Prijemni.rs
Maturang




Studijski program - Ekonomski tehničar

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Ekonomija, bankarstvo i finansije,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

Ekonomija kao područje rada u kojem se obrazuju ekonomski tehničari omogućava zadovoljavanje interesovanja učenika koji su naklonjeni proučavanju društvenih nauka. Izučavajući grupu ekonomskih predmeta pored opšte-obrazovnih, naši učenici stiču znanja o ekonomiji kao teoriji i primenjenoj ekonomiji.

Nastavnim programom za obrazovni profil ekonomski tehničar predviđeni su predmeti kojima se stiču neophodna stručna znanja iz ekonomije, organizacije i menadžmenta preduzeća. Takođe se kroz razne opšte obrazovne predmete stiču opšta znanja i opšta kultura.
Po završetku četvorogodišnjeg školovanja i sticanjem zvanja ekonomskog tehničara, učenici imaju mogućnost da nastave školovanje na višim i visokim školama ili da se zaposle u mnogim granama privrede (u banci, u osiguranju, u trgovačkim, turističkim i ugostiteljskim preduzećima...), a poslovi na kojima ekonomski tehničar može da radi su poslovi u oblasti knjigovodstva, računovodstva, finansija, blagajnički poslovi, poslovi ekonomske propagande i sl.
Na radnim mestima na kojima se zapošljavaju ekonomiski tehničari, većina poslova se obavlja na računarima, za šta se osposobljavaju kroz program poslovne informatike u srednjoj školi.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog