Prijemni.rs
Maturang
  • Najbolji sistem studiranja na svetu


Srednja ste škola i maštate o studijama u inostranstvu? Polako se raspitujete o programima i mogućnostima koje Vam oni nude, ali jednostavno Vam nešto nedostaje. Sloboda. Sloboda da u potpunosti kontrolišete svoj put znanja. Plašite se da možete da napravite grešku i šta onda? Već ste „bacili“ veliku količinu novca i svog vremena na pripreme i upis i nema povratka…

American University in Bulgaria - AUBG

Imamo sjajne vesti za vas! A možda i rešenje vaših problema.

I ove godine, Via Academica, kompanija specijalizovana za akademsko i profesionalno vođenje koje rezultira uspešnim upisom studija u inostranstvu, ugostiće predstavnike Američkog Univerziteta u Bugarskoj (AUBG) – liberal arts univerziteta sa najkvalitetnijim obrazovanjem tog tipa u Evropi.

A šta je to liberal arts? Upravo rešenje koje smo Vam obećali – Liberal Arts je američki sistem obrazovanja koji u potpunosti daje studentu slobodu da bira koji će program slušati i da ga sam organizuje po njegovoj meri. Ono što je prednost ovakvog tipa obrazovanja jeste što akcenat nije na suvoparnoj teoriji i sitnim detaljima, već i na praktičnim primerima i vannastavnim aktivnostima, jer kroz njih student razvija mnoge druge kompetencije. Gde biste drugo dobili dodatne bodove za pohađanje dramske sekcije ili pisanja bloga? Nigde! Ovakva fleksibilnost je upravo ono što je potrebno svakom studentu da se u potpunosti izrazi i razvije u mnogim aspektima.

 

A univerzitet, zašto je dobar?

Osim stope zapošljivosti koja iznosi 98% u prvih 6 meseci po završetku studija, ovo je univerzitet koji je dosta jeftiniji od velike većine univerziteta koji nudi američki sistem obrazovanja u Evropi i u SAD-u. Kvalitet studija, kao i lepote Blagoevgrada, njegovog domaćina, privlače studente iz preko 30 zemalja, a mltikulturalnost je sama po sebi prednost jer imate mogućnost da steknete prijatelje i potencijalne buduće poslovne partnere iz skoro svih zemalja sveta. Liberal Arts sistem Vam omogućava da studirate dva programa (Major) istovremeno, za koja dobijate diplomu – Bachelor’s of Arts koja je priznata svuda u svetu. A ako Vam ni to nije dovoljno, AUBG Vam nudi mogućnost da polažete test i za evropsku diplomu. To je… Četiri diplome po završetku studija?

Da, upravo tako… uz posvećenost i dobru organizovanost, moguće je! Moguć je i izbor sporednih predmeta (Minor) koji upotpunjuju vaše studije sa predmetima u kojima zaista uživate poput umetnosti, istorije, preduzetništva itd.  Pritom (da, ima još…) prvu godinu studija ne biste morali da se odlučite za određeni Major dok se ne pronađete u nečemu čemu zaista želite da posvetite godine školovanja.

Predavali bi vam profesori sa iskustvom koje su poneli sa mnogih svetskih univerziteta i uspešnih svetskih kompanija, a široka ponuda razmena na semestar ili godinu dana pruža vam priliku da zaista učite od onih koji nisu učili samo iz knjiga, već su autori knjiga koje su posledica raznovrsnog iskustva. AUBG vam nudi i Work&Travel opciju, za sve one koji žele da posete Ameriku, upoznaju kulturu i usavrše jezik, a pritom da nešto i zarade kako bi olakšali svojim roditeljima. Uz veliki broj stipendija (Scholarships) i mogućnost umanjenja školarine (Financial Aid), školovanje po godini ispadne veoma povoljno, jer u cenu ulazi i smeštaj u kampusu. Kako bi bez kampusa okusili prave čari američkog koledža?!

Ako ste i dalje skeptični u vezi sa studijama u inostranstvu, imajte u vidu da poslodavci ljude koji su kroz njih prošli više cene – dokazano je da su to odgovorniji, samostalniji ljudi sa većim liderskim sposobnostima. A američke liberal arts studije su sa pravom proglašene za najbolje studije na svetu.

A ako ste se do sada zainteresovali za AUBG i želite da iz prve ruke čujete nešto više o njemu, šta on nudi i koji su kriterijumi za upis, dođiete da se družimo – 12. april u 18h u prostorijama Impact Hub-a, Makedonska 21, Beograd.

A imamo i specijalne goste: srednjoškolce koji su okusili lepote Blagoevgrada u poseti AUBG-a, koji će rado podeliti svoje iskustvo sa vama i preneti deo atmosfere sa univerziteta.

Prijava za događaj je obavezna, a vrši se popunjavanjem kratkog upitnika.

Vidimo se!


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: