Prijemni.rs
Maturang
  • Fakultet zaštite životne sredine


Danas, na najčešće postavljano pitanje: Kako do posla? odgovor može ponuditi upravo oblast zaštite životne sredine. Mogućnosti zapošljavanja postaju sve šire ulaskom naše zemlje u EU i otvaranjem pojedinih praktičnih pregovaračkih poglavlja. Poslovi vezani za prevođenje propisa, inoviranje strateških dokumenta i izvođenje projekata u oblasti životne sredine, zahtevaju kadrove koji su obrazovani u oblasti zaštite životne sredine.

Fakultet zaštite životne sredine Univerziteta Educons, zbog interdisciplinarnosti koja je osnova njegovog programa, nudi širok dijapazon veština koje stiču završeni studenti. Poznavanje osnovnih instrumenata upravljanja životnom sredinom daje fleksibilno i prilagodljivo znanje potrebno za razumevanje i radni doprinos u ovoj oblasti.

Akreditovani program osnovnih studija pruža osnovna znanja iz prirodnih nauka i primenjuje ih na procese u životnoj sredini a nakon toga daje pravce za upravljanje životnom sredinom. Program master studija omogućuje specifičnija znanja iz pojedinih ključnih segmenata koje pokriva životna sredina, dok su doktorske studije usmerene na vrlo specifične teme kojima se može postići primarni cilj: davanja doprinosa nauci u ovoj oblasti.

Studentima na sva tri nivoa je na raspolaganju najmodernija laboratorija gde se savremenim tehnikama ispituje stanje životne sredine. Laboratorija je osnovni preduslov za učešće na naučnim i komercijalnim projektima. Studenti se rado uključuju i u ovaj vid rada na fakultetu.

Korisnici rezultata projekata koji se odvijaju na fakultetu, često su  privredni subjekti koji na taj način zadovoljavaju zahteve regulative u životnoj sredini.

Istovremeno studentima je omogućena stručna praksa i usavršavanje u državnim i privatnim privrednim sistemima i na taj način im se pruža mogućnost nadogradnje fakultetskog obrazovanja i otvaraju mogućnosti za zaposlenje nakon studija.

Studenti na Fakultetu zaštite životne sredine takođe imaju mogućnost učešća na studentskoj razmeni sa zemljama koje su potpisnici Erasmus+ programa. Ova saradnja se svakodnevno proširuje i sve je veći broj  stranih univerziteta na kojima studenti sa Zaštite životne sredine mogu jedan semestar da studiraju, upoznajući kolege iz drugih zemalja.

Studentima koji nisu iz Novog Sada je na raspolaganju i novi studenstki dom Univerziteta Educons koji po veoma povoljnim uslovima nudi kvalitetne sadržaje (prostrane i dobro opremljene sobe, studentski kafe-restoran, fitness i spa centar, menjačnica, pošta i sopstveni parking).

Datumi prijemnih ispita na Fakultetu zaštite životne sredine Univerziteta Educons su 24. jun, 02. i 08. jul, 2016. godine sa početkom u 12.00h.

Dokumentacija koja potrebna za prijavu podrazumeva:

  • svedočanstva i diploma završene srednje škole
  • uverenje o državljanstvu
  • izvod iz matične knjige rođenih

Dodatne informacije se mogu dobiti putem info telefona +381 21 4893 610; +381 21 4893 676 ili putem sajta na www.educons.edu.rs


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: