Prijemni.rs
Maturang




Studijski program - Elektrotehničar računara

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Elektrotehnika,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

Bavi se pretežno hardverskim delom računara. Tu spada održavanje i servisiranje računara, opreme i računarskih sistema. Popravlja kvarove, menja delove, sastavlja nove računare i rastavlja stare. Proverava rad komponenti i nabavlja nove (procesor, grafička kartica, kuler, matična ploča, hard disk i slično.) Pored hardvera, takođe radi i na softveru, u šta spada instalacija operativnih sistema, raznih vrsta programa, održavanje interneta, kao i druge vrste podešavanja. Budući da je svet računara veoma dinamičan i obeležen čestim promenama, neophodno je pratiti nove trendove i primenjivati ih u struci.

Volite li računare? Danas svi misle da o računarima znaju sve. Mi mislimo da to nije baš tako. Kod nas: učite o računarima ono što drugi ne znaju, proučavate računare kroz niz zanimljivih predmeta, koristite računare na časovima u laboratorijama i kabinetima, primenjujete računare u stručnim predmetima, odlučujete o učešću na nagradnim konkursima iz oblasti primene računara.

Naučićete da izaberete ili preporučite drugima pravu računarsku konfiguraciju, instalirate razne operativne sisteme, koristite ili projektujete baze podataka za različite namene, stečena znanja iz drugih predmeta primenite ili proverite kroz simulacione programe, računar iskoristite kao moćan alat u rešavanju složenih zadataka... Kada budete spremni da krenete dalje, saznaćete šta znače skraćenice: ETF, PMF, FON, RAF, FIT, jer tamo nastavlja školovanje veliki broj đaka koji završava ovaj obrazovni profil. Možda se radije odlučite za prodaju ili servis i održavanje računara i komponenata, rad u malim ili velikim firmama koje sve više koriste računare... Šta god izabrali, imajte u vidu da računari i internet odavno brišu prostorne i vrenske granice i otvaraju put u sigurnu budućnost.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog