Preuzmi Maturang aplikaciju
   


Studijski program - Istorija umetnosti

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Istorija i teorija umetnosti,

Vrste studija: Akademske

Na prijemnom se polaže: test znanja iz istorije civilizacije i istorije umetnosti i test opšte informisanosti

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Kosovska Mitrovica

Osnovne akademske studije istorije umetnosti usmerene su na sticanje znanja, razvijanje sposobnosti i veština neophodnih za sturčni rad istoričara umetnosti u različitim institucijama kulture, zaštite kulturnih dobara, osnovnom i srednjem obrazovanju, u medijima, u administraciji kulturnih delatnosti, kao i za dalje obrazovanje i stručno usavršavanje. Predmeti su podeljeni četiri grupe, i to: opšte-obrazovni, teorijsko-metodološki, naučno-stručni i stručno-aplikativni. Jedan broj predmeta je obavezan, dok na svakoj godini studija postoje blokovi izbornih predmeta, između kojih student bira po jedan.

Diplomirani studenti studijskog programa istorije umetnosti posedovaće dobru profesionalnu osnovu za mogućnost brze i lake nadgradnje stečenog znanja, sposobnost analize i sinteze, sposobnost planiranja i organizovanja, osnovu za dobru usmenu i pismenu komunikaciju. Pored kompetencija na profesionalnom nivou, studenti će posedovati i dobru osnovu iz oblasti humanističkih nauka i vizuelnih medija.

Osnovni nivo obrazovanja definisan je programom osnovnih akademskih studija i namenjen je studentima primarno zainteresovanim za karijeru u oblasti istorije umetnosti. Savladavanjem studijskog programa osnovnih akademskih studija, studenti stiču sposobnosti i kompetencije: detaljno poznavanje i razumevanje gradiva iz oblasti istorije umetnosti; poznavanje računarske tehnike neophodne za rad u navedenoj oblasti; razvijene navike za permanentnim informisanjem i obrazovanjem, praćenjem i primenom novih saznanja u struci; razvijenu profesionalnu etiku, odgovornost i akribičnost u radu.

 

Preuzmite raspored predmeta po semestrima i godinama studija za studijski program prvog nivoa studija

 

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog