Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretragePrvorođeni su pametniji

Prvorođeni su pametniji 19.03.2018

Ne samo da se, kao što kaže izreka, prva deca više vole, nego su ona i pametnija - tvrde naučnici, po studiji Univerziteta u Edinburgu.

detaljnije


Festival nauke u Kragujevcu

Festival nauke u Kragujevcu 19.03.2018

Na Festivalu nauke u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji eksperimente su, pored kragujevačkih gimnazijalaca izvodili profesori i đaci drugih škola i fakulteta iz Srbije, Bugarske i Crne Gore. 

detaljnije
Šta je čovečanstvu poklonio blistavi um

Šta je čovečanstvu poklonio blistavi um 14.03.2018

Stiven Vilijam Hoking, čiji je brilijantan um plovio kroz vreme i prostor, iako mu je telo bilo paralizovano zbog bolesti, je preminuo. Podsećamo vas na njegova najznačajnija otkrića, ali teorije o postojanju Boga.

detaljnije


Guglova naslovna strana u znaku broja Pi

Guglova naslovna strana u znaku broja Pi 14.03.2018

Ulazna strana globalnog Internet pretraživača Gugl danas je u znaku Dana broja Pi. Dan broja Pi (π), 14. mart, ustanovljen je jer je vrednost tog broja približno 3,14 pa je 3: mart, a 14 taj dan u trećem mesecu.

detaljnije
Jubilej Rudarsko-geološkog fakulteta

Jubilej Rudarsko-geološkog fakulteta 14.03.2018

Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je 72 godine postojanja, a dekan tog fakulteta Dušan Polomčić rekao je da je ovaj fakultet uspeo da se izbori za mesto vodeće naučne institucije u svojoj oblasti u ovom delu Evrope.

detaljnije


Zlato za MPK na 13. Putokazima

Zlato za MPK na 13. Putokazima 13.03.2018

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije predstavila se na 13. međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“, koji je održan na Novosadskom sajmu od 8. do 10. marta 2018. god.

detaljnije