Prijemni.rs
Maturang
 • Kriminalističko-policijska akademija
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154


kriminalističko-policijska akademija
KPA Kriminalističko-policijska akademija je nastala kao rezultat integracije Više škole unutrašnjih poslova i Policijske akademije. Tokom ovog procesa smo nastojali da u novu obrazovnu instituciju ugradimo sve elemente obrazovanja koji su odlikovali prethodne ustanove policijskog školstva i, naravno, da po ugledu na evropske visokoškolske ustanove ovog profila obrazovanja izgradimo sistem obrazovanja koji bi obezbedio moderan i efikasan policijski kadar, primeren razvijenom svetu. Shodno tome, Akademija je u prethodnom periodu akreditovala studijske programe i to: studijski program osnovnih akademskih studija, studijski program osnovnih strukovnih studija, studijski program specijalističkih studija i studijski program master akademskih studija. Na taj način, Akademija je potvrdila svoj kvalitet i značaj u okviru sistema visokog obrazovanja Srbije i sveukupan značaj kadra koji obrazuje, koji će tek obrazovati, ali i kadra koji je obrazovan u ustanovama policijskog školstva u prethodnom periodu.

Kriminalističko-policijska akademija nije organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Repu-blike Srbije. Međutim, Zakon o visokom obrazovanju, Statut Akademije i njeni drugi akti jasno i nedvosmisleno su odre-dili mesto i ulogu Ministarstva u odnosu na nju. Akademija je jedina visokoškolska ustanova u Srbiji koja obrazuje kadar isključivo za potrebe policije i drugih subjekata bezbednosti. Način i postupak finansiranja, donošenje studijskih programa i niz drugih aktivnosti na Akademiji odvijaju se uz prethodnu saglasnost Ministarstva, čiji su zahtevi u oblasti obrazovanja policije uslov i pretpostavka njenog rada. Nezamislivo je da proces reforme obuke i obrazovanja u policiji bude uspešno realizovan bez aktivne uloge Akademije. Upravo ona treba da obezbedi razvoj i projekciju kadra za potrebe policije, a bez uvažavanja stavova Ministarstva unutrašnjih poslova neće i ne može ostvarivati svoj cilj - kadrovski razvoj policije.
Uvaženi budući studenti Akademije, neka Vam sledeće reči velikog prijatelja srpskog naroda, profesora Arčibalda Rajsa, budu vodilja tokom studiranja na Akademiji: „Vi se u policiji nećete obogatiti, ali ćete zato ipak imati to zadovoljstvo da ste radili za vašu zemlju i da pripadate eliti vaše nacije."

dekan Akademije prof. dr Goran B. Milošević


Kriminalistika je oblast koja igra izuzetno važnu ulogu u očuvanju reda i bezbednosti u svetu. Studiranje kriminalistike pruža vam priliku da steknete obrazovanje u domenu bezbednosti i otvara vrata za karijeru koja je vrlo perspektivna i uzbudljiva.

Tokom studija kriminalistike, studenti stiču temeljno znanje i veštine potrebne za rad u policijskim službama, istražnim agencijama i drugim oblastima bezbednosti. Učićete o zakonodavstvu, forenzičkim naukama, kriminalističkoj tehnici, psihologiji kriminala i mnogim drugim relevantnim oblastima. Teorijsko znanje, praktične vežbe i rad na terenu omogućavaju vam da steknete veštine potrebne za efikasno rešavanje kriminalističkih slučajeva i očuvanje javne bezbednosti.

Karijerne mogućnosti

Kada se odlučite za studiranje kriminalistike i policijske akademije, otvaraju vam se vrata ka izuzetno perspektivnoj karijeri. Bezbednost i očuvanje javnog reda su konstantni prioriteti u društvu, što dovodi do stalne tražnje za stručnjacima u ovoj oblasti. Bez obzira na to da li se odlučite za rad u policijskim snagama, istražnim agencijama, pravosuđu ili bezbednosnim službama, imaćete priliku da ostvarite značajan uticaj na društvo.

Policija

Većina diplomiranih studenata kriminalistike nastavlja karijeru u policijskim snagama. Mogućnosti u policijskoj službi su raznovrsne, od rada u uniformi na terenu do specijalizovanih odeljenja, kao što su kriminalističko odeljenje, odeljenje za suzbijanje narkotika ili saobraćajna policija. Policijske snage pružaju mogućnost za rast i napredovanje, specijalizaciju u određenim oblastima i učešće u složenim istragama.

Istražne agencije

Diplomirani studenti kriminalistike mogu raditi u privatnim istražnim agencijama koje pružaju usluge istraživanja i bezbednosti različitim klijentima. To može obuhvatati istraživanje prevara, istrage u vezi sa poslovnim delovanjem ili bezbednost ličnosti.

Bezbednosne službe

Diplomci kriminalistike mogu raditi u raznim bezbednosnim službama, kao što su agencije za nacionalnu bezbednost ili obaveštajne agencije. Ove institucije se bave sprečavanjem terorizma, zaštitom nacionalnih interesa i pružanjem sigurnosti društvu.

Pravosuđe

Kriminalističko znanje može biti korisno i u pravosudnom sistemu. Diplomirani studenti kriminalistike mogu raditi kao istražni analitičari, svedoci veštaci ili konsultanti u krivičnim slučajevima.

Akademska karijera

Oni koji su zainteresovani za istraživanje i podučavanje mogu se usmeriti ka akademskoj karijeri. Diplomirani studenti kriminalistike mogu se upisati na master ili doktorske programe kako bi se specijalizovali u određenim oblastima kriminalistike i doprineli razvoju ove nauke.

Ova delatnost pruža izvanredne prednosti i mogućnosti za one koji žele da se posvete oblasti bezbednosti i kriminalistike. Kroz ove programe, studenti stiču stručno znanje, razvijaju neophodne veštine i dobijaju praktičnu obuku koja ih priprema za uspešnu karijeru u policijskim snagama, istražnim agencijama i drugim oblastima bezbednosti. Pored toga, studiranje kriminalistike i policijske akademije podstiče lični razvoj i omogućava sticanje veština koje su vredne i prenosive u mnogim drugim profesijama. Bez sumnje, ove oblasti nude izvanrednu perspektivu i izazove za one koji su zainteresovani za karijeru koja je ispunjavajuća, korisna i društveno značajna.

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog