Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Beogradska bankarska akademija – Banka znanja

Beogradska bankarska akademija – Banka znanja 22.05.2023

 

BBA Fakultet je sinonim za kvalitetno visoko obrazovanje. 
Pored savremenih i upotrebljivih znanja naš fakultet vam obezbeđuje sticanje poslovnih veština. Zahvaljujući ugovorima o poslovnoj saradnji sa renomiranim kompanijama i institucijama Fakultet svakom studentu obezbeđuje profesionalnu praksu koja doprinosi bržem zapošljavanju. 
 

detaljnije
PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA

PITALI SMO STUDENTE MEF FAKULTETA 08.05.2023

Smatramo da je veoma bitno naglas ispričati priče o ambicioznim studentima koji uspevaju da usklade studije, vannastavne aktivnosti, pa čak i prve korake u svojoj karijeri ili pokretanje sopstvenog biznisa i oslobode svoj preduzetnički duh.

detaljnijeAdaptacija budućih brucoša na fakultet posle srednje škole

Adaptacija budućih brucoša na fakultet posle srednje škole 19.04.2023

Sistem funkcionisanja srednje škole i fakulteta je veoma različit. Počevši od terminologije koja se koristi, obaveze slušanja predavanja, načina provere znanja. Mnogi studenti, pored ovih direktno vezanih promena, podnose i neke životne promene, poput menjanja mesta stanovanja, započinjanje samostalnog života i mnoge druge. Zbog važnosti početnog perioda studiranja, neophodno je da se uspešno adaptirate na novonastale uslove.

detaljnije
Da li sadašnji maturanti imaju dovoljno informacija da donesu važnu životnu odluku?

Da li sadašnji maturanti imaju dovoljno informacija da donesu važnu životnu odluku? 14.03.2023

Pred sadašnjim maturantima je poslednja godina srednje škole, ali i momenat donošenja važne životne odluke – koji fakultet upisati. Izgubljeni  između  saveta roditelja, prijatelja, profesora, svojih želja i situacije na tržištu rada, mnogi učenici nisu sigurni čemu da se priklone i kako da odluče. Testovi profesionalne orijentacije, kao i testovi interesovanja, ličnosti i opšte kulture, maturantima mogu pomoći da odaberu  fakultet  koji im najviše odgovara

detaljnije

Cell One – Learning Capsule: Za ultimativno obrazovno iskustvo 21. veka

Cell One – Learning Capsule: Za ultimativno obrazovno iskustvo 21. veka 09.12.2022

Više od 15 godina – od prve DL platforme za učenje na daljinu, preko najsavremenije edukativne tehnologije u učionicama i live streama, do najnaprednijih metodičkih pristupa – institucije LINK edu Alliance nadmašuju aktuelne svetske standarde kada je reč o učenju za 21. vek. Sada je vreme da odemo korak dalje!

detaljnije