Preuzmi Maturang aplikaciju


Studijski program - Vaspitač za tradicionalne igre

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Pedagoške nauke,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Kikinda

Struktura studijskog programa

Studijski program Strukovni vaspitač za tradicionalne igre zasnovan je na obrazovnom konceptu čija struktura proističe iz društveno-humanističkog naučnog polja. Ovaj novi koncept pridaje značaj predmetima iz oblasti nauke o muzici, etnomuzikologiji, etnokoreologiji, etnologiji i antropologiji ali i pedagoško-psihološkim i metodičko-didaktičkim predmetima kao i praktičnom radu i iskustvu.

Detaljan studijski program pogledajte ovde.

 

Uslovi za upis

Osnovne strukovne studije se upisuju nakon završene srednje škole (trogodišnje ili četvorogodišnje). Kandidati podležu proveri fizičkih, muzičkih i govornih sposobnosti, a na klasifikacionom ispitu polažu Test opšte kulture i informisanosti.

 

Svrha studijskog programa

Svrha studijskog programa Strukovni vaspitač za tradicionalne igre sagledana je kroz dva aspekta: relevantnosti za tržište rada (zvanje se nalazi na dopunjenoj Listi stručnih, akademskih i naučnih naziva sa skraćenicom struk. vasp. za trad. igre) i relevantnosti za dalje školovanje (mogućnost daljeg školovanja na našoj školi, na drugom nivou studija: specijalističke strukovne studije).

 

Diploma

Nakon što ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom i odbrani diplomski rad koji predstavlja teorijski, istraživački ili kombinovan teorijsko- istraživački rad, student stiče zvanje Strukovni vaspitač sa dodatkom diplome: za tradicionalne igre.

 

Kvalitet, savremenost i međunarodna usaglašenost studijskog programa

Studijski program smera Strukovni vaspitač za tradicionalne igre akreditovan školske 2006/2007. godine, osmišljen je i izrađen zajedničkim radom tima sastavljenog od eksperata iz oblasti etnologije, etnomuzikologije, etnokoreologije, muzike i izvođačkih umetnosti. Prilikom izrade studijskog programa, uzimani su u obzir zahtevi koje student, budući vaspitač za tradicionalne igre, mora ispuniti kako bi stekao očekivane kvalifikacije za obavljanje svoje buduće profesije. Studijski program je uporediv sa programima studija na uglednim evropskim visokoškolskim ustanovama i fakultetima.

 

Školarina

Škola ima mogućnost upisa studenata iz budžeta kao i samofinansirajućih (visina školarine za samofinansirajuće studente iznosi 48.000,00 dinara, sa mogućnošću plaćanja u 10 mesečnih rata).

 

Budžetski studenti imaju pravo i mogućnost da koriste novoizgrađen i savremen dom učenika. Više informacija možete naći ovde.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog