Prijemni.rs
Maturang
 • Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu
Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Novi B Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4


DekanPre šest nepunih decenija, 20.novembra 1954, svečano je otvoren Poljoprivredni fakultet. Pored Filozofskog fakulteta, bio je jedna od samo dve visokoškolske ustanove u Vojvodini. Ta dva fakulteta su zametak današnjeg Univerziteta u Novom Sadu, a njihovo otvaranje imalo je izuzetn značaj za kulturni, naučni i privredni razvoj AP Vovjodine i zemlje u celini.

Fakultet je rastao i razvijao se kao sastavni deo našeg društva, prateći sve njegove promene ali istovremeno utičući na promene u društvu, posebno u oblsti poljoprivredne proizvodnje , obrazovno-vaspitnog i naučno-istraživackog rada. Fakultet je imao periode snažnih uspona i stagnacija, deleći sudbinu celokupnog drustva, ali je karakterističan permanentni razvoj, čak i u najtežim vremenima kroz koja je prolazila naša zemlja i postao rasadnik kadrova za ponos.

Osnivanje Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu pada u vreme kada je jugoslovenska poljoprivredna proizvodnja pala skoro na nivou predratne Jugoslavije i kada se kao uslov budućeg ukupnog razvitka naše zemlje, kao neminovno, postavljalo pitanje inteziviranja i povećanja poljoprivredne proizvodnje. Vojvodina je, sa svojim prirodnim radom, stvorenim resursima i komparativnim prednostima za poljoprivrednu proizvodnju u tome imala posebne obaveze. Pored drugih mera koje su u tom smislu preduzimane, osnovan je i Poljoprivredni fakultet sa zadatkom da obrazuje poljoprivredne stručnjake visoke stručne spreme, da razvija naučno-istraživački rad i doprinose inteziviranju i povećanju poljoprivredne proizvodnje, prevashodno u ravničarskim područijima naše zemlje. Ove krupne zadatke Fakultet je proteklih godina nastojao da izvrši i tako opravda svoje postojanje.

Danas posle nepunih šest decenija možemo reći da je Fakultet izrastao u jednu od najvećih naučnih institucija u oblasti poljoprivrede u našoj zemlji, da je stekao ugled rezultatima svoga rada, kako u zemlji tako i u inostranstvu i da je, u celini gledano, dao značajan doprinos razvoju poljoprivredne proizvodnje posebno u Vojvodini, ali i u celoj zemlji.

Sam Fakultet izrasatao je u poznatu i prepoznatljivu obrazovnu i naučnu instituciju . Na ovom fakultetu radili su mnogi istaknuti naučni radnici, od kojih su 19 postali članovi Srpske akademije nauka, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti i drugih akademija, a neki stekli akademske titule u inostranstvu.


Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog