Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Svi bi da studiraju kineski, japanski, arapski...

Svi bi da studiraju kineski, japanski, arapski... 12.02.2018

Logika tržišta, odnosno sve veća tražnja za svim strukama i znanjima u Aziji, razlog je ogromnog interesovanja koje vlada za orjentalistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde se sva mesta za studije kineskog, japanskog, turskog i arapskog popune još prvog dana upisa, i zauzmu ih - najbolji.

detaljnije

Oksford, Kembridž i MIT još daleki san

Oksford, Kembridž i MIT još daleki san 08.02.2018

Dvanaest učenika Matematičke gimnazije u Beogradu položili su prijemni i primljeni su na Oksford, Kembridž i MIT, ali je njihov odlazak na ove prestižne univerzitete pod znakom pitanja ukoliko ne dobiju stipendije.

detaljnije
Niš: Uručene stipendije mladima

Niš: Uručene stipendije mladima 08.02.2018

Stipendije u iznosu od 11.500 dinara mesečno narednih godinu dana i nagrade od 20.000 dinara za pokazani talenat u različitim oblastima dodelila je trinaesti put niška gradska opština Medijana.

detaljnije
Otkriven najveći prost broj

Otkriven najveći prost broj 06.02.2018

Novootkriveni, najveći do sada prost broj pronađen je uoči Nove godine i potvrđen nakon više drastičnih provera za koje je moćnim računarima potrebno i po nekoliko dana računanja. 

detaljnije


Ovo su najdosadniji gradovi na svetu

Ovo su najdosadniji gradovi na svetu 06.02.2018

Prema pisanju britanskog časopisa za turistička putovanja "Time Out", Singapur je jedan od najmanje uzbudljivih gradova na svetu, a od njega je, po mišljenju ispitanika dosadniji jedino još Istanbul.

detaljnije

Najviše zevaju saosećajni ljudi

Najviše zevaju saosećajni ljudi 05.02.2018

Čovek tokom života u proseku "zevne" 250.000 puta, a nauka je dokazala da počinjemo da zevamo još dok smo u maminom stomaku, negde između 12. i 14. nedelje.

detaljnije