Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


Ima li pomeranje kazaljki i dobrih strana

Ima li pomeranje kazaljki i dobrih strana 26.03.2018

Oni koji su u nedelju bili pospani, lako će utvrditi razlog – spavali smo sat kraće. Da li je pomeranje kazaljki na časovnicima odgovorno i za neke druge tegobe, utvrđuje se i o tome se polemiše barem dva puta godišnje. 

detaljnije


Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista 23.03.2018

Olimpijski komitet Srbije potpisao je sporazum o saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" koji po jedinstvenim studijskim programima obrazuje trenere u sportu, menadžere u sportu i sportske novinare. 

detaljnije


Vršac: Predavanje za studente o medijskoj pismenosti

Vršac: Predavanje za studente o medijskoj pismenosti 23.03.2018

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače "Mihailo Palov" Vršac, u okviru evropskog programa razmene "Erazmus+", organizovala je predavanje za studente svih godina na temu "Medijska pismenost i prava deteta - ključni pojmovi u digitalnom dobu"

detaljnije

Upoznajte VTŠ u Subotici kroz 'Otvoreni dan' u subotu

Upoznajte VTŠ u Subotici kroz 'Otvoreni dan' u subotu 22.03.2018

Manifestacija "Otvoreni dan" održaće se u subotu, 24. marta, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija. Budući studenti biće u prilici da se upoznaju sa studijskim programima, profesorima, sadašnjim i bivšim studentima, kao i kompanijama sa kojima ova visokoobrazovna ustanova sarađuje.

detaljnijePromenite svoje šifre

Promenite svoje šifre 22.03.2018

Sećate li se onih nekoliko velikih afera kada su otkriveni milioni šifri korisnika internet servisa kao što su Gmail, Yahoo, LinkedIn, Myspace…? Znate li šta su uradili ti ljudi čije su šifre otkrivene?

detaljnije


Srpski đaci na PISA testiranju, kakva su očekivanja

Srpski đaci na PISA testiranju, kakva su očekivanja 19.03.2018

Najveće međunarodno istraživanje u oblasti obrazovanja, PISA testiranje počinje 16. aprila. Zadatke iz čitalačke, matematičke, naučne i finansijske pismenosti rešavaće oko 8.000 petnaestogodišnjaka iz 222 škole širom Srbije.

detaljnije