom do 1.050 evra.

detaljnije